ISIS-aanhanger uit Londen levenslang voor plannen van 2e 9/11

We hebben een 9/11 2.0 nodig

Een man uit Oost-Londen werd dinsdag gevangen gezet omdat hij van plan was een terroristische aanslag te plegen, zegt de Metropolitan Police.

De naam is Sahayb Aweys Munye Abu, een 27-jarige wanna-be-rapper. Hij werd door het Central Criminal Court van Engeland en Wales veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf met een minimumtermijn van 19 jaar.

De jury oordeelde dat Abu op 12 maart schuldig was aan de voorbereiding van terroristische daden. Vier van Abu’s halfbroers en -zussen bleken eerder betrokken te zijn bij ISIS.

Zijn jongere halfbroers, Wail en Suleyman Aweys, werden vermoord nadat ze in 2015 het VK verlieten om te vechten met de ISIS-terreurgroep in Syrië. (bron)

Sahayb Aweys Munye Abu

Zijn oudere halfbroer Ahmed Aweys, oudere halfzus Asma Aweys en haar partner Abdulaziz Abu Munye waren gevangen genomen in 2019 voor terrorisme-gerelateerde misdrijven waaronder het delen van ISIS-materiaal in een familiechatgroep, waarin Asma Aweys zangeres Ariana Grande “de duivel” noemde nadat haar concert in de Manchester Arena het doelwit was van een terroristische aanslag.

Abu werd op 9 juli 2020 gearresteerd nadat hij online wapens, uitrusting en kleding had besteld om zich voor te bereiden op een aanval.

[the_ad id=”50125″]

Hij plaatste op dezelfde dag een bericht in een chatgroep waarin hij zei: “We hebben een 9/11 2.0 nodig”, verwijzend naar de aanslag op 11 september 2001 toen vier vliegtuigen die waren gekaapt door terroristen van Al-Qaeda in de Twin Towers stortten. Center, het Pentagon en één in een veld in Pennsylvania.

Alhoewel de planners van aanslag 1.0 waarschijnlijk nog gewoon vrij rondlopen en geen moslims zijn. Maar dat is een mening.

MI5 en de politie hebben Abu sinds maart 2020 onderzocht nadat “bezorgdheid was geuit over Abu’s extremistische denkwijze”. (bron)

[the_ad id=”42813″]

Gedurende een aantal weken in mei en juni 2020 deed Abu navraag naar wat opvallende producten en kocht een aantal items die onderzoekers reden gaven tot verdere bezorgdheid: een slotmes, een ballistisch vest, twee bivakmutsen (tegenwoordig bijna verplicht in de supermarkten), vingerloze handschoenen, een vissershoed met camouflageprint en gezichtsbedekking. Maar dat is tegenwoordig verplicht.

Ten slotte kocht hij een groot zwaard waarvan hij vroeg dat het geslepen moest worden. (bron)

Volgens The Telegraph is het zwaard 45 cm lang. (bron)

Deze foto´s hebben niets te maken met de coronamaatregelen in Engeland. Het zijn soortgelijke items die Abu zou hebben gekocht voor zijn geplande aanslag.

 

LEES OOK:

5 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x