CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

WHO Adviseert geen vacciNaZie paspoorten in te voeren.

World Health Organization adviseert geen vacciNaZie paspoorten in te voeren.

Hoewel de aanbeveling van de WHO weinig positieve en of versoepeling van maatregelingen laat zien, zou dit advies uit eigenbelang kunnen zijn of misschien toch een klein beetje de dreiging van een Tribunaal in voorbereiding?

Eerder al bracht de WHO naar buiten dat het sterftecijfer aan covid nu zo´n 0,15% wereldwijd is. Jaarlijkse griepcijfers dus.

Een panel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft aanbevolen om geen bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 te eisen om naar andere landen te reizen.

Maandag heeft het noodcomité van de WHO de directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus in een verklaring aanbevolen om vacciNaZiepaspoorten voor mensen te vermijden om te bewijzen dat ze zijn ingeënt voordat ze naar andere landen gaan.

“Verplicht geen bewijs van vaccinatie als voorwaarde van binnenkomst, gezien de beperkte (hoewel groeiende) informatie over de prestaties van de vaccins in het verminderen van de transmissie en de aanhoudende ongelijkheid in de wereldwijde distributie van het vaccin,” vermeld de aanbeveling van de commissie.

Het WHO-panel merkte op dat sommige personen, zoals zeelieden, de toegang tot internationale grenzen mogelijk kunnen worden geblokkeerd vanwege mogelijke vacciNaZievereisten.

“Er moet speciale aandacht worden besteed aan zeevarenden die op zee zijn gestrand en die vanwege reisbeperkingen de internationale grenzen niet kunnen overschrijden voor wisseling van bemanning, inclusief vereisten voor bewijs van vaccinatie tegen COVID-19, om ervoor te zorgen dat hun mensenrechten worden gerespecteerd,” vermeld de aanbeveling.

Dit komt omdat o.a. verschillende gebieden in de US, waaronder de staat New York en Californië, paspoort-apps hebben gelanceerd.

Gezondheidsfunctionarissen in Orange County, Californië, kondigden vorige week een ‘digitaal paspoort ‘ aan dat ‘individuen in staat stelt om veilig en met een gerust hart deel te nemen aan activiteiten die interacties met andere mensen met zich meebrengen, waaronder reizen, attracties, conferenties / vergaderingen, concerten, sport, school en meer. ”

This illustration photo taken in Los Angeles on April 6, 2021 shows a person looking at the app for the New York State Excelsior Pass, which provides digital proof of a COVID-19 vaccination, in front of a screen showing the New York skyline. (Chris Delmas/AFP via Getty Images)

De staat New York lanceerde ondertussen zijn “Excelsior” -app die hetzelfde moet doen. Het hoofd van Erie County, New York, zei eerder dat fans die de Buffalo Bills of Buffalo Sabres-games persoonlijk willen bijwonen, een vacciNaZiebewijs moeten overleggen, waarschijnlijk via de Excelsior-app.

Burgerrechtenorganisaties zoals de American Civil Liberties Union (ACLU) hebben echter gewaarschuwd voor vacciNaZiepaspoorten en zeggen dat dit zou kunnen leiden tot mogelijke schendingen van de privacy van Amerikanen, terwijl ze opmerkten dat bepaalde personen geen smartphone bezitten of toegang hebben tot een smartphone met een paspoort-app.

“Wij zijn in principe niet tegen het idee om in bepaalde contexten een bewijs van vaccinatie te eisen. Maar gezien de enorme moeilijkheid om een ​​digitaal paspoortsysteem te creëren en de compromissen en mislukkingen die onderweg waarschijnlijk zullen gebeuren, zijn we op onze hoede voor de gevolgen op de lange termijn die het zou kunnen hebben. We zullen de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend volgen ”, zei de ACLU eind vorige maand.

Verschillende gouverneurs, waaronder de Republikeinen Ron DeSantis uit Florida en Greg Abbott uit Texas, hebben bevelen uitgevaardigd om vaccinatiepaspoorten te verbieden, daarbij verwijzend naar privacy kwesties.

 

 

 

4.6 20 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven