NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Horeca Mallorca komt in opstand: Maatregelen spuug- en spuugzat!

Ruim duizend horecaondernemers zijn dinsdag de straat op gegaan op Mallorca.

De horecaondernemers zijn de maatregelen meer dan spuugzat. Ook daar mogen bars en restaurants niet meer open. (bron)

Sinds dinsdag 12 januari moet op Mallorca gedurende 15 dagen alle horeca dicht terwijl datzelfde geldt op Ibiza vanaf woensdag 13 januari.

De drogredenen zijn dezelfde als hier: zogenaamde besmettingen. We kunnen niet eens fatsoenlijk testen. De PCR-test spoort geen corona op maar alle landen baseren er wel hun beleid op. Het is een absurde situatie. (bron)

Dat betekent dus alweer een tegenvaller voor de bars en restaurants op de eilanden. Men is niet blij en de bevolking van Mallorca kwam in opstand.

Het protest werd niet goedgekeurd en de autoriteiten hebben het geprobeerd te voorkomen maar daar hadden de uitbaters lak aan. Net zoals een aantal ook lak hadden aan de coronaregels zoals de onzinnige afstandsregels, mondkapjes en andere irrationele maatregelen.

De gezondheidsautoriteit voerde aan dat het houden van deze bijeenkomst een  “zeer hoog risico” vormt gezien de huidige epidemiologische situatie  op Mallorca maar de mensen zijn dat riedeltje nu wel zat. “Zonder regering was er geen sprake van corona geweest.”, aldus een demonstrant. Hiermee doelend op deze gecreëerde crisis door de media en de overheden zelf.

Maatregelen worden ondergang horeca

De demonstratie ging dus door. Bewaakt door nationale politieagenten hebben de demonstranten, werknemers en zakenlieden van allerlei horecabedrijven leuzen geroepen tegen de beperkende maatregelen die naar hun mening onrechtvaardig zijn en hen tot ondergang veroordelen.

Om ongeveer 11:20 uur sneed een groep demonstranten het verkeer af op de promenade voor de Consolat . De politie, die het protest discreet in de gaten hield om spanningssituaties te vermijden, heeft het verkeer omgeleid. (bron)

Víctor Sánchez, eigenaar van een restaurant en promotor van het protest dat werd verboden heeft betoogd dat ze het verbod van de regeringsdelegatie hebben genegeerd omdat ze het “grondwettelijke recht” hebben om vreedzaam te demonstreren. 

Terwijl de menigte op het Consolat aan het demonstreren was, schreeuwde een demonstrant door een megafoon dat de socialistische President Francina Armengol in het Parlementsgebouw aanwezig was en had geroepen het gebouw over te nemen. “Net als in Amerika!”, werd gezongen.

Om ongeveer 11:20 uur sneed een groep demonstranten het verkeer af op de promenade voor de Consolat . De politie, die het protest discreet in de gaten hield om spanningssituaties te vermijden, heeft het verkeer omgeleid.

Daarna gingen ze naar de Plaza de Cort, waar het protest doorging voor het stadhuis van Palma , waar eieren werden gegooid en vuurwerk werd afgestoken.

Daarna gingen ze naar het Superior Court of Justice of the Balearic Islands (TSJIB), gelegen aan de Plaza del Mercat.

In het geval van een ongeoorloofde demonstratie hebben bronnen van de regeringsdelegatie bevestigd dat ze de organisatoren van de demoinstratie en de aanwezigen zullen bestraffen in geval van ongehoorzaamheid aan de autoriteit. (bron)

Basta ya! (Genoeg geweest, nu!)

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x