CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Huisregels

Beste lezers,

Toen wij begonnen met deze website, dat was op 1 oktober 2019, de maand van de Event 201, wilden wij graag de mogelijkheid bieden aan lezers om te reageren, tips te geven of om zijn of haar mening te geven.

Zoals misschien niet iedereen weet is CommonSenseTV opgericht in februari 2019 als YouTube-kanaal. Dit kanaal is uiteindelijk verwijderd door YouTube op 15 oktober 2020 met ruim 31.000 subscribers.

Als je zag wat daar soms aan commentaren voorbij kwamen onder de video´s dan zat je die vaak met plaatsvervangende schaamte te lezen. Maar om op een groot kanaal als YouTube te moderaten… daar is geen beginnen aan.

Op onze website wilden we dit anders aanpakken en we keken goed naar andere websites, blogs en platforms waar ook de mogelijkheid bestaat om te reageren.

Bij een aantal van de blogs, die ikzelf ook regelmatig bezocht, ergerden ons groen en geel aan de comment sectie. Altijd (vaak dezelfde) mensen die elkaar in de haren vlogen. Het ging meestal niet eens over het onderwerp van het artikel maar het onderuit halen van elkaars meningen op een onprettige manier.

We kregen vaak berichten in onze mailbox van mensen die heel graag zouden willen reageren maar dat toch maar niet doen vanwege de (te verwachten) antwoorden. Mensen die al jaren in comment-secties of op forums (fora, maar forum mag ook) hun posts plaatsen die weten wel hoe het werkt en kunnen wel tegen een stootje. Maar mensen die dat niet gewend zijn die nemen dat soms heel zwaar op.

Stel dat we allemaal doktoren, advocaten en virologen in onze stille achterban hebben maar ze willen niet reageren?

Ons streven was (en is) dat wij dat anders gaan doen. Wij heten CommonSenseTV en die naam moeten we eer aan doen. Dat je over gezond verstand beschikt betekent niet altijd dat je gelijk hebt en wat zou er nou mooier zijn als dit naar verloop van tijd één van die platforms wordt waar mensen met elkaar discussiëren op een prettige manier, waar het er best wel eens hard aan toe kan gaan, maar een manier dat geen mensen wegjaagt maar juist meer mensen uitnodigt om ook mee te discussiëren.

Met een aantal mensen wilden we bekijken hoe wij zoiets kunnen voorkomen zonder een hele lijst aan regels op te hoeven stellen.

Toen dachten we bij onszelf: Laten we het stupid simple houden. 

-Geen persoonlijke aanvallen onderling
-Geen onnodige schuttingtaal of scheldwoorden
-Geen extremistische uitspraken of gedachtegoed (dit is een moeilijke omdat er mensen zijn die er daadwerkelijk en oprecht hele duistere ideeën op nahouden en wie zijn wij iemand dat te verbieden?)

Wat belangrijk is om te weten is dat er een SPAM-filter op de comment-sectie zit. Dit geautomatiseerd proces houdt comments tegen omdat het denkt dat het spam is. Vaak heeft de filter het bij het rechte eind maar soms vist hij er ook berichten uit waar helemaal niets mis mee is. De spamfilter let op bepaalde schuttingtaal maar ook vooral op reactie´s waar veel links in voorkomen. Als u iets post en u ziet dat het niet direct geplaatst wordt, we keuren hem vanzelf goed. We begrijpen dat het soms heel irritant kan zijn. Als u toch wilt dat uw reactie er direct komt te staan, probeer het nog eens in iets andere verwoording. De spam-filter is moeilijk te doorgronden waarom hij bepaalde berichten tegenhoudt.

Daar komt nog bij: Geen trollen. Goede trollen zijn heel geniepig en lokken discussies uit op een manier die zeer legitiem lijkt, maar geen zorgen. Bepaalde mensen hier ruiken ze op afstand.

Drie hele duidelijke punten waar we ons allemaal aan houden. Lezers, auteurs, mijn beste vrienden, jullie beste vrienden, ikzelf, mensen die CSTV steunen..Kortom: Voor iedereen.

Dit platform had al veel groter kunnen zijn waren wij op een aantal voorstellen ingegaan van sponsors die wel een vinger in de pap willen hebben. Dat doen we NIET.

Dit zelfde principe willen we ook toepassen op dit. Zonder aanzien des persoons. Dat is soms moeilijk, want we zijn niet van steen.

Hoe doen we dat? 

We kijken elke avond naar de laatste comments (eerlijkheid dient te zeggen dat het steeds moeilijker wordt en er vast berichten tussen zullen staan waar we niet van op de hoogte zijn maar die wel één van die drie regels duidelijk overtreden) en we kijken alleen naar bovengenoemde drie punten. NIET naar de persoon die het geschreven heeft en NIET naar de mening. Ook kijken we er NIET naar of iemand (felle) kritiek op ons of een schrijver wil geven. Het gaat erom dat het op een degelijke manier gebeurd.

Wat we wel altijd doen is een bericht sturen naar die persoon om te vragen het anders te formuleren. Vaak kun je hetzelfde zeggen maar in andere woorden. Tenzij je doorhebt dat het iemand is die de boel probeert te verzieken. Dat heb je snel door en die laat je gaan.

Als iemand vindt dat er helemaal niets klopt van een artikel of het absoluut niet eens is met de inhoud van een column of opiniestuk dan moet die persoon dat vooral en juist kenbaar maken. Het is waar wij juist van leren. Wij allemaal als we naar elkaar luisteren. De waarheid zoeken we met z´n allen en niemand kan de waarheid, en niets dan de waarheid claimen. Daar zouden media ook eens voor uit moeten komen.

Nu lijkt het alsof we actief bezig zijn dagelijks comments weg te halen maar vanaf die 15e oktober 2019 tot en met nu is het misschien wel minder dan 10x gebeurd dat wij commentaren hebben weggehaald. Wat wel gebeurt is dat het kan zijn dat je iemand zijn of haar comment weghaalt terwijl je zojuist een prettige conversatie met die persoon hebt gehad per mail. Of dat je later merkt dat het onze eigen auteur was en ik zweer dat de allereerste comment ooit die hier is weggehaald door de moderator destijds een comment van mij was.

In twee andere gevallen waren het personen die CommonSenseTV vast steunen. U kunt van mij aannemen dat ik, en wellicht anderen ook, daar wakker van liggen. Dit artikel komt niet vanuit het niets.

Over wereldzaken hebben we een duidelijke mening maar zodra het persoonlijk wordt ben ik in ieder geval een softie. Er is niets wat mijn dag meer kan verpesten dan een negatieve sfeer of conflicten onderling met gelijkgestemden.

Beste lezers, wij willen niemand censureren. Het is waar we zelf een grote hekel aan hebben. Waar wij wel naar streven is naar een groot uniek platform waar mensen van alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking met elkaar kunnen discussiëren en ook tegen elkaar in kunnen gaan. En dat hoeft echt niet op een overdreven nette manier maar gewoon als volwassen mensen.

Iedereen schiet wel eens uit zijn slof, vertel mij wat. Vandaar kreeg ik de eerste ban.

We hebben een groot bereik voor een platform dat zo is ontstaan. Google Analytics geeft aan dat het gemiddeld ruim 30.000 bezoekers per dag zijn en we komen net onder een miljoen bezoekers per maand. Dit was iets hoger toen we ons YouTube-kanaal nog hadden. Dit bereik gaat groter worden. Dat is een gegeven omdat we hier nooit mee zullen stoppen. Stil zitten terwijl we zien dat er met zwaar geschut wordt geprobeerd om ons leven en onze toekomst wordt afgenomen door een aantal duivelse mensen? Geen optie.

Alleen daardoor zul je altijd al blijven groeien (tenzij we onzin op gaan schrijven) en de dag komt dat een persoon of wellicht een bedrijf, zonder belangen en zonder eisen over de inhoud, zich zal aanbieden om CommonSenseTV naar een hoger niveau te tillen kan op slag een grote verandering teweeg brengen.

We zijn al een website waar heel leuk en normaal gediscussieerd wordt. Hartelijk dank hiervoor allemaal. Laten we met z´n allen proberen het netjes en op een bepaald niveau te houden zodat mensen die dolgraag willen reageren ook eens uit hun schulp komen en voor het aanzien van deze website.

Een prettige zondag!

 

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

4.8 21 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
14
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven