CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

KRO/NCRV noemt ons RADICAAL RECHTS en NEPNIEUWS verspreiders

De KRO en de NCRV hebben een website waar ze zogenaamd “factchecken”. Ze noemden CommonSenseTV “radicaal rechts” en “nepnieuwsverspreiders”. Dat vonden wij te ver gaan en dus schreven wij ze aan. De emailconversatie is hier te lezen.

De website heet POINTER. En waar staat POINTER voor? Naar eigen zeggen:

“Wij zijn datajournalisten. Uit informatie en data putten we verhalen die met het blote oog niet te zien zijn. Pointer is het journalistieke platform dat in de chaos van alle informatie orde schept. De puntjes met elkaar verbindt en verbanden blootlegt. Laat zien hoe je onderzoek doet en hoe je informatie vindt. Vertelt wat je nog niet weet.”

Die laatste zin is veelzeggend overigens.

Deze mensen beslissen dus, namens de staatsomroep, wat waarheid is en wat niet. En dan vooral over COVID19.

Vooral Pieter Keizer en Tanne van Bree zijn daar actief. Verder ene Ferry Vermanen en 3 tieners of begin twintigers. Dit team gaat dus de waarheid bepalen over grote politieke kwesties en wetenschappelijke vraagstukken.

Ons oog viel op deze website omdat ons platform CommonSenseTV voorkwam in één van hun artikelen.

Het gaat om dit artikel van 30 april 2020:
https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/beelden-van-lege-ziekenhuizen-als-bewijs-in-corona-complot

Ten eerste bedankt! In Google Analytics is duidelijk te zien dat veel van de mensen die op onze link klikten, verder gingen neuzen op onze website. Dat is een goed teken.

Maar al hebben wij een scherpe mening… Om ons als radicaal-rechts en nepnieuwsverspreiders neer te zetten dat gaat ons veel te ver.

Wij hebben helemaal niets op met radicaal-rechts of extremisme en als er één platform is dat zijn bronnen voor elkaar heeft, dan zijn wij het wel. Dus nepnieuwsverspreiders gaat ook niet op.

Ook zijn we nuchter genoeg dat niemand de absolute waarheid kan claimen en wanneer we fout zitten dan zal er ook direct worden gerectificeerd. Maar onderbouwd is het altijd. De waarheid ZOEK je en je probeert zoveel mogelijk feiten naast elkaar te leggen. Deed de mainstream media dat zelf maar. Wanneer mensen of media de absolute waarheid gaan claimen, juist dan moet je oppassen.

Wijzelf hebben de POINTER website van de KRO/NCRV met veel belangstelling bekeken en een aantal lange artikelen gelezen. Het is allemaal vrij POINTLESS. Wanneer je verder kijkt, draait hun waarheid eigenlijk op niets uit. Ze meten het slechts aan hun eigen meningen in de meeste gevallen of via bronnen die ook niet na te checken zijn. Verder doen ze veel af met de dooddoener “niet bewezen”. En dat meten ze dan weer af tegen hun mening die ook niet bewezen is. Dat merken we nu inmiddels wel, Het COVID19 verhaal rammelt aan alle kanten.

Wij namen contact op met Peter Keizer om verhaal te halen. 

Zie hier onze email-conversatie. (we hoeven niets te vervagen, deze gegevens staan openbaar op hun website.)

We kregen netjes antwoord terug binnen enkele uren. 

 

Peter refereerde aan dit artikel over Billy Six. Dit is waarom wij nepnieuwsverspreiders zijn volgens hen en waarom er voor ons gewaarschuwd moet worden. openbaar bij de Staatsomroep:

https://commonsensetv.nl/archief/journalist-filmt-overvol-coronaziekenhuis-dit-is-wat-hij-ontdekte/

Dit artikel is een doorverwijzing en trekt nou niet echt een conclusie. Wij vroegen om concrete voorbeelden van nepnieuws. We hebben 1000+ artikelen om uit te kiezen. (bron)

Verder schreef Peter: “Dat we CommonSenseTV beschrijven als radicaal rechts en verspreider van nepnieuws is onze eigen vaststelling aan de hand van de artikelen die CommonSenseTV publiceert.”

Nou, we waren oprecht benieuwd en dus vroegen wij ook om een aantal concrete voorbeelden waaruit blijkt dat wij radicaal rechts zouden zijn.

Het antwoord kwam de dag erna:

Peter kwam met geen enkel voorbeeld. 

Slechts een aantal eigen links waar wij helemaal niets mee te maken hebben en ook niet in voorkomen. Waarom hij dit stuurde is nog steeds onduidelijk.

Op de vraag waarom we radicaal rechts zijn, verwijst Peter naar het woord omvolking dat wij in een aantal artikelen hebben gebruikt.

Daaronder weer, ja sorry, twee links waar we ook niet zoveel mee kunnen.

We klikken er op en zo begint de zin:

“The Great Replacement (Frenchgrand remplacement), also known as the replacement theory,[1][2] is a white nationalist far-right[3] conspiracy theory[4][5][6]”

En dan zijn wij al snel klaar en we worden wat onpasselijk wanneer we dit soort teksten lezen. Daar nemen wij direct afstand van. Dit zijn, volgens ons, theorieën die een aantal (waarschijnlijk linkse) mensen er zelf van maken.

Maar dat we over omvolking spreken, dat klopt helemaal. En we zijn ook altijd vrij duidelijk geweest wat wij onder omvolking verstaan. Het woord zelf omschrijft het al heel goed.

Wij nemen waar dat er in Europa een gedeelte van de inheemse bevolking wordt vervangen dankzij de massa-immigratie. Dat is geen theorie. Dat is een feit dat niemand kan ontkennen. En welke term is nou mooier en netter dan het woord “omvolking”?

Goed, als dat woord dan niet meer mag, hoe mogen we het verschijnsel dat de originele bevolking wordt vervangen dan wel noemen? Het is een prachtig woord dat zichzelf omschrijft.  En het gebeurt. Of je nou voor of tegen bent. Het wordt juist gevaarlijk wanneer we zaken niet meer mogen benoemen en onderzoeken. Dat is politieke correctheid. En als er iets gevaarlijk is en alle discussies doodmaakt dan is het wel politieke correctheid.

We willen voorbeelden. We hebben zoveel artikelen en dan nóg met niets komen.

Wij zaten op het puntje van onze stoel want we waren in contact met de ECHTE media! Ook nog eens met de Staatsomroep. Veel van te leren dus, maar het bleek andersom.

We reageerden ietwat geïrriteerd. Als we dan extreem rechts zijn en nepnieuws verspreiden dan moet je uit 1000+ artikelen toch wel wat voorbeelden kunnen halen. Maar vooral omdat we er ondertussen achterkwamen dat ze een complete lijst bijhouden waar vrijwel alle media als nepnieuwsverspreiders staan, behalve de mainstream media zelf.

 

We hebben nog enkele dagen gewacht, maar we kregen helaas geen mail meer van Peter met een aantal concrete voorbeelden waar wij om vroegen.

Zoals we al zeiden: we zijn niet de enige! Hier een aantal voorbeelden wat de NCRV/KRO tot nepnieuwsverspeiders bombarderen:

Dat is een mooie lijst! En dat wij daar nu ook tussen staan is een grote eer.

Maar dat is niet alles. Dit is een lijst die zij ook bijhouden. De lijst die alle fakewebsites weergeeft. De zogenaamde “hoaxwijzer”. Iedereen, behalve zij, staat erop. Wij ook!!
https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites

Het is sneu. Het is pathetisch. En het bewijst maar weer dat het HEEL BELANGRIJK is dat er een alternatief is voor deze vooringenomen media. 

 

Zie Deel II van dit avontuur:

KRO/NCRV verzoekt dringend ons artikel over psychische kindermisbruiker Tim Igor Snijders (Volkskrant) aan te passen

4.8 11 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven