Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

McConnell: Biden zal niet impeached worden

De Amerikaanse President Joe Biden zal niet worden impeached of uit zijn ambt worden gezet voor hoe zijn regering het terugtrekken uit Afghanistan heeft gehandeld. Dat zegt de Minderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell (R-KY) afgelopen woensdag.

Veel Republikeinen in beide het Huis en de Senaat hebben president Biden opgeroepen af te treden of impeachment te ondergaan. De reden is hoe hij de situatie in Afghanistan heeft gehandeld. Er zijn na de ‘evacuatie’ eindigde afgelopen maandag nog altijd meer dan 100 Amerikaanse burgers en tienduizenden bondgenoten gestrand in het Aziatische land.

Mitch McConnell wees de mogelijkheid van impeachment af tijdens een event in Kentucky.

“Nou, kijk, de President zal niet uit zijn ambt worden gezet. Er is een Democratisch Huis, een nauw Democratisch Senaat. Het gaat niet gebeuren. Er zal geen impeachment zijn.” 

“Het rapport dat je krijgt is elke twee jaar. Ik denk dat dit soort gedrag wordt aangepast in dit land in de stembus, ik denk niet dat het waarschijnlijk is dat we een typische midterm reactie gaan zien op een nieuwe regering. … Normaal is er een beetje ‘buyer’s remorse’.” - Mitch McConnell

Republikeinse Senatoren Lindsey Graham (R-SC), Josh Hawley (R-MO) en Marsha Blackburn (R-TN) hebben allemaal opgeroepen tot een impeachment van Biden. Andere Republikeinen hebben opgeroepen het 25e Amendement te gebruiken om Biden uit zijn ambt te zetten. Op die manier kan het kabinet, met Vicepresident Kamala Harris de President uit het ambt zetten en zou de vicepresident het overnemen.

Dit gaat het Amerikaanse kabinet natuurlijk niet doen, want hoe slecht president Joe Biden ook is, de Democraten hebben hem nodig om nog een kans te maken op winst. Als Vicepresident zijn de approval ratings van Kamala Harris in de goot. Volgens de Approval Ratings van de LA Times heeft de VP 43 procent approval en 49 procent disapproval, dat is -6 procent approval.

En de President zelf? Volgens RealClearPolitics gemiddelde heeft Biden een approval van 45,8 procent en een disapproval van 49,2 procent, dat is dus een -3,4 procent approval. En sommige, gerespecteerde peilingbureau’s, zoals Rasmussen, die de vorige aantal verkiezingscycli het dichtste bij de uiteindelijke uitslag zat, heeft de President op een -14 procent approval (42-56).

Biden beschuldigd iedereen… behalve hemzelf

President Biden verdedigde zijn handelen van het terugtrekken in een speech aan het land afgelopen maandag. Hij stelde dat geen enkele vorm van terugtrekking “soepel” had kunnen gaan, dat zelfs nadat hij maandenland een “veilige en ordentelijke” terugtrekking beloofde.

Intussen zijn er 13 Amerikaanse militairen overleden en zijn er 18 gewond geraakt in een aanslag van ISIS-K, een bondgenoot van Al-Qaeda, op Hamid Karzai International Airport. En toen de kisten van de 13 Amerikanen terugkwamen op Dover Airforce Base vond de President het blijkbaar nodig om na elke kist die uit het vliegtuig kwam op zijn horloge te kijken.

Ook sprak hij met de nabestaanden enkel over zijn eigen zoon, Beau Biden, die aan kanker overleed. En hij zou boos zijn geworden toen de nabestaanden erop stonden over hun eigen, net teruggekomen, overleden kinderen te spreken.

President Biden zei dat hij eindverantwoordelijk was, maar legt de schuld neer bij oud-President Donald Trump vanwege een deal die hij had gesloten met de Taliban. Deze deal zou regelen dat Amerika zich terugtrekt op 1 mei 2021, als de Taliban aan een lijst met condities zou voldoen.

Biden heeft er geen probleem mee gehad om tientallen beleidsstukken van Donald Trump terug te draaien, van het grensbeleid tot het gezondheidsbeleid. Maar om een of andere reden zou dit dus HET terrein zijn waar zijn voorganger hem gebonden zou hebben aan iets dat niet terug te draaien zou zijn. Deze redenering is niet te volgen, omdat het complete onzin is.

 

Geef ons wat liefde

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x