Is Miquel Ekkelenkamp een psychopaat?

Is Miquel Ekkelenkamp een psychopaat?

Wij moeten het even hebben over Miquel Ekkelenkamp, microbioloog en redacteur bij het Medisch Contact, een blaadje voor medici. Miquel heeft in oktober 2020 in dit blad de plaats ingenomen van Bert Keizer. Keizer was een sympathieke, erudiete man met taalgevoel en in alles het tegenovergestelde van zijn opvolger Miquel.

Miquel is wel een multitalent; hij is arts, schrijver en veelbelovend massamoordenaar. Hij wordt namelijk door het tijdschrift ingezet om middelen in diskrediet te brengen die werkzaam zijn tegen Corona en levens hadden kunnen redden.

In november 2020 heeft hij onterecht het middel Hydroxychloroquine als onwerkzaam afgedaan. Hij schrijft verder dat het middel als gevaarlijkste bijwerking een verlenging van het QTc-interval heeft, met kans op allerlei cardiologische narigheid, waaronder doodgaan. Over een voorstander van het middel schrijft hij: Raoult publiceerde een gammele open-labelstudie.

Miquel vergeet te vermelden dat het middel al zeer lang probleemloos wordt gebruikt tegen malaria en reuma.  Ook spreekt hij respectloos over D. Raoult, een briljant en alom geroemd man die vele prijzen heeft gewonnen en naar wie zelfs een bacterie is vernoemd: Raoultella.

Het ergste is echter dat al in november bekend was dat er studies waren die grote werkzaamheid van het middel Hydroxychloroquine hebben aangetoond. Alle landen die het middel gebruikten hebben een aanzienlijk lager sterftecijfer. 1)

In de editie van januari 2021, doet hij opnieuw zijn stinkende best om het medicijn Ivermectine zo negatief mogelijk in het nieuws te brengen. Dit middel heeft echter nog betere resultaten dan hydroxychloroquine. Miquel benoemt in zijn stukje alleen de onderzoeken die mankementen vertonen of slecht waren opgezet.  Onderzoeken die een positieve werking hebben laten zien vergeet hij te vermelden. 2) Dit wordt ook wel cherry picking genoemd. Het middel is op zijn minst veelbelovend en Miquel schrijft het al bij voorbaat af. Waarom?

Tussen neus en lippen door doet hij ook een achterbakse poging critici als Maurice de Hond en Wybren van Haga een steek onder water te geven. Hij schrijft het volgende:

Gewapend met een licht Maurice-de-Hond-complex leiden zij ons op het pad van de experimentele covidtherapieën. Ook FvD-Kamerlid Wybren van Haga, huisjesmelker annex coviddeskundige, vindt ivermectine een goed idee en heeft er Kamervragen over gesteld.

Wat opvalt is dat hij de weinige personen die intelligente, kritische vragen durven te stellen, probeert belachelijk te maken. Hij doet dit echter niet op inhoud, maar door hen op suggestieve wijze te framen.

Er zijn inmiddels sterke vermoedens dat de farmaceutische industrie door corruptie van medische bladen werkzame middelen proberen zwart te maken. Hoe minder deze middelen gebruikt worden, hoe meer mensen zullen overlijden. Hierdoor wordt de motivatie voor vaccins hoger, waar de farmaceutische industrie meer aan kan verdienen. Dit bleek vrij duidelijk uit de gefraudeerde publicatie in The Lancet over Hydroxychloroquine, een artikel die zij vol schaamte hebben moeten terugtrekken. Er is geen hard bewijs dat Miquel geld heeft aangenomen van de farmaceutische industrie om in Nederland hetzelfde effect te bereiken.

De meeste artsen die zich iets meer verdiepen in de literatuur trekken zich weinig aan van de suggestieve stukjes van Miquel.  Menig arts echter, die de tijd niet heeft om de literatuur grondig door te nemen, zal mogelijk wel beïnvloed worden. Hierdoor kunnen zij terughoudend zijn om Ivermectine of Hydroxychloroquine voor te schrijven. Het aantal sterfgevallen aan Corona had met gebruik van deze middelen wellicht gehalveerd kunnen worden. Vele begrafenisondernemers hebben daarom uit respect  een poster van Miquel aan de muur hangen, hij was namelijk erg goed voor de omzet. Mocht er ooit een bacterie naar Miguel genoemd worden stel ik de naam Gluiperi Linkmiqueli voor.

Met bovenstaand artikel is gepoogd een zo evenwichtig mogelijk oordeel over Miquel Ekkelenkamp te schetsen, op dezelfde integere wijze als Miquel zijn mening over de antivirale middelen Hydroxychloroquine en Ivermectine heeft geformuleerd.

 

Hydroxychloroquine

https://hcqtrial.com/

Ivermectine (IVM)

-Caly L., et al, The FDA-approved drug ivermectin inhibits the replication of SARS-CoV-2 in vitro. Antivir. Res. 2020;178:104787.43 Kumar B.S., etal, A Wonder Drug in the Arsenal against COVID—19: Medication Evidence from Ivermectin. J. Adv. Med. Med. Res. 2020;32:30–37.

  • Sundy N.Y. etal, The broad spectrum antiviral ivermectin targets the host nuclear transport importin α/β1 heterodimer, Antiviral Research,Volume 177, 2020, 104760, ISSN 0166-3542.
  • Yates PA, Newman SA, Oshry LJ, Glassman RH, Leone AM, Reichel E. Doxycycline treatment of high-risk

-COVID-19-positive patients with comorbid pulmonary disease. Ther Adv Respir Dis. 2020 JanDec;14:1753466620951053.

  • Jans DA, Wagstaff KM. Ivermectin as a Broad-Spectrum Host-Directed Antiviral: The Real Deal?. Cells. 2020;9(9):2100. Published 2020 Sep 15.
  • https://b3d2650e-e929-4448-a527-4eeb59304c7f.filesusr.com/ugd/593c4f_8cb655bd21b1448ba6cf1f4c59f0d73d.pdf

-Ahmed Elgazzar, Basma Hany, Shaimaa Abo Youssef et al. Efficacy and Safety of Ivermectin for Treatment and prophylaxis of COVID-19 Pandemic, 16 November 2020, PREPRINT (Version 2) available at Research Square

-Kory, Pierre & Meduri, Gianfranco & Iglesias, Jose & Varon, Joseph & Berkowitz, Keith & Kornfeld, Howard & Vinjevoll, Eivind & Scott, Mitchell & Wagshul, Fred & Marik, Paul. (2020). Review of the Emerging Evidence Demonstrating the Efficacy of Ivermectin in the Prophylaxis and Treatment of COVID-19

 

 

2.5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x