CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije in de bres voor Griekenland

De situatie aan de grens tussen Turkije en Griekenland wordt steeds erger.

De Griekse authoriteiten hebben vanochtend met traangas en granaten weer duizenden migranten weg moeten jagen om te voorkomen dat ze het land binnenkwamen. (bron)

In totaal zeggen de Grieken 27.832 pogingen om de grens over te steken te hebben voorkomen. Er zijn 220 mensen gearresteerd.

Ook lijkt het erop dat Turkije deze aanval op de Griekse grenzen alleen maar aanwakkert. Er wordt fakenews verspreidt en gezegd dat er doden zijn gevallen door Grieks vuur. Ook zouden de Turken zelf met traangas spuiten.

Een woordvoerder van de Griekse regering Tweette:

De EU is vandaag eindelijk bij elkaar gekomen om de crisis te bespreken.

“Onze eerste prioriteit is om zeker te stellen dat de orde wordt hersteld aan de Griekse grenzen. Het zijn namelijk ook Europese grenzen.” aldus globalist Ursula von der Leyen.

Het lijkt ondenkbaar dat laffe West-Europese landen fysiek gaan meehelpen om deze aanval op Europa te lijf te gaan. Men zal dan moeten strijden tegen de kansparels van de globalisten. Of ze nou Allahu Akbar roepend Molotovcocktails gooien naar de Griekse politie en kerken verwoesten doet er niet zoveel toe. (bron)

Voorlopig doet de EU de zaak af door 700 miljoen euro naar Griekenland te sturen. (bron)

Verder waarschuwde de EU Turkije “om niet nog meer migranten aan te moedigen richting de EU-grenzen te reizen.” 

Turkse officials antwoordden hierop dat ze ze niet tegen kunnen houden als ze dat wel doen.

Wij staan wel klaar om te helpen!

De vier landen waar het gezonde verstand gelukkig nog niet is verdwenen, zijn bij elkaar gekomen tijdens een conferentie en hebben wel toegezegd Griekenland effectief en fysiek te hulp te schieten om hun grenzen te beschermen.

Dit zijn Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije. 

De Tsjechische Premier Andrej Babis zei vandaag dat er nu gehandeld moet worden en dat Europa de grenzen moet verdedigen.

“Wij staan klaar om te helpen!” aldus Babis. (bron)

Ook de Premier van Polen Mateusz Morawiecki gaf aan dat het land klaar is om Poolse hulptroepen in te zetten bij de grenzen van Griekenland. “Het stijgende aantal migranten is een bedreiging voor onze veiligheid. En niet alleen van die van Griekenland.”

Volgens Victor Orbán zijn er al 130.000 migranten de grens overgestoken in de Balkan. (bron)

“Het zal niet genoeg zijn om alleen de Grieks-Turkse grens te verdedigen.” zei Orbán vandaag tijdens de conferentie. “Zij moeten gestopt worden gestopt worden. Zo zuidelijk mogelijk.”

“En in het uiterste geval zullen we ook de buitengrenzen van Europa verdedigen.” (bron)

Een andere Europese leider met visie, Sebastian Kurz van Oostenrijk, vindt ook dat Griekenland heel snel effectief geholpen moet worden. “De migranten worden gebruikt door Erdogan als een politieke voetbal. Als instrumenten om druk uit te oefenen op de Europese Unie.”

“Wij zijn bereid om de met Oostenrijkse politie de landen aan de buitengrenzen te controleren. Een situatie zoals in 2015 mag niet meer voorkomen. Deze illegalen mogen Europa niet bereiken.”

https://www.youtube.com/watch?v=oFxpjupK0Nc

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven