Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Het grote voordeel van een lockdown

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Het grote voordeel van een lock-down”

is dat het alles, maar dan ook ALLES, naar de knoppen helpt.
Voor de rest heeft een lock-down vooral nadelen.

Het leek er even op dat regeringen aan het afstappen waren van de lock-downs en bewegingsbeperkingen. Maar niets lijkt minder waar. We zien het al volop terugkomen in Australië en Nieuw Zeeland, Spanje, België en Zuid Amerika. Er gaan geruchten dat medio september geheel Europa weer in lock-down gaat. Laten we hopen dat het loze geruchten zijn…….
Want waar is lock-down goed voor? Nergens voor!!

Als je alleen al België, Nederland en Zweden qua maatregelen zou gaan vergelijken kan je al tot die conclusie komen. België: strenge lock-down. Nederland: intelligente lock-down. Zweden: geen lock-down. Resultaten (medisch en economisch en in alle opzichten):
België het slechtste,  Nederland doet het een stuk beter en Zweden (alhoewel categorisch ontkent) heeft niet zo veel problemen.

Helaas zullen overheden die lock-downs hebben ingevoerd dit nooit gaan toegeven.
Sterker nog: zonder de lock-downs zouden de gevolgen rampzalig zijn geweest. Rapporten zijn en worden opgesteld over hoe dramatisch veel mensen zouden zijn overleden zonder de overheidsmaatregelen.
En het dissidente land Zweden (onder anderen, want bijvoorbeeld ook Japan en Brazilië) wordt dagelijks gebashed en binnen Europa ‘rood’ gemarkeerd. Gevaarlijk land!! Daar mag je niet naartoe!! (want anders zou je erachter kunnen komen dat het allemaal valse propaganda is)

Zelf zit ik opgesloten in Peru en aan de hand van alles wat ik hier in Peru heb meegemaakt kan ik het bovengestelde nogmaals voor 100% onderschrijven.
Peru (en andere landen in Zuid Amerika) behoorden tot de laatste landen ter wereld waar het virus aanlandde. Peru kon maatregelen nemen met een kennisvoorsprong, simpelweg door observatie van wat in eerder getroffen landen gebeurde en was gebeurd.

Echter….

Op zondag 15 maart voerde Peru, van het ene op het andere moment, na middernacht een volledige lock-down in. Op dat moment waren er nog maar een handjevol besmettingen geconstateerd. Peru was er vroeg bij om de verspreiding van het virus in de kiem te smoren, was de gedachtegang.
Het hele leven werd hier stilgelegd. Van de ene op de andere dag, alle scholen, restaurants, bedrijven, transporten, alles, behalve supermarkten, kruidenierswinkels, apotheken en banken, ging dicht.
Per familie mocht 1 persoon per dag tussen 6 uur ‘s-morgens en 2 uur ‘s-middags even naar de winkel om voedsel of medicijnen te kopen en/of naar de bank gaan.
Verder was het voor iedereen verboden om buiten te komen. Leger, politie en stadswachten werden massaal ingezet om alles te controleren en desnoods te bekeuren, al dan niet met grof geweld.
Mondkapjes permanent verplicht op straat en in de winkels en banken. Evenals rijkelijk sproeien met ontsmettingsmiddelen voorafgaand aan welke transactie dan ook.

De stijging van het aantal besmettingen nam al snel ernstige vormen aan en al weldra kon Peru de top 3 van meest besmette landen binnendringen. Inmiddels staat Peru zelfs ruimschoots op de 1e plaats wereldwijd met besmettingen (lees: positief getest met een wattenstaafje in je neus).
Heel veel mensen hier hebben niet of nauwelijks toegang tot medische zorg en leven onder normale omstandigheden maar net boven de armoedegrens en hebben dus eigenlijk geen 150 soles in hun zak zitten om een test te betalen. Maar de mensen zijn hier zo ongelofelijk bang gemaakt dat alle geld bij elkaar geschraapt wordt om toch maar in de rij te gaan staan voor een PCR test.
De meeste mensen zijn hier ook ‘ingepakt’ met regenoveralls met capuchon, rubber laarzen, veiligheidsbril, mondkap en spatkap voor.
China wilde een vaccin uittesten en de Peruanen hebben gevochten om één van de 6.000 ‘gelukkigen’ te mogen zijn.
Het is allemaal te triest om waar te zijn.

Na 2 1/2 maand volledige lock-down werd wel overduidelijk dat het beleid niet echt hielp (understatement van het jaar) en dat ondertussen wel zowat de helft van de bevolking aan het omkomen van de honger was.
Gaandeweg werden de ‘middag/avondklok’ uren wat verruimd en mochten sommige bedrijven en activiteiten (bezorgdiensten, onderhoudsdiensten, kledingwinkels en wasserijen) weer worden opgestart.
Stapje voor stapje werden de teugels wat gevierd en inmiddels zouden de meeste winkels, restaurants en bedrijven weer open mogen. Maar wat zien we: Het overgrote deel blijft dicht. Volgens mij voor een deel veroorzaakt door faillissementen en geldproblemen, maar vooral ook omdat de angst zo groot is dat ze simpelweg hun restaurant of bedrijf niet open durven doen.
De restaurants die open zijn hebben maar nauwelijks klanten. De bussen rijden bijna leeg door de stad.
Scholen en universiteiten blijven tot maart volgend jaar gesloten en tenminste tot en met eind december moeten we met mondmaskers rondlopen op straat.

Aanvankelijk werden hier weinig doden geregistreerd. Maar nadat de definitie van ‘coronadoden’ was aangepast, schoot ook dat getal de lucht in.
Een bizar voorbeeld is dat de politie vorige week met man en macht is uitgerukt om een feestje in een discotheek in Los Olivos, een buitenwijk van Lima, te beëindigen. Het feest vond plaats op de 2e verdieping en de politie besloot de uitgang, onder aan de trap, gesloten te houden en boven voor flink wat paniek te zorgen. De mensen stoven de trap af om vervolgens op de gesloten deuren te stuiten. Door het gedrang en de paniek zijn 13 mensen omgekomen.
11 daarvan zijn geregistreerd als ‘coronadoden’……….

Evenals in Europa komen ook de regeringen van Zuid Amerika in een heel vervelende spagaat terecht.

Enerzijds willen we de economie op peil houden en ontslaggolven vermijden, maar anderzijds wordt het vele mensen en bedrijven onmogelijk gemaakt om bedrijf en/of baan te behouden.
Enerzijds willen ze het positieve resultaat van de absurde (oh nee, zeer weldoordachte) maatregelen aantonen, maar anderzijds is er blijkbaar ook noodzaak om de angst en de paniek bij de mensen er goed in te houden.
‘Kijk eens wat een goed beleid wij voeren’, enerzijds, maar wel het aantal ‘besmette patiënten’ en het aantal ‘corona doden’ flink opvoeren.

Ook in Peru gebruiken ze de ‘mickey mouse PCR’ testmethodes waarmee het aantal ‘besmettingen’ ongekend de hoogte wordt ingejaagd. En ook hier zijn de definities voor de registratie van ‘corona doden’ aangepast om meer indruk te maken
Helaas heb ik hier geen toegang tot laboratorium test gegevens (zoals in Nederland wel) waaruit zou kunnen blijken dat corona besmettingen ook hier thans niet meer voorkomen.
Maar aangezien mijn vrouw jarenlang IC-verpleegkundige is geweest heb ik via haar en haar collega’s en vrienden wel de beschikking over informatie van direct betrokkenen.
Er is een kleine periode geweest dat het in de ziekenhuizen druk was. Evenals in Europa.
(Overigens is drukte in de ziekenhuizen hier geen nieuws. Dat is helaas altijd zo).
Vanwege de lock-down en de ‘estado de emergencia’ zijn de ziekenhuizen nu echter alleen toegankelijk voor spoedgevallen en corona gevallen.
And what do you know:
Het is in de ziekenhuizen en klinieken nog nooit zo rustig geweest.
Volgens de nieuwsdiensten is het in de provincies nog vele malen erger dan in Lima. Op tv-nieuwszenders zagen we huilende menigtes wachtend voor de ziekenhuizen in Huanuco (Noord Oost Peru). Echter, onlangs hebben we familie bezocht in Huanuco. In werkelijkheid was er helemaal niets, maar dan ook niets aan de hand.

Denk hier eens over na: De strengste lock-down van de hele wereld heeft Peru, volgens de officiële cijfers, naar de hoogste besmettingsgraad van de hele wereld gebracht en heeft het hoogste dodental opgeleverd.
Het hele land ligt op zijn gat. Vele mensen hebben hun baan en/of bedrijfje verloren. Heel veel faillissementen zijn er gaande en nakende. De overheid zit in zware financiële moeilijkheden.
De angst en de paniek zit er hier zo diep ingebakken dat er ook geen uitweg meer lijkt te zijn.
Hoe erg kun je als overheid falen?
Maar gelukkig: er wordt wel driftig gewerkt aan rapporten en verklaringen dat de lock-down allemaal ‘heel erg noodzakelijk was en is’.

Het grote voordeel van een lock-down is dat het alles, MAAR DAN OOK ALLES, naar de kloten helpt.
Voor de rest heeft een lock-down vooral nadelen.

 

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x