Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Google promoot briefstemmen in Duitse verkiezingen

Google promoot het gebruik van briefstemmen in de verkiezing tot de Deutscher Bundestag van 26 september. Duitsers die YouTube openen, zien een “advertentie” over de verkiezingen.

Bondsdagverkiezingen advertentie bij openen YouTube.De Bondsdagverkiezingen zijn op 26 september, en Google is begonnen met hun campagne voor briefstemmen.

Duitsers die YouTube openen zien een pop-up vanuit YouTube en moederbedrijf Google met als tekst “Bondsdagverkiezingen, informatie van Google; hoe men per brief stemmen kan.”

Wanneer je deze link volgt kom je op Google met de zoekopdracht “Wie wähle ich,” hoe stem ik.

Daar staat dan de informatie over hoe je kan stemmen: zo kun je per volmacht stemmen, zelf stemmen in het stemhokje en kan je per brief stemmen.

Google had de pop-up ook kunnen vullen met “Informatie van Google over hoe je kan stemmen,” maar Google vond het specifiek nodig om te focussen op het briefstemmen. Nu weten we over hoe de briefstemmen in de Verenigde Staten kunnen worden gebruikt bij stemfraude op verschillende manieren. Zo heb je bijvoorbeeld ballot harvesting, kunnen postbezorgers deze corrumperen etc.

Briefstemmen in Duitsland

De organisatoren van de verkiezingen verwachten 50 procent briefstemmen te ontvangen, een hele sterke stijging vergeleken met de vorige verkiezingen, toen 28,6 procent van de stemmen per post werd uitgebracht.

De mogelijkheid tot stemmen per post werd in Duitsland geïntroduceerd in 1957, en tot 2008 moesten briefstemmers daarvoor toestemming krijgen en een legitieme reden opgeven waarom zij niet naar het lokale stembureau konden gaan.

Sinds 1990 stijgt het gebruik van briefstemmen bij de Bundestagswahl explosief. Alle stemgerechtigde Duitsers krijgen per post een uitnodiging om te gaan stemmen, en met die uitnodiging kunnen ze een Absentee Ballot aanvragen. Volgens de autoriteiten zijn alle briefstemmen geregistreerd en voorkomt daarom dat mensen in het stemhokje en per briefstem stemmen.

Wie de verkiezingen momenteel volgt ziet een socialistische overwinning in de maak. De SPD blijft maar stijgen en CDU/CSU blijft, ten dele door de impopulaire Armin Laschet, doorgaan in hun snoekduik.

SPD voor het eerst sinds 2002 groter dan CDU/CSU.

Nog geen 20 procent van de Duitsers wil Laschet, die nu nog minister-president van Nordrhein-Westfalen is, als opvolger van Angela Merkel als Bondskanselier. Terwijl 53 procent van de Duitsers de huidige Minister van Financiën en Vizekanzler Olaf Scholz als kanselier willen zien.

De CDU/CSU staan op hun laagste positie in de peilingen sinds 2002 en dat komt niet door de huidige Bondskanselier Angela Merkel. De reden waarom Olaf Scholz zo hoog staat in de peilingen is omdat hij wordt gezien als een soort ‘continuity candidate’ wiens politiek het meeste lijkt op dat van Angela Merkel, terwijl de opvolger binnen haar eigen partij wordt gezien als een niet-serieuze kandidaat die bijvoorbeeld staat te lachen wanneer Bondspresident Frank-Walter Steinmeier een persconferentie heeft over de overstromingen van afgelopen juli.

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on reddit
Share on email
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x