CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Google begint met beïnvloeden verkiezingen VS

Als je op Google zoekt naar ‘Joe Biden’, dan zul je geen enkele match naar Breitbart vinden. De techgigant heeft al het verkeer naar de site gehinderd, volgens de nieuwssite die een conservatieve kijk geeft. Breitbart ziet het als duidelijk bewijs van verkiezingsbeïnvloeding.

Google heeft een duidelijk vooroordeel tegen conservatieve media, zoals The Daily Wire. Google heeft haar zoekmachine op zijn minst drie keer aangepast om de zichtbaarheid van Breitbart te verminderen, zo stelt de website. De laatste keer zou in mei zijn gebeurd toen Google het verkeer van Google naar Breitbart voor zoekterm “Joe Biden” en andere gerelateerde termen naar NUL had gereduceerd, aldus Breitbart.

“Ik heb nog nooit zo’n grootschalige verwijdering van rang en zichtbaarheid op specifieke concepten op een site meegemaakt, zoals ik heb zien toepassen op Breitbart.” aldus een anonieme SEO expert tegen Breitbart.

“Verwijdering is de sleutel. Niet in rang dalen, wat een organische devaluatie zou zijn. Deze gelederen zijn gewoon van de ene op de andere dag verdwenen, terwijl andere onderwerpen onaangeroerd zijn gebleven.”

Breed genomen heeft Google de zoekresultaten voor Breitbart 99,7% onderdrukt sinds 2016. Alle grote conservatieve sites krijgen veel minder verkeer door Google Zoeken dan hun liberale concurrenten. Dat blijkt uit data van Alexa Web Rankings.

Dit laat goed zien dat hoge mensen binnen Google een afkeer hebben voor president Donald Trump. Deze afkeer manifesteert in beslissingen die erop gericht zijn de herverkiezing van Trump te voorkomen in november, zo denkt Breitbart.

Google officials hebben hun ‘schrik’ voor Trump’s winst in 2016 niet onder stoelen of banken gesloten. Toen er een discussie achter gesloten deuren plaatsvond, die twee jaar geleden door Breitbart werd gepubliceerd nadat hun de beelden hadden verkregen. Volgens Google hadden mensen zoals de mede-oprichter Sergey Brin, CEO Sundar Pichai of VP Kent Walker alleen hun persoonlijke mening geuit, en heeft het de producten en diensten niet beïnvloed.

Het rapport werd gepubliceerd voorafgaand aan de hoorzitting in het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden op woensdag, waar Pichai, evenals de hoofden van Facebook, Apple en Amazon, werden ondervraagd door leden van de rechterlijke commissie. Tijdens de zes uur durende sessie haalde Republikeinse vertegenwoordiger Jim Jordan het rapport aan tussen vele voorbeelden van wat hij noemde “Het censureren van conservatieven en de verkiezingen proberen te beïnvloeden.

Verschillende conservatieve commentatoren hebben lang gezegd dat Silicon Valley hun favorieten hielpen door de aandacht van hen af te leiden. Vorige week gaf Google toe dat een “glitch” ervoor heeft gezorgd dat outlets zoals Daily Caller en Breitbart verwijderd werden uit de zoekresultaten.

De beschuldigingen dat techreuzen hun marktmacht misbruiken om de politieke resultaten te manipuleren in overeenstemming met de voorkeuren van hun leiderschap, zijn luider geworden naarmate de VS dichter bij de verkiezingen van november komen.

 

5 3 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven