NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Ophef om uitspraak VVD-raadslid over ‘innemen stempassen coronademonstranten’

Grote verontwaardiging op het internet om het Hilversumse VVD-raadslid Haitske van de Linde. De VVD’ster riep recent openlijk op om de stempassen van Stop de Lockdown-demonstranten in te nemen voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Het raadslid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie roept in de tweet op om het stemrecht van burgers in te nemen wanneer zij hun demonstratierecht gebruiken om te protesteren tegen de coronamaatregelen. In de tweet schrijft Van de Linde dat stempassen van het ‘Virus Wapaille’ ingenomen moeten worden indien zij de komende tijd blijven demonstreren. Daar voegt zij aan toe: ”Scheelt toch weer een hoop in maart…”. Hiermee verwijst ze naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart waar bepaald zal worden of de VVD de grootste partij van Nederland blijft.

VVD neemt geen afstand van beruchte tweet

Ondanks de vele woedende reacties op sociale media en het veelvoudig taggen van @VVD komt de partij niet met een reactie waarin zij afstand nemen van de uitspraken van Van de Linde.

Woedende reacties

Op social media reageren mensen al een langer dan een maand woedend.

https://twitter.com/world_sheep/status/1358070902001455106

Toevoeging Van de Linde

In tegenstelling tot haar partij reageerde Van de Linde zelf wel. Zij kwam later met een toelichting waarin zij zichzelf tegensprak omdat ze uitsluitend eerst uitsluitend schreef over burgers die ‘demonstreren’ en niet over ‘rellende idioten’.

 

 

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

4.9 11 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
14
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x