Nederlandse overheid overtreedt (wederom) de Grondwet

Het zal ze ook een worst zijn. Het is toch al alles of niets. Er is geen weg meer terug.

Toegeven wordt water en brood of een “tragisch ongeluk” als je daarvoor al niet gestenigd bent door je eigen volk.

Niet toegeven is op hoop van zegen je verschuilen onder de vleugels of gigantische oren van Klaus Schwab, het uithangmeisje van het WEF, en maar hopen dat hij zijn kroost beschermt. Wat hem niet gaat lukken, overigens. Daarbij geeft de man niets om mensen.

Dus dan maar doorgaan en maar hopen dat je niet gelyncht wordt. Loopt het echt verkeerd af dan wordt het een lynchpartij.

Wat eigenlijk nog erger is: Koning Willem Alexander heeft vandaag (dinsdag) drie nieuwe bewindslieden in het demissionaire kabinet beëdigd. De drie vullen de opengevallen plekken op die ontstonden na een aantal verschuivingen in het kabinet van  rutte. Kortom Willem Alexander werkt mee aan het overtreden van de grondwet.

Alex, je bent of een ongelooflijke slapzak. Of een verrader. Een man die zijn rug niet recht houdt. Je bedmaatje zit er diep en diep in met haar arm en waarschijnlijk jij ook. Dan ben je dus slapzak en verrader.

Nieuwe zwendelaars in de politiek

Tom de Bruijn (D66, verrassend) is de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Een rasbestuurder met 2 oogkleppen op. (bron)

Dennis Wiersma (VVD), ooit lijst Ratelband, is staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheiden geworden.

Dan hebben we nog Steven van Weyenberg. Ook van de partij die het woord “bemanning” verachten en er “bemensing” van willen maken (D66 dus). Hij is de kersverse staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze blijven allemaal ook Kamerlid.

Wat houdt demissionair eigenlijk nog in anno 2021?

Ze doen maar. Of we er daar nou 80 man of 130 man weg moeten slepen, deze farce houdt geen stand.

Overtreding grondwet

Parlementair historicus en hoogleraar Bert van den Braak noemt de benoeming van inmiddels drie leden van de Tweede Kamer tot staatssecretaris ‘inconstitutioneel gedrag’. Hij wijst erop dat de basisregel is dat de ambten onverenigbaar zijn. Bij uitzondering mag een bewindspersoon beide ambten drie maanden combineren.

Regel is stilzwijgend opgerekt

NineforNews meldt: Inmiddels zijn drie op 17 maart gekozen Tweede Kamerleden na hun beëdiging als Kamerlid staatssecretaris geworden. Op het moment dat zij op 31 maart Kamerlid werden, waren zij geen minister of staatssecretaris, op grond waarvan een uitzondering mogelijk is, schrijft Van den Braak.

Omdat het een onverenigbare functie betreft, zou normaal gesproken hun Kamerlidmaatschap eindigen, maar toch blijven zij gewoon lid van de Tweede Kamer. “De regel is stilzwijgend opgerekt,” aldus de hoogleraar.

Nog nooit eerder gebeurt

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans reageert: “Met de benoeming van (nu al) drie nieuwe staatssecretarissen in het demissionaire kabinet die Kamerlid blijven, wordt de grondwet overtreden.” Hij voegt toe dat dit nog nooit eerder is gebeurd.

Die ene dag, de dag dat Nederland ineens wakker wordt en voelt dat iedereen de straat op moet (laat uw schaap thuis aangelijnd. Zeg maar dat we in de rode zone zitten ofzo). Massaal. Een menigte waar geen houden meer aan is. Links, rechts, blank, zwart, geel. Alle weldenkende burgers in een mars richting deze oplichters om ze af te zetten. Voorgoed. Als die dag komt, mag ik de dag erna sterven.

hugo de jonge in een mooi gestreept pakkie voor een tribunaal met kettingen aan zijn slangenleren schoenen? Mission Accomplished

Ik hoef geen faam. Die Danny van CSTV, wie kende hém nou? Ik wil gerechtigheid. Voor iedereen, ja zelfs voor hen die mij demoniseren en uitlachen uit domheid en een groot ego.

Ja, het klopt. Ik heb weer een persoonlijke aanvaring gehad dus ik draaf wat door, alhoewel ik bovenstaande niet onmogelijk acht.

De eigenaar van het zaakje waar ik dagelijks wat ga eten en drinken zei, zonder dat hij er verkeerde bedoelingen mee had want hij respecteert mij 100% in mijn keuzes en is er ook klaar mee na wat toelichting van mijn zijde en wat, speciaal voor hem, ondertitelde video´s, liet op de één of andere manier vallen, ik weet niet meer in welke context, dat kreeg ik niet mee, vallen dat Danny het symbool van de vrijheid was. Ik dus.

Ineens 7 koppen die zich met vragende ogen naar je toedraaien alsof je een melaatse bent. “Hoe haal je het in je hoofd om gewoon normaal te doen!?!”

Weer awkward.

Dat is het verschil tussen aandachtsgeile psychopaten en mensen die strijden voor hun vrijheid en voor de toekomst.

mark rutte: op heterdaad betrapt

LEES OOK:

MONDKAPJESPLICHT ILLEGAAL! -HALSEMA en ABOUTALEB STRAFBAAR

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x