CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Hugocaust over quarantaine: “We moeten het verplichtender vormgeven.”

En voor wat dient dit allemaal?

Voor niets! Nada! Een verzonnen epidemie. Een rookgordijn. En wij schapen in Nederland doen niets anders dan gehoorzamen. Alle cijfers, alle feiten laten zien dat het hele COVID19 gebeuren één grote scam is. 

Oh ja, het dient wel ergens voor. Het nieuwe normaal! En om dat in te zetten, zul je het oude systeem moeten afbreken.

De cijfers gaan we niet nog een keer herhalen. De feiten ook niet. Als mensen echt niet wakker willen worden… Dan is één ding heel duidelijk gebleken uit deze plandemie.

De mens is over het algemeen een dom kuddezoogdier. De meeste lezers die dit lezen zullen zich niet aangesproken voelen. Diegenen die het sprookje in stand houden moeten ens goe din de spiegel (en op het internet) kijken.

GA JEZELF EENS INFORMEREN. Binnen een uur weet je ALLES!

Maar helaas… mensen waarvan je verwachtte… veel slimmere en intelligentere mensen dan wij…zijn idioten zonder het door te hebben. We zullen geen namen noemen maar we doelen vooral op politici en “journalisten” waar we nog enige hoop op hadden. Wat zouden we graag een lijstje maken van deze tunnelvisiefiguren.

Ze gaan helemaal mee in het verhaal. Maken van corona een issue terwijl corona geen issue is. Zijn wel tegen maar zien het gewoonweg niet.

Laat ons dit moeten rectificeren, alsjeblieft! Deze minachting naar de mensheid toe in dit artikel.

Maar wat je ook vindt van de taal in dit artikel: Voorlopig komt de echte minachting van een hele andere kant.

Oh ja, hier de reden voor deze boosheid:

 

De meedogenloze Hugo de Jong, die in een normale wereld nu levenslang had gekregen, gaat voor de verplichte quarantaine. 

Hier het volledige artikel van de NOS over de eisen van Hugo de Jonge:

“De laatste weken horen we van de GGD’s terug dat mensen niet goed meewerken met het bron- en contactonderzoek”, zegt De Jonge. “Dat is onze dijkversterking om te voorkomen dat we een tweede golf krijgen.”

Volgens de minister moet de vrijblijvendheid eraf. “We moeten het verplichtender vormgeven.”

De maatregel gaat gefaseerd in, schrijft De Jonge, in overleg met de veiligheidsregio’s en de GGD’s. De verplichting wordt in de tweede helft van volgende week van kracht. Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad, de koepel van veiligheidsregio’s, zegt het eens te zijn met de maatregel. “We hebben er zelf om gevraagd. We ondersteunen dit.”

Twee weken geleden zag het kabinet nog af van een verplichte quarantaine voor risicoreizigers, maar daar komt de minister van terug. Voor die verplichte quarantaine is nog wel een wetswijziging nodig.

Opdracht regio’s, strafeis in de maak

De Jonge gaat alle veiligheidsregio’s een aanwijzing geven om de verplichte quarantaine voor mensen die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen te regelen. Voor wat betreft de mensen die uit de contactonderzoeken naar voren komen zet hij de Wet publieke gezondheid in, een wet die al geldt en dus niet door de Tweede Kamer hoeft te worden behandeld.

“Je kunt onmogelijk iedereen die in quarantaine zit in de gaten houden. En de GGD is geen opsporingsinstantie”, zegt politiek verslaggever Albert Bos. “Veel zal ook op het bordje komen van bijvoorbeeld de boa’s en de politie, die dat dan moeten gaan controleren.” Mogelijk wordt daar morgen, tijdens een debat in de Tweede Kamer over de corona-aanpak, al meer over duidelijk.

Ook wordt nagedacht over een verplichting aan het meewerken aan het bron- en contactonderzoek, zo meldt De Jonge. “De medewerking zou kunnen worden afgedwongen door een last onder dwangsom op te leggen”, schrijft hij. “Dit zou geen alternatief zijn voor de quarantainemaatregel, maar een aanvullend instrument waarmee medewerking aan zowel bron- en contactonderzoek als quarantaine wordt verbeterd.”

Wie zich niet aan een opgelegde gedwongen quarantaine houdt, is strafbaar en kan voor de rechter worden gebracht. Welke strafeis hierbij hoort, moet nog worden uitgewerkt door het OM.

Toename van aantal besmettingen

Deze week nam het aantal coronagevallen opnieuw toe. In totaal is bij ruim 4000 mensen het coronavirus vastgesteld, een week eerder waren dat er minder dan 2600.

Tegelijkertijd blijft het aantal ziekenhuisopnames en doden stabiel. Die aantallen namen de afgelopen weken licht toe. Nu is het aantal opnames licht gedaald, van 44 naar 38. Het aantal doden steeg licht, van 6 naar 9.

In maart en april was het aantal doden en opnames nog veel hoger. In de week van 7 april werden bijvoorbeeld 2700 mensen opgenomen in het ziekenhuis en overleden er ruim 1000 mensen.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven