Hoe ver staat het met de Brexit?

3 jaar en 4 maanden geleden stemden de Britten voor Brexit, en sindsdien wordt Groot-Brittannië gegijzeld door de remainer-parlementariërs in het Lagerhuis.

Hoe komen we hier?

Om de verkiezingen van 2015 te winnen beloofde toenmalig premier David Cameron een referendum uit te schrijven om de UK Independence Party (UKIP) klein te houden. Dit referendum kwam uiteindelijk op 23 juni 2o16, en tegen alle verwachtingen in stemde de Britten vóór uittreding!

David Cameron trad af en Theresa May werd de nieuwe premier, een premier die iets moest uitvoeren waar ze tegen is, what could possibly go wrong?

Theresa May kwam terug met een “deal” die het Verenigd Koninkrijk tot een kolonie van de Europese Unie zou reduceren.

Deze deal werd 3 keer weggestemd en de Brexit werd uitgesteld na de 29e van maart.

Toen Brexit in juni voor een tweede keer werd uitgesteld liet Theresa May weten dat ze op zou stappen, en begon de strijd binnen de Conservatieve Party.

Deze strijd heeft Boris Johnson gewonnen “door de juiste dingen te zeggen” aldus Nigel Farage. Boris Johnson zei altijd:

“Wat er ook gebeurt, wij stappen uit de EU op 31 october”!

Begin oktober werd duidelijk dat die datum waarschijnlijk weer niet gehaald zou worden. Maar toen was daar Johnson met een deal! het meeste was hetzelfde als de deal waar premier May mee kwam. deze deal kwam niet door het parlement. Premier vraagt sindsdien om nieuwe verkiezingen.

Die verkiezingen werden hem driemaal niet gegund!

Waar staan we vandaag?

Vandaag probeerde minister-president Boris Johnson het opnieuw! Alleen dit keer was anders, want de Labour-leider Jeremy Corbyn gaf aan dan ze het dit keer WÉL zouden steunen (bron).

En jawel: de uitslag van de stemming vandaag:

Voor: 438

Tegen: 20

Dit is de benodigde twee-derde meerderheid.

De nieuwe Britse verkiezingen zullen plaatsvinden op 12 december, zonder stemrecht voor EU bewoners. Stemmen vanaf 18 jaar!

Wij houden u op de hoogte!

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x