NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Israël wederom aangevallen!

De Staat Israël wordt wederom aangevallen. Er zijn volgens de Israeli Defense Forces (IDF) al 220 raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd.

De raketten zijn volgens IDF afkomstig van Islamic Jihad in de Gazastrook, die Israël in 2005 heeft verlaten om de lokale bevolking de macht te geven. Deze bevolking heeft vervolgens op Hamas gestemd in de eerstvolgende verkiezingen in 2006. Sindsdien regeert Hamas Gaza. En de Palestijnse Autoriteit Judea & Samaria (Westelijke Jordaanoever).

De hele nacht hebben de sirenes geklonken en hebben de meeste families de nacht in de schuilkelders doorgebracht. De aanval is nog lang niet over.

De aanval begon nadat Israël tijdens een geheime operatie, de leider van Islamic Jihad had vermoord.

Islamic Jihad wordt financieel gesteund door Iran. En ze zijn verantwoordelijk voor vele aanvallen in Israël. Met een grote stijging in aanvallen in 2019.

Premier Benjamin Netanyahu gaf kort hierna een persconferentie en zei:

“The IDF targeted senior Islamic Jihad commander Baha Abu al-Ata. Over the past year, this arch-terrorist was the main instigator of terrorism from the Gaza Strip.”

De timing van deze aanvallen is extra ongunstig voor Israël. Zij zitten momenteel in een politieke crisis na premier Netanyahu en rivaal Benny Gantz er niet in lijken te slagen een meerderheidsregering te vormen.

Deze politieke crisis is ontstaan na de verkiezingen in april. toen werden Blauw-Wit van Benny Gantz en Likoed van Netanyahu even groot. Dit zorgde er al voor dat in september opnieuw verkiezingen kwamen die de situatie niet verbeterde.

Wanneer het zich verder ontwikkelt wordt dit bericht vernieuwd!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x