CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Merkel draait door. Hoe kun je zo spreken tegen volwassen burgers?

Merkel is de zoveelste doorgedraaide EU-leider

Merkel riep al op om ALLE Europese skigebieden te sluiten. (bron)

Tijdens een verklaring waarin ze een stand van zaken gaf over de coronasituatie in Duitsland zei de bondskanselier dat elk ONNODIG contact vermeden moet worden.

Feit: In Duitsland overlijdt onder de bevolking van 85.000.000 mensen, niemand aan corona. Door de bliksem getroffen worden is waarschijnlijker.

Merkel is, net als andere (EU-)leiders, volledig doorgedraaid en moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen maar vooral ter bescherming van het Duitse volk.


Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron

“Snapt u echt niet hoe kwetsend en uit de hoogte het op volwassen, mondige burgers overkomt wanneer de staat gouvernante speelt en zich aanmatigt genadig toe te bedelen wat op feestdagen nog toegestaan dient te zijn en wat verboden?”

Nadat ik de toespraak van vandaag door Alice Weidel over de regeringsverklaring “Overmeestering van de Covid-19 pandemie” voor het eerst had gehoord, was deze zin de eerste die ik uit het hoofd kon opschrijven, omdat deze het drama van gisteren in enkele woorden samenvat.

Financiële ramp en onzekerheid

“De nevenschades van uw coronapolitiek zijn nu al groter dan de schade die het virus zelf aanricht. De grootste schades hebt u onze economie, onze middenstand en onze rechts- en grondwetsorde door de zogenaamde bevolkingsbeschermingswet berokkend.” Met deze woorden opende de fractievoorzitter van de AfD haar toespraak vandaag. En inderdaad zien we dat voor steeds meer burgers de onzekerheid en onbezonnenheid van de Duitse regering in de pandemie zichtbaar wordt.

Een commissie, die daartoe juridisch helemaal niet bevoegd is (niet eens volgens de infectiebeschermingswet) besluit in klein comité, buiten het Duitse parlement om, wat voor 80 miljoen Duitsers in de komende weken zou moeten gelden. Dan informeert de bondskanselier de volgende dag het parlement genereus over de besluiten van deze commissie. Uiterlijk sinds de door Merkel persoonlijk verkondigde energietransitie zijn in het beste Duitsland van alle Merkel-tijden rechtsschending en rechtsbreuken aan de orde van de dag. Democratie verwordt tot een – deels zelfs nog slecht geënsceneerd – toneelstuk. Te slecht georkestreerde premières van diverse Merkel-symfonieën.

Inzet van waterkanonnen was het dieptepunt van democratische gesteldheid

“Noodtoestandmaatregelen moeten heldere, controleerbare en streng beperkte criteria volgen en onderworpen zijn aan nauwe parlementaire controle”, zei Alice Weidel verder. Met de ook wel als “machtigingswet” omschreven besloten infectiebeschermingswet zou de regering voor zichzelf een blanco cheque hebben uitgeschreven om in de toekomst niet door rechtbanken lastig gevallen te kunnen worden.

Een “niet in de grondwet voorziene konkelfoescommissie, bestaande uit bondskanselarij en ministers-presidenten van de deelstaten”, zou “in de virtuele achterkamer bijeengekomen” zijn en verstrekkende besluiten genomen hebben.

Spionage en aanbrenging vergiftigen het maatschappelijk klimaat…

LEES HIER VERDER EN ZIE VIDEO:

https://ejbron.wordpress.com/2020/11/26/alice-weidel-gouvernante-merkel-is-geen-gastvrouw-van-onze-kerstfeesten/

Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron

 

ZIE OOK:

Merkel: ‘Géén skivakantie voor Tropical Danny’

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven