NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Heb ik mezelf dáár voor opgeofferd??

Opinie: Het meisje met het rode haar zou zich omdraaien in haar graf!

Door Leo Singor

Ik denk dat Hannie Schaft, beter bekend als ‘Het meisje met het rode haar’, en al die andere verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog, die hun strijd moesten bekopen met hun eigen leven, zich om zouden draaien in hun graf als ze zouden zien wat er momenteel in Nederland gebeurt. Volgens mij zouden ze dan, stuk voor stuk, denken: “Heb ik mezelf dáár voor opgeofferd?!”

Ik zie nu alweer de reacties van mensen, onder dit schrijven, voor me die het walgelijk vinden dat ik een vergelijking trek tussen onze huidige maatschappelijke omstandigheden en de situatie in de Tweede Wereldoorlog. Maar tóch doe ik dat en ik neem die reacties op de koop toe. Ik heb wat dat betreft al een generale repetitie gehad toen ik 7 december jl. een kort stukje plaatste met daarbij een foto van een grootse Nazi-bijeenkomst. Ik citeer mijn tekst van toen:

“DOODENG En wat waren we de afgelopen vijfenzeventig jaar verbaasd over het feit dat een charismatisch mannetje met een lelijke snor zowat het complete volk van Europa’s grootste land achter zich wist te scharen……. Het heeft minder dan zes maanden geduurd om ‘vrije’ mensen te brainwashen, zodat ze zijn gaan geloven dat naar het werk gaan, naar de kerk gaan, plezier hebben, je familie en vrienden bezoeken, en je eigen gezicht in het openbaar tonen, allemaal egoïstische daden zijn – die mensen letterlijk zullen doden…….”

“Ik kreeg toen ‘zeer opbouwende’ kritieken in de vorm van: “Nazi foto neerzetten is het werk van een ziek iemand. Wat een idioot!” en “Schandalige, polariserende, opruiende maar bovenal domme vergelijkingen worden hier gemaakt!” Tegen dit soort mensen zeg ik: “Kom maar op! Ik lig er niet wakker van en ik schrijf mijn stukken óók voor jullie.”

Woorden van soortgelijke strekking sprak Jeroen Pols vrijdag 26 februari uit naar de journalisten in de persconferentie, die hij met Willem Engel voerde bij Potkaars naar aanleiding van het verloren hoger beroep in de zaak tegen de avondklok: https://potkaars.nl/…/hoger-beroep-avondklok….

Het ‘mainstream media clubje’ durfde hier beduidend kritischer door te vragen dan wanneer ze bij de persconferenties van Rutte en De Jonge aanwezig zijn. Ook Jeroen maakte duidelijk dat Willem en hij het niet voor zichzelf doen, maar voor de hele natie en hij zei niet te begrijpen dat de aanwezige journalisten het blijkbaar normaal vinden dat we in één jaar tijd zo goed als al onze grondrechten kwijtgeraakt zijn. En die gedachte deel ik met hem en naar aanleiding van die opmerking schrijf ik dit stuk.

LEES HIER VERDER:
Bron: LNNMedia.nl

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

4.5 13 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
14
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x