CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Is Unicef hierom oorverdovend stil over o.a. Mentale Kindermishandeling corona ´´crisis´´?

Is Unicef hierom oorverdovend stil over o.a. Mentale Kindermishandeling corona ´´crisis´´?

Of spelen hier andere belangen mee?

Houd hier in gedachten het Risico van Corona voor Kinderen en jongeren in eerste plaats.

Unicef, WHO, Bill Gates, Vaccines, Polio, Etc.

The Rotarian Conversation:
Henrietta Fore

Het is een hele opgave om 1,8 miljard jongeren te verbinden met onderwijs en banen. De directeur van UNICEF doet een beroep op Rotarians voor ideeën

Henrietta Fore  leidt UNICEF op een historisch moment. Er zijn 1,8 miljard jonge mensen op de planeet tussen de 10 en 24 jaar - de grootste generatie jongeren die de wereld ooit heeft gezien - en ze zijn geconcentreerd in de derde wereld, waar velen met armoede, geweld en een gebrek aan onderwijskansen worden geconfronteerd .

Fore schetst enkele statistieken: 200 miljoen adolescenten over de hele wereld gaan niet naar school; 6 op de 10 kinderen voldoen niet aan de minimale vaardigheidsniveaus in lezen en rekenen. “Sommigen noemen dit een tikkende tijdbom”, zegt ze. Maar ze is optimistisch en pleit voor een nieuw initiatief dat van die potentiële demografische crisis een kans wil maken. Het heet Generation Unlimited.

“Ons doel is heel eenvoudig”, zei Fore in een TED Talk van 2018. “We willen dat elke jongere tegen het jaar 2030 een school, opleiding, opleiding of aan zijn leeftijd aangepast werk heeft.” Om dit doel te bereiken, werkte UNICEF samen met andere organisaties om Generation Unlimited op te richten om de privésector, regeringen, non-profitorganisaties en de academische wereld ideeën te laten delen en financiering te vragen om ideeën die werken uit te breiden. De Wereldbank heeft $ 1 miljard toegezegd voor de inspanning, en nu roept Fore Rotarians, Rotaractors en Interactors op om hun eigen ideeën te delen.

Fore brengt ook gedurfd denken bij de inspanningen van UNICEF om polio uit te roeien in samenwerking met Rotary, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en de Bill & Melinda Gates Foundation. “We moeten die laatste mijl doen; we moeten de klus afmaken ”, zegt ze. Haar aanpak in de moeilijkst te bereiken gebieden omvat een plan om $ 50 miljoen te investeren om meer uitgebreide gezondheidszorg te integreren in de uitroeiing van polio als een stimulans voor ouders om hun kinderen te laten vaccineren.

Met een achtergrond aan het roer van de productie- en investeringsfirma van haar familie, Holsman International, werd Fore in 2001 directeur van de US Mint. Daar moderniseerde ze het productieproces en trok ze de aandacht van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, die haar aanbood. om te dienen als staatssecretaris voor management, een notoir moeilijke baan waarbij 267 ambassades en consulaten en 7.200 werknemers over de hele wereld moesten worden beheerd. Later werkte ze twee jaar bij USAID, waar ze de eerste vrouwelijke regisseur was.

Celebrate

 

Op de vraag welke vaardigheden nodig zijn om zulke complexe instellingen te leiden, zegt Fore: “Soms denken we dat organisaties creaties op afstand zijn. Maar dat zijn ze niet. Ze zijn gevuld met mensen en ik voel zo sterk dat mensen ons belangrijkste bezit zijn. Dus als je een organisatie ziet als een bijeenkomst van mensen die hartstochtelijk om een ​​onderwerp geven, dan zul je waarschijnlijk verbinding maken met die organisatiecultuur. ” Fore sprak met de bijdragende redacteur  Vanessa Glavinskas  vanuit haar kantoor in New York City.


THE ROTARIAN:  Als je terugkijkt op je carrière, welke ervaringen hebben je geholpen om je voor te bereiden om UNICEF te leiden?

FORE:  Zoals veel Rotariërs heb ik een bedrijf geleid, mijn familiebedrijf. Het leert u na te denken over welke waarde u krijgt voor uw investeringen en of u moet investeren in een of ander gebied, een nieuw product, een nieuwe dienst. Er is nooit genoeg geld of genoeg mensen om te helpen, maar je moet naar je klanten luisteren. Nu ik de kans heb om de Verenigde Naties te dienen, helpt die ervaring me te beseffen dat luisteren naar mensen over de hele wereld erg belangrijk is en na te denken over hoe publiek-private partnerschappen de wereld kunnen verbeteren.

TR:  Wat was voor jou een onvergetelijke ervaring bij UNICEF?

FORE:  Een van mijn eerste reizen in deze rol was naar Zuid-Soedan in januari 2018. We ontmoetten een aantal moeders die urenlang hadden gelopen om hun kinderen naar een kliniek te brengen. De kinderen waren ondervoed en de moeders konden een week bij hen blijven om hun kinderen te voeden. Maar ze hadden geen manier om de problemen die ze thuis tegenkwamen te veranderen, wat betekende dat ze binnen enkele maanden weer terug zouden zijn. Het is een humanitaire behoefte, maar ook een ontwikkelingsbehoefte op de langere termijn. Bij crises op korte termijn zijn er ook ontwikkelingsbehoeften op langere termijn die we moeten aanpakken, zodat mensen zelfvoorzienend kunnen zijn.

TR:  Wat daagde u Rotarians uit om te doen toen u in januari sprak op de Internationale Vergadering van Rotary?

FORE:  Nou, allereerst en het belangrijkste, een zeer diepe en oprechte dank aan alle Rotariërs die geld hebben ingezameld en het bewustzijn over polio hebben vergroot. Zonder Rotary zou het enorme succes van de polioprogramma’s niet zijn. Maar het is geen tijd voor zelfgenoegzaamheid. We moeten de klus afmaken.

Ik kijk naar een integratieve benadering: naast het krijgen van het poliovaccin, willen ouders ook dat hun kinderen worden onderzocht op andere gezondheidsproblemen en om voeding voor hun kind te krijgen. Dat is een grote stimulans. Als we meer gezondheidsdiensten kunnen laten integreren in de inspanningen om polio uit te roeien, zal dat een zeer belangrijke manier voor ons zijn om hulp te bieden aan arme gemeenschappen, vooral in Afghanistan, Nigeria en Pakistan, waar het virus nog steeds endemisch is. [Lees meer over wat Rotary al doet om via PolioPlus in andere gezondheidsbehoeften te voorzien in  “The Plus in PolioPlus”  in ons oktober nummer.]

TR:  U heeft onlangs een initiatief van $ 50 miljoen voorgesteld om precies dat te doen. Begint u met het focussen op specifieke regio’s?

FORE:  Ja, Afghanistan is de eerste plaats waar we ons op zullen richten, Pakistan is nr. 2 en Nigeria nr. 3. Binnen die landen zijn er zeer specifieke geografische gebieden die deze hulp nodig hebben. Het zijn meestal landelijke dorpen. Ze worden meestal geleid door oudsten die geen deel uitmaken van de regering of het algemene federale systeem. We hebben geen medische klinieken in deze dorpen; niemand doet. Dus als we binnen kunnen komen, zelfs met een mobiele eenheid die zou kunnen helpen bij het geven van vaccinaties en het uitvoeren van enkele elementaire gezondheidscontroles, zou het nieuws zich verspreiden en zouden ouders kinderen binnenhalen, en dat is wat we willen. We willen dat ze vrijwillig naar ons toe komen.

TR:  Wat is uw specifieke doel met deze campagne? Heeft u gezien dat deze aanpak een positieve impact heeft?

FORE:  Het initiatief is bedoeld om de algehele gezondheid en het welzijn van kinderen te helpen verbeteren en om de vaccinatiegraad tegen polio in deze gemeenschappen te vergroten.

Streven naar de uitroeiing van polio betekent dat elk kind moet worden gevaccineerd en dat poliowerkers elk dorp moeten bereiken, wat er ook gebeurt. Veel van de gebieden met het hoogste polio-risico die door gezondheidswerkers worden bezocht, zijn vaak ook het meest onderbediend, en het initiatief beoogt de levering van een pakket basisdiensten te garanderen dat meer is dan alleen de ‘twee druppels’. Het is nog wat vroeg om voorbeelden van impact te geven, aangezien het geïntegreerde dienstenpakket pas een paar maanden geleden is uitgerold. We zijn er echter sterk van overtuigd dat het zal bijdragen tot een bredere acceptatie van vaccins. Dit initiatief is ontstaan ​​uit de ervaring waarmee poliowerkers worden geconfronteerd, van boze en vaak wanhopige moeders en vaders in achtergestelde gebieden die basisvoorzieningen voor hun kinderen eisen die verder gaan dan het poliovaccin.

TR:  Is de gezondheidsinfrastructuur die u verbetert permanent, zoals het toevoegen van een ziekenhuis? Of schakelt het vaker kortdurende gezondheidsdiensten in?

FORE:  Het dienstenpakket hangt af van de behoefte in de gemeenschap. In sommige districten in de provincies Kandahar en Helmand in Afghanistan leggen we bijvoorbeeld watervoorzieningsnetwerken aan om veilig drinkwater en een riolering te leveren. In andere districten breiden we voedingsdiensten uit om ernstige acute ondervoeding bij kinderen te behandelen en bieden we gezondheidsdiensten voor moeders. In Zuid-Pakistan renoveren en rusten we een arbeidskamer in een gemeenschapsgezondheidscentrum uit, terwijl we ook de gezondheids- en voedingsdiensten voor moeders in verschillende districten uitbreiden. Het initiatief investeert ook in het openen van informele onderwijscentra in bepaalde gebieden in Pakistan met een groot aantal niet-schoolgaande kinderen.

TR:  Je bent ook een voorvechter van een nieuw initiatief genaamd Generation Unlimited. Kunt u dat omschrijven?

FORE:  Op dit moment worden 10 miljoen jonge mensen over de hele wereld elke maand 18 jaar. Zoveel hebben een baan nodig. We weten dat we niet elke maand 10 miljoen nieuwe banen creëren.

In veel Afrikaanse landen is de gemiddelde leeftijd 20 jaar. Afrikaanse staatshoofden vragen hulp bij het moderniseren van hun middelbare schoolsysteem. Ze willen dat koppelen aan beroepsvaardigheden. Daarom hebben UNICEF en onze partners vier gebieden geschetst waarvan we weten dat we hulp nodig hebben. Een daarvan is basisonderwijs. Elk kind moet kunnen lezen, schrijven en rekenen. In de wereld van vandaag voldoen 6 op de 10 jongeren niet aan de basisniveaus van lezen en schrijven. De tweede is dat jonge mensen een aantal basisvaardigheden voor het leven nodig hebben: ze hebben taalvaardigheid nodig, om te kunnen communiceren en ze hebben financiële vaardigheden nodig om ondernemer te kunnen zijn. Het derde gebied is beroepsopleiding. En ten vierde vragen ze allemaal om digitale vaardigheden. Dus we hopen dat de wereld kan opkomen voor deze jonge mensen,

TR:  Hoe kunnen Rotariërs helpen?

FORE:  We hebben mentoren nodig. We hebben mensen nodig die leerlingplaatsen, stages en job shadowing kunnen aanbieden. Als er ooit absoluut een perfect geplaatste groep voor zou zijn, zouden het Rotarians zijn. Rotarians zijn gemeenschapsleiders en zouden initiatieven kunnen leiden die jongeren in staat stellen om de plaatselijke middelbare scholen te verlaten. Als Rotarians jongeren in andere landen op afstand zouden kunnen begeleiden, zou dat een game-changer voor hen zijn.

Jongeren vragen ook om duale opleidingen, omdat velen niet de economische vrijheid hebben om schoolgeld te betalen en boeken en eten te kopen. Ze een manier bieden om na schooltijd wat geld te verdienen, zou een krachtige manier zijn om ze te helpen.

TR: Met  wie werkt UNICEF samen aan dit initiatief?

FORE:  Generation Unlimited wordt gehost door UNICEF en heeft meer dan 60 partners, zoals de Wereldbank, die $ 1 miljard zal investeren om de overgang van jongeren naar werk te ondersteunen, en de regering van Ierland, die € 1 miljoen heeft bijgedragen om het potentieel te helpen ontsluiten van jonge mensen.

TR:  Hoe verschillen de uitdagingen waarmee deze generatie wordt geconfronteerd, van die van eerdere generaties?

FORE:  Kunstmatige intelligentie en technologie veranderen het aanzien van werk. Klaus Schwab, van het World Economic Forum, spreekt over een vierde industriële revolutie. Een baan die onze ouders hadden, of die wij hebben, zal er niet voor veel jonge mensen zijn. We hebben de schoolsystemen niet goed gemoderniseerd om de vaardigheden bij te brengen die jongeren nodig hebben om zich aan te passen aan een wereld die machines en technologieën met mensen verbindt. Dat is een stuk. Het tweede stuk is zo groot als deze generatie. Tien miljoen banen per maand is een grote uitdaging voor de wereld, dus we zullen jonge mensen moeten helpen om massaal ondernemerschap te beginnen.

TR:  Zijn er nog andere mogelijkheden voor Rotarians om met UNICEF samen te werken?

FORE:  De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN zijn ambitieus en om ze tegen 2030 te bereiken, zijn we op zoek naar innovaties en versnellers. Dat kunnen bedrijven zijn die producten, diensten of platforms hebben waarmee we de manier waarop we die doelen kunnen bereiken, kunnen versnellen.

Ik las bijvoorbeeld net in de krant over een draagbaar echotoestel waaraan een koord is bevestigd aan een echografie-ontvanger. Je kunt het op de buik van een vrouw die zwanger is, leggen om te zien hoe het met een baby gaat. Je zou het op de knie van een gewonde jongeman kunnen leggen. Je zou het op de borst van een baby kunnen gebruiken om te zien of er een longontsteking is.

Zijn er innovaties die Rotarians hebben gezien of uitgevonden? We horen graag van ze of er een manier is om die ideeën ergens ter wereld te gebruiken. Neem contact op met mijn collega’s van ons Global Cause Partnerships-team via  gcp@unicefusa.org .

TR:  Wat hoop je te bereiken tijdens je ambtsperiode bij UNICEF?

FORE:  Ten eerste zou ik graag meer manieren willen vinden om humanitaire hulp en ontwikkelingshulp met elkaar te verweven. De zaden van ontwikkeling op langere termijn planten als je reageert op een humanitaire crisis - dat is wat een watersysteem of een onderwijssysteem je geeft. Je hebt het nodig op de eerste dag van een crisis, en je hebt het jaren later nodig. Ik was in Mozambique tijdens de overstroming van cycloon Idai, en het eerste dat eruit ging, was het watersysteem. Zonder schoon water houdt cholera vast, en vooral kinderen beginnen ziek te worden, en je raakt ze kwijt. Ik zou de zaden willen planten van een oplossing op langere termijn. Werk aan het gemeentelijk watersysteem in plaats van alleen in flessenwater te vliegen.

Het tweede gebied dat ik graag zou willen veranderen, is de eerstelijnsgezondheidszorg. Als we eerstelijnsgezondheidszorg - gemeenschapsgezondheidszorg - aan de families van de wereld zouden kunnen geven, zou dat heel krachtig zijn. In Afghanistan bijvoorbeeld hadden veel plattelandsgemeenschappen geen toegang tot basisvoorzieningen zoals vaccinaties, zieke kinderopvang en prenatale screening. Met de steun van Japan en Korea ondersteunde UNICEF vorig jaar de levering van eerstelijnszorg aan bijna 1 miljoen vrouwen, kinderen en pasgeborenen, via 70 mobiele gezondheidsteams die verbonden waren met en geleverd werden door lokale gezondheidsdiensten. Het is een goed voorbeeld van hoe we investeringen kunnen combineren met de expertise en het lokale bereik van overheden en partners - niet alleen om tijdelijke hulp te bieden, maar ook om systemen te bouwen die lang meegaan.

Het derde gebied is dit idee van nieuwe innovaties. Ik weet dat als de private sector zich bij de publieke sector aansluit, deze wereld veel verbeterd kan worden. We weten vaak gewoon niet goed hoe we met elkaar moeten samenwerken. Maar op dit moment, tijdens mijn ambtsperiode bij UNICEF, wil ik dat Rotariërs weten dat de deuren wagenwijd open staan. We hebben alle ideeën, technologie en hersenen van de privéwereld nodig om onze ontwikkelingsdoelen te bereiken.

De vierde is Generation Unlimited. Het is absoluut de roeping van onze tijd om jonge mensen te helpen, en als we het goed doen, zal onze wereld een betere plek zijn.

En natuurlijk zou ik polio graag op mijn horloge uitroeien. Rotary is zo geweldig geweest en ik zou graag mijn deel willen doen.

4.7 3 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven