Illegale Content en de Europese Censuur

Door Marcel van Tol,     Luisteren, Observeren, Openbaren

 

Ik las een artikel/interview over aankomende wetgeving inzake ‘nepnieuws’ met Věra Jourová, Eurocommissaris voor Waarden en Transparantie.

Klinkt mooi, nietwaar? Waarden en Transparantie. Wie is daar nou niet voor.

Maar de waarden van ‘hun’, blijken niet ‘onze’ waarden te zijn en de transparantie van ‘hun’ blijkt niet ‘onze’ transparantie te zijn.

De Tsjechische liberale moet een Europese strategie uittekenen tegen desinformatiecampagnes.  Geïnspireerd door de Amerikaanse censuur van twitter en youtube wil zij op Europese schaal een censuurstrategie invoeren waar alle platforms zich aan moeten gaan houden. Niet incidenteel, zoals bij Trump of bij Van Haga, stootjes uitdelen, maar structureel alleen maar het overheidsgeluid toestaan.

Jourova is in het communistische Tsjechoslowakije opgegroeid en vanuit die achtergrond is het hallucinant dat zij gaat vastleggen en bepalen wat desinformatie is, wat mensen wel of niet mogen opschrijven en wellicht straks zelfs wat mensen wel en niet mogen denken.

 

Bestaat desinformatie? Ja, natuurlijk. Dat is er nu en dat is er altijd geweest.

Alleen noemde we dat vroeger toogpraat of roddels of stemmingmakerij.

Moet dat verboden worden? Natuurlijk niet!

[the_ad id=”50125″]

De overheden vrezen voor de negatieve impact van wat zij desinformatie noemen. Dat stuurt hun plannetjes in de war. Het feit dat er gecensureerd moet worden betekent alleen maar dat hun verhaal niet deugt. Als ik leugens verkondig en iemand anders de waarheid, dan val ik op een gegeven moment vanzelf door de mand. Het vervelende is dat de overheden steeds vaker door de mand aan het vallen zijn. En daar willen ze structureel iets aan gaan doen.

Vooral tijdens de coronaplandemie is Europa bang voor de andere geluiden over het virus en de vaccins. Er mag alleen maar worden geluisterd naar het overheidsnarratief, gedicteerd door veearts-viroliegers van de overheids gezondheidsinstituten.

Maar Jourova ziet het ‘probleem’ nog op veel grotere schaal: Het is namelijk ook Rusland die desinformatie verspreidt.

Altijd gemakkelijk, het grote, boze, kwade Rusland de schuld geven. Dat is voor de meeste mensen heel abstract, maar wel potentieel gevaarlijk en daarmee kan er weer gemakkelijk een wet doorgeduwd worden zonder dat er enige oppositie om de hoek komt kijken.

Het is al zover dat Europa afspraken heeft gemaakt met socialemediaplatformen om ‘gevaarlijke desinformatie te verwijderen’.

Alles in het belang van uw gezondheid, dames en heren!

Dat gaat best ver.

Jourova: ”Onze deal met de socialemediaplatformen is duidelijk: tijdens de pandemie moeten ze de boodschap van de gezondheidsagentschappen promoten en gevaarlijk fake news verwijderen. Die regeling stopt zodra de pandemie voorbij is, maar we werken ook aan duurzame oplossingen. De Europese Commissie heeft ook de Digital Services Act (DSA) op tafel gelegd, waardoor meer verantwoordelijkheid wordt gelegd bij de platformen om illegale content te verwijderen”.

[the_ad id=”45634″]

Toe maar zeg, de meningen van gerenommeerde wetenschappers als nepnieuws klasseren gaat ze nog niet ver genoeg.

Alles wat niet in het overheidsstraatje past wordt nu al omschreven als ‘illegale content’.

 

Inmiddels is het al in de meeste landen zo dat het leger wordt ingeschakeld om content van onafhankelijke media kanalen te analyseren en op Europese schaal wil zij dat de NAVO dat ook gaat doen.

Allemaal voor uw veiligheid, dames en heren!

[the_ad id=”40491″]

Elk Europees ministerie van Defensie heeft al een speciale eenheid die ‘desinformatie’ opvolgt en de media kanalen stempels opplakt.

Maar het gaat natuurlijk niet bij stempels blijven. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Het door hen geklasseerde ‘nepnieuws’ kan namelijk niet met steekhoudende argumenten door hen worden bestreden. Dat is overduidelijk. Een voorbeeldje:

Michael Yeadon, een wetenschapper met 40 jaar ervaring, waarschuwt voor de mogelijk enorme schade die de ‘vaccins’ kunnen veroorzaken. Dat is nepnieuws.

hugo de jonge heeft zelf uitvoerig onderzoek gedaan en heeft geconcludeerd dat het ‘vaccin’ niet gevaarlijker is dan een frikandel eten. Dat is het echte nieuws.

(Een kleine nuance moet ik hierbij wel maken: hugo’tje heeft ooit eens voor zijn 7e verjaardag een scheikundedoos gekregen. En daar zaten allerlei stofjes in die hij kon mengen om dan vervolgens te zien wat er gebeurt. En hugo’tje heeft alle combinaties uitgeprobeerd en bij zijn kleine zusje geïnjecteerd. Dus hij weet heus wel waar hij het over heeft).

Ondertussen doen steeds meer mensen hun informatie (ook) op op de websites van onafhankelijke nieuwsbrengers, waarvan CommonSenseTV er één is.

Het verbannen van nieuwskanalen op facebook, twitter, linkedin, whatsapp en youtube gaat ze dan ook niet ver genoeg. De grip die de overheid op ‘het nieuws’ wil hebben moet nog veel verder reiken.  Het gaat uiteindelijk leiden tot vergaande beperkingen op het internet. Er wordt zelfs gedacht aan een boete systeem.

 

We hebben het op kleine schaal allemaal al zien gebeuren. Geblokkeerd, verwijderd, inkomstenbronnen geblokkeerd. Op grote schaal staat ons nog veel meer leed te wachten. Onder het mom van de gebruikelijke mooie praatjes, milieu, veiligheid, gelijkheid, noem het allemaal maar op. We worden steeds verder de fuik in gedreven.

 

Ik heb al eens eerder aangehaald dat de rapporten van de VN, de Wereldbank, The Rockefeller Foundation, de WHO en noem ze maar op, allemaal hetzelfde beeld schetsen: We gaan een betere wereld voor u bouwen. We gaan de armoede bestrijden. Window dressing. Prachtige ster-reclames en u wordt belazerd waar u bij staat, want ondertussen doen ze precies het tegenovergestelde van wat er wordt beweerd.

 

Aanrader: luister vooral naar het intervieuw met Thierry Baudet door Flavio Pasquino.

Niet om vrolijk van te worden maar wel om ervan doordrongen te raken hoe ernstig de situatie is.

Baudet (FvD): Lock Step, Great Reset, Build Back Better. “Wij willen nu antwoorden!”

5 9 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
10
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x