NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Morgen verkiezingen - Gaat Salvini Emilia-Romagna veroveren?

De mindset van veel Italianen is binnen een jaar tijd radicaal veranderd. Hun hart is nu blauw gekleurd in plaats van rood.

En dat komt goed uit morgen tijdens de verkiezingen in het, normaal gesproken rode, bolwerk Emilia-Romagna.

Matteo Salvini en zijn Lega Nord deelden de eerste klap al uit door het meest linkse bolwerk van Italië Umbria te veroveren.
Lees dat hier…

SALVINI VEROVERT LINKS BOLWERK UMBRIA

 

Nu staan hij en zijn partij nu dus op het punt hetzelfde te doen in nóg zo´n links rood bolwerk in Italië, namelijk Emilia-Romagna.

Emilia-Romagna is altijd een onaantastbaar socialistisch bolwerk geweest. Vanaf de Tweede Wereldoorlog hebben de communisten en de daaropvolgende rode partijen zich hier voorgoed genesteld. (bron)

Hoe diep de socialistische traditie geworteld zit in deze streek is te zien aan de Sovjet-stijl standbeelden en parafernalia. In het centrum van Cavriago staat nog steeds een beeld van Vladimir Lenin op één van de hoofdpleinen.

Ook heeft iedere dorp of stad wel een straat met de naam Antonio Gramsci, één van de oprichters van de communistische partij en een prominent Marxistische filosoof.

Maar dat is nu voorbij. Vorig jaar al, tijdens de Europese Verkiezingen, veranderde een groot deel van de regio van rood ineens naar blauw. Het is bijzonder en ook heel mooi om te zien hoe in Italië de mindset van de mensen zo radicaal is veranderd. 

De boodschap van Salvini en zijn Lega Nord spreekt veel mensen aan. Salvini wil de immigratie stopzetten en iets concreets doen met al die illegalen die doelloos op straat rondhangen met alle logische nare gevolgen van dien. (bron)

De vroegere linkse aanhangers die nu achter Salvini staan spreken over “Laten we Emilia-Romagna bevrijden.” Dit is ook de slogan geworden van Salvini zijn campagne in deze regio.

De tegenstanders hebben zich ook verzameld onder de naam Sardientjes. Deze zijn boos en kunnen niet accepteren dat een partij met een andere mening het toch echt gaat winnen in hun regio. Ze gaan massaal de straat op. (bron)

Laat je niet verleiden door deze schattige naam Sardientjes.

Deze wordt graag gebruikt door de (buitenlandse) media met grappige plaatjes van demonstranten op leeftijd met een vis op hun hoofd, maar het is niets anders dan een verlengstuk van Antifa.

De demonstraties draaien dan ook in de avonduren meestal uit op geweld. Links en acceptatie gaan nou eenmaal niet samen.

Al hebben veel niet gewelddadige mensen zich bij deze groep aangesloten, de sardientjes worden op de achtergrond gedreven door Antifa. Zie dit artikel voor meer informatie.

NOS en Nu.nl zwijgen bewust over Antifa

Voor de laatste peilingen, de val van links en het opstappen van DiMaio, zie dit artikel:

Goed nieuws! Einde van links in zicht in Italië

Morgen uiteraard meer!
Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x