CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Het Witte Huis: Geen steun voor systeem met vaccinatiepaspoort.

WASHINGTON - De regering van Joe Biden zal geen systeem steunen waarbij mensen hun vaccinatiestatus kenbaar moeten maken. Dat laat een woordvoerder dinsdag weten. In Amerika is controverse ontstaan over het idee van vaccinatiepaspoorten.

Jen Psaki, perssecretaris van het Witte Huis, spreekt met verslaggevers in Washington op 1 april 2021. (Andrew Caballero-Reynolds / AFP via Getty Images)

Psaki reageerde vorige maand op berichten dat de administratie samenwerkte met particuliere bedrijven om een ​​paspoortsysteem op te zetten, en zei dat de administratie begeleiding zou bieden.

“Ons belang is heel eenvoudig van de federale overheid, die de Amerikaanse privacy en rechten moet beschermen, zodat deze systemen niet op oneerlijke wijze tegen mensen worden gebruikt”, verduidelijkte Psaki dinsdag. Ze zei opnieuw dat de regering advies zou geven over privacy kwesties met betrekking tot vaccins.

Sommige landen hebben een vaccinpaspoort-achtig systeem voorgesteld of gebruiken dit. Maar het is bekritiseerd door burgerlijke vrijheidsorganisaties, die zeiden dat het mogelijk de privacy rechten van Amerikanen zou schenden terwijl het belangrijke diensten ontzegt aan mensen die niet zijn gevaccineerd.

De Gouverneur van Texas, Greg Abbott, een Republikein, vaardigde maandag een uitvoerend bevel uit dat hun gebruik zou verbieden.

Texas Gov. Greg Abbott signals he may consider stricter coronavirus order |  The Texas Tribune

“De overheid zou van geen enkele Texaan moeten eisen dat hij een vaccinatiebewijs toont en persoonlijke gezondheidsinformatie onthult, alleen maar om zijn dagelijkse leven te leiden”, zei Abbott in een verklaring.

In Nederland woedt de discussie ook. Jona Walk, recent gepromoveerd op vaccin-immunologie, en arts-microbioloog Bert Mulder stelden in vakblad Medisch Contact dat vaccineren een individuele keuze is en dat ’je het vaccin niet voor elkaar, maar om jezelf te beschermen’ neemt. Ook UvA-hoogleraren Aart Nederveen en Lukas Stalpers schreven eerder in De Telegraaf dat een vaccinpaspoort ’leidt tot een onverantwoorde tweedeling in de maatschappij’.

Jona WALK | Medical Doctor | Master of Science | Canisius-Wilhelmina  Ziekenhuis, Nijmegen | CWZ | Internal Medicine

 

 

 

 

5 12 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven