Illegale Rwandees Emmanuel Abayisenga vermoordt Franse priester Olivier Maire

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Een Rwandese immigrant in Frankrijk die al wordt onderzocht voor het in brand steken van de kathedraal van Nantes vorig jaar, is gearresteerd op verdenking van moord op een rooms-katholieke priester, zeiden openbare aanklagers maandag. (bron)

De 40-jarige “verwarde man” gaf zich halverwege de ochtend over aan de politie en gaf toe dat hij het hoofd van de religieuze congregatie waar hij verbleef had vermoord terwijl hij wachtte op het proces voor de brand in de kathedraal.

Er wordt gezegd dat er geen terroristisch motief is. (bron)

De verdachte Emmanuel Abayisenga, een illegale immigrant uit Rwanda die in 2019 het land al moest verlaten, wilde niet weg en ging dus ook niet weg.

Na de kathedraalbrand in juli 2020, toen hij allang het land uit had moeten zijn, werd de verdachte tot eind mei vastgehouden, waarna hij vervolgens onder gerechtelijk toezicht weer werd vrijgelaten en in de abdij werd geplaatst, aldus de officier van justitie.

Nadat hij had gezegd dat hij weg wilde, werd hij overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis waar hij tot eind juli verbleef.

Nu heeft hij naast de kathedraalbrand ook een brutale moord op zijn geweten in de tijd dat hij allang het land uitgezet had moeten worden.

Kranten koppen: “Had dit voorkomen kunnen worden?”. Het is een retorische vraag, al beseffen de media dat zelf waarschijnlijk niet eens in hun eigen domheid of vanwege hun agenda.

Natuurlijk had dit voorkomen kunnen worden. Deze man had in 2019 het land uitgezet moeten worden.

Maar wat gebeurt er? De man steekt nadat hij uitgezet had moeten worden een kathedraal in de brand en vermoord een priester. Tussen deze 2 delicten door werd hij ook nog eens in vrijheid gelaten “in afwachting van zijn proces”? Wie verzint dat? Al kom je van Mars, je hoort vast te zitten. Wie legt er uit hoe het kan dat een man die in 2019 wordt uitgezet en daarna in alle vrijheid 2 ernstige misdaden kan plegen?

Dit is de dader Emmanuel Abayisenga. 

Reuters schrijft:

“De moord zal de druk op president Emmanuel Macron verhogen over zijn veiligheids- en immigratiebeleid, acht maanden verwijderd van een presidentsverkiezing die zijn grootste uitdaging van extreemrechts zal zien komen.” (bron)

Extreem rechtse mensen zijn dan meestal de mensen die inzien dat ongecontroleerde massale immigratie niets te maken heeft met goedheid en levens redden maar automatisch leidt tot grote problemen en volstrekt onnodig is.

De onzinnige en gevaarlijke massa-immigratie maakt het juist onmogelijk om een goed en humaan immigratiebeleid op te zetten voor zij die het echt nodig hebben. De foto in de tweet laat zien dat deze man als kind al met wapens liep. Dat is heel triest maar dat laat je niet vrij rondlopen in jouw land. Dat doet geen enkel land, behalve de landen in de EU.

Verder denken mag en bestaat niet in de wereld van de media en de politiek in het westen. Het is gewoon kinderlijk hoe westerse politici de meest oppervlakkige onjuiste conclusies trekken en zo een groot deel van vredelievende mensen als extreem rechts wegzetten en polarisatie provoceren. Er is geen diepgang anno 2021. Een stap verder denken is “extreem rechts” terwijl juist die mensen tig keer menselijker zijn dan de valse en rotte politici en media die in hun bubble leven en kansen pakken om de kudde de richting op te sturen waarheen zij willen.

Reuters schreef de volgende zin die bovenstaande keurig bevestigt:

“Dus in Frankrijk kun je een illegale immigrant zijn, de kathedraal van Nantes in brand steken, nooit worden uitgezet en opnieuw beledigd worden door een priester te vermoorden. Wat er in ons land gebeurt is ongekend: het totale falen van de staat”, tweette extreemrechtse leider Marine Le Pen.

Gezond verstand is extreem rechts en omdat deze crimineel een kleurtje heeft is kritiek racisme. Zucht.

Franse media beschrijven de dader Rwandees Emmanuel A. als een “hoffelijke” man, “gekenmerkt” door de geschiedenis van zijn land van herkomst, Rwanda. (bron)

De vermoorde priester was de 60-jarige Olivier Maire.

Olivier Maire

“Ik ben in shock. Ik kan het niet geloven”, zei zuster Dorothee Harushinana, die zondag een mis bijwoonde die de priester had geleid, telefonisch tegen Reuters. “Hij was iemand die dicht bij de mensen stond. Je kon altijd een beroep op hem doen.”

LEES OOK:

Bekijk het eens van twee kanten….

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x