CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Joe Biden op de proef gesteld

Volgens een rapport van de New York Times dinsdagavond hebben Russische troepen zich verzameld aan de grens met Oekraïne . Volgens Rusland sprak de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs generaal Mark Milley woensdag met de senior Russische generaal Valery Gerasimov over de opbouw.

Vier Oekraïense soldaten werden vorige week gedood tijdens een langdurige strijd in de omstreden Donetsk-regio tegen door Rusland gesteunde separatisten. Russische troepen waarvan men dacht dat ze zich hadden verzameld voor trainingsoefeningen in de buurt van de grens, zijn gebleven en in aantal gegroeid, wat tot bezorgdheid leidde.

Onder de presidenten George W. Bush en Barack Obama veroverde Rusland onder Vladimir Poetin respectievelijk de voormalige Sovjetrepublieken Georgië en Oekraïne. Toen Donald Trump president was, nam Rusland geen grondgebied in. Nu met Joe Biden in het Witte Huis lijkt Rusland zijn moed op de proef te stellen.

Donald Trump Jr posts video showing his father knocking down Joe Biden with golf balls - Daily Post USA

NY Times artikel

De oorlog in Oost-Oekraïne, die al maanden op een laag pitje staat en weinig internationale aandacht trekt, is de afgelopen dagen sterk geëscaleerd, blijkt uit verklaringen van dinsdag van de Oekraïense en Russische regeringen.

Bij de dodelijkste confrontatie tot dusver dit jaar werden vier Oekraïense soldaten gedood en een ander ernstig gewond in een strijd tegen door Rusland gesteunde separatisten in de Donetsk-regio in het oosten van Oekraïne, aldus het leger van het land.

De dood van de soldaten, samen met een toename van Russische troepen aan de grens, heeft de aandacht getrokken van hoge Amerikaanse functionarissen in Europa en Washington. In de afgelopen week verhoogde het Europese Commando van het Amerikaanse leger zijn wachtpeil van een mogelijke crisis naar een mogelijk dreigende crisis - het hoogste niveau - als reactie op de inzet van de extra Russische troepen.

… De bewegingen van Rusland hebben Washington verdeeld.

Sommige functionarissen zijn van mening dat Rusland zich voornamelijk bezighoudt met sabelgeratel en niet enthousiast is om zijn offensief te hernieuwen. Anderen maken zich meer zorgen, omdat ze geloven dat de bedoelingen van de heer Putin niet duidelijk zijn en dat een operatie die bedoeld is om een ​​nieuwe president te testen, snel zou kunnen escaleren tot iets onheilspellender.

Deze week verhoogde generaal Tod D. Wolters, het hoofd van het Amerikaanse Europese Commando, het wachtpeil van het Amerikaanse leger voor de tweede keer in enkele dagen nadat Russische troepen er niet in waren geslaagd de grensregio van Oekraïne te verlaten. Amerikaanse strategen hadden verwacht dat de troepen het gebied zouden verlaten, ongeveer 50 kilometer van de Oekraïense grens, na afloop van een militaire oefening op 23 maart.

Amerikaanse schattingen van het aantal extra Russische troepen dat naar de grens was gestuurd, liepen uiteen. Een ambtenaar zei dat het er ongeveer 4.000 waren.

 

Fox News-verslaggever Lucas Tomlinson over het telefoongesprek: “Topofficier van het Amerikaanse leger, generaal Mark Milley, sprak telefonisch met de Russische topofficier generaal Valery Gerasimov na de opbouw van Russische troepen aan de grens met Oekraïne: Russisch ministerie van Defensie”

 

Rusland waarschuwde dinsdag ook voor een mogelijke “burgeroorlog” in de Oekraïne.

 

Video die naar verluidt is gefilmd in de door Rusland bezette Krim, is dinsdag opgenomen:

 

De Twitter-pagina bevat verschillende video’s die naar verluidt Russische militaire voertuigen laten zien die naar de bezette Krim worden vervoerd.

Vertaling uit Oekraïne Pravda over de opbouw die dinsdag is gepubliceerd, Uitgelichte afbeelding van het artikel, (samenvatting):

Onlangs, onder het mom van voorbereiding op toekomstige militaire oefeningen “West 2021”, trekt Rusland (sic) troepen terug naar de grens met Oekraïne - in de regio’s Bryansk en Voronezh van de Russische Federatie en naar de bezette Krim.

Bron: opperbevelhebber van de strijdkrachten Ruslan Khomchak tijdens een toespraak in de Verchovna Rada op dinsdag

Details: Volgens hem zijn er vanaf 30 maart 28 tactische bataljonsgroepen van de vijand langs de Russisch-Oekraïense grens en in de bezette gebieden van Donbass en de Krim.

Het Oekraïense commando verwacht dat Rusland binnenkort “tot 25 extra tactische bataljonsgroepen zal verzamelen nabij de Oekraïense grens en op de Krim, die, samen met de beschikbare troepen en middelen nabij de staatsgrens van Oekraïne, een bedreiging vormen voor de staat. militaire veiligheid. ”

Khomchak zei ook dat Rusland sinds de bezetting van de Krim in 2014 zijn militaire aanwezigheid op het schiereiland heeft uitgebreid tot 32,7 duizend troepen.

In het bijzonder oefende het Russische leger medio maart 2021 op de Krim-reeks “Opuk” de landing van lucht- en zeelandingen met de deelname van twee bataljons en artillerie. Na de oefeningen bleven de militaire eenheden in het gebied van de testlocatie. Nog 5 bataljons sloten zich bij hen aan.

4.6 9 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven