CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Gapende politieke kloof veroorzaakt verdeeldheid

Wanneer we teruggaan in de tijd, dan zien we jaren geleden een hele andere samenleving, een samenleving die hecht was, waar mensen nog vertrouwen in de politiek hadden en waar mensen nog meetelden. We hoefden niet de deur op slot te doen en je was welkom bij je buren en vrienden, politici hadden in die tijd net als de dokter en agent nog aanzien en daar hadden we respect voor.Eigenlijk is dat nog niet eens zo heel lang geleden, maar in een heel rap tempo verandert onze wereld en heel eerlijk gezegd blijken alle vernieuwingen nog geen verbeteringen te zijn.

Ik kom nog uit die tijd, dat de man over het algemeen de kost verdiende en dat de vrouw het huishouden deed, ook in die tijd werd er hard gewerkt, waren er net als nu best ook wel misstanden, maar als ik toch heel eerlijk ben, kenden de zestiger en zeventiger jaren vorige eeuw, meer vrijheden dan we vandaag de dag nog hebben.
Er was in die tijd nog volop werk en de werkdruk lag in die tijd lang niet zo hoog als tegenwoordig het ’t geval is, er bestonden in die tijd nog geen zorgdossiers of managers, die sturing gaven aan het arbeidsproces, het waren de handen en het hoofd die het werk deden.

Kom je nu in een supermarkt, waar je bijvoorbeeld voor 49 euro en vijfendertig eurocent iets koopt en je betaalt met 50 euro, dan zijn er nog weinig kassamedewerkers die uit hun hoofd kunnen zeggen dat je 65 eurocent terug krijgt.

Ik herinner me nog de tijd, dat een bankmedewerkster van heel veel vaste klanten het bankrekeningnummer uit haar hoofd wist, als je geld kwam opnemen.
Het ligt uiteraard niet in mijn bedoeling om hier in pure nostalgie te blijven zwijmelen, maar het feit is wel, dat we in die tijd nog politieke partijen kenden, die ergens voor stonden, links was in die tijd nog echt links, de naam Partij van de Arbeid had in die tijd dus nog een echte betekenis.

Wanneer je dan tegenwoordig kijkt naar waar de meeste politieke partijen werkelijk voor staan, dan zien we eigenlijk een enorme grote éénheidsworst, was het vroeger nog ondenkbaar dat de PvdA met de VVD samen zou regeren in een kabinet, met de laatste coalitievorming van Rutte III werd er zelfs gepoogd om met Groen Links een coalitie te vormen.

Wanneer we het beleid zien van Rutte III zonder Groen Links, dan zien we gewoon het beleid van deze linkse partij terug in dit kabinet, terwijl men van de twee “rechtse” partijen partijen de VVD en CDA toch iets heel anders zou hebben verwacht?
Eigenlijk komt dit doordat deze partijen alleen nog op papier echt rechts zijn en zoals men weet is papier eigenlijk uit de tijd, dus hebben we van doen met pseudo rechtse partijen.
Ze pretenderen dus rechts te zijn, maar in wezen staan ze mijlen ver verwijderd van het rechtse denken, ze hebben zichzelf vastgeketend aan de idealen van de Europese Unie.
Dan zal het met dit besef u ook niet verbazen, waarom dus op zowel links als pseudo rechts men zo bang is voor partijen, die zich niet confirmeren met die EU droom, dus partijen die nog nationalistisch durven denken zowel op links als op rechts.

Met de komst van de computer zou papier overbodig worden, maar juist het tegenovergestelde gebeurde, er wordt tegenwoordig meer geprint dan ooit tevoren, eigenlijk zien we met de komst van de EU exact hetzelfde, alles zou beter worden, geen armoede of oorlog meer, maar alle propaganda en nepnieuws ten spijt, zitten we op een hellend vlak.

De EU bracht crisis op crisis en ik ben niet de enige, die het meeste nieuws van de NPO links laat liggen en mijn laptop gebruikt om echt nieuws te vergaren, want we worden gewoon gegijzeld gehouden in een gedrocht, waar nooit eenheid zal ontstaan.
Die éénheidsworst die er is ontstaan, bezigt zich allang niet meer met de werkelijke problemen waar Nederland mee kampt, Hans Janmaat was één van de eersten die dit in begin tachtiger jaren vorige eeuw dit al constateerde, maar deze één van de eerste klokkenluiders werd in die tijd nog monddood gemaakt en door een vrij knullige presentatie werd dit ook niet echt erg serieus genomen. Toen Pim Fortuyn ten tonele verscheen, ontstond er bij velen het besef, dat deze man enorm gelijk had, de gevestigde orde was dan ook doodsbang van hem, want wat hij zei en in boeken beschreef, was wel heel erg herkenbaar.
Pim Fortuyn

 

De keuze van het partijbestuur van de VVD voor Mark Rutte, terwijl de VVD kiezers zich voor Rita Verdonk hadden uitgesproken is nog zo’n ding, het is eigenlijk onbegrijpelijk, dat kiezers zo loyaal aan zo’n iemand zijn gebleven, die zoveel heeft gelogen en bedrogen, het is een soort van kuddegeest gedrag, wat je ook bij lemmingen ziet die zich massaal de afgrond in storten.
Maar op links is het uiteraard al niet veel beter, zowel PvdA als Groen Links zijn eigenlijk net als VVD, CDA en D’66 kleurloze middenpartijen geworden, ze staan helemaal niet meer in dienst van de Nederlandse burger, ze volgen klakkeloos de dictaten van Brussel op en pogen ons te doen geloven, dat zij nog steeds volksvertegenwoordigers zijn.

De SP zit eigenlijk gevangen in de situatie dat zij Euro kritisch zijn, maar niet bij machte zijn om deze boodschap duidelijk te verwoorden, de PVV en SP verschillen niet eens zo gek veel van elkaar, als je de partijprogramma’s naast elkaar legt, maar in de uitvoering ervan zijn wel hele grote verschillen te constateren.

De PVV kent dus ook een aantal linkse standpunten en juist hierom stem ik deze partij van begin af aan en maakte ik nooit de overstap naar het FvD, welke ik overigens net als de PVV maar één van de weinige goede politieke partijen vind.
Er is door de jaren heen een enorme censuur ontstaan, we mochten het beestje niet meer bij naam benoemen, dit alles komt eigenlijk door EU standpunten, die letterlijk zijn overgenomen door de pro EU politici, de werkelijke problemen werden telkens onder de mat geveegd en met name partijen zoals Groen Links bedachten problemen, die eigenlijk helemaal geen problemen zijn!
Zo nu en dan bekijk ik Jensen wel eens en in één van zijn laatste afleveringen, werden nagenoeg alle klimaat- en milieuwaarschuwingen eens op een rijtje gezet.

Terecht gaf hij ook aan dat er geen van al die waarschuwingen ooit uit zijn gekomen, maar deze idiote afleidingen zaaien wel twee kampen en het lijkt er zelfs op, dat dit doelbewust gebeurt.

Er wordt alles in het werk gezet om ons te doen geloven, dat we op een regelrechte ramp afstevenen, nu geef ik grif toe, dat we wel heel wat beter met ons milieu kunnen omgaan, maar een ongebreidelde import van mensen op ons contingent zal misschien tijdelijk hun leefsituatie verbeteren, maar dat gaat duidelijk wel ten koste van onze leefsituatie.
Er worden hierdoor helemaal geen problemen door opgelost, er worden alleen maar problemen verplaatst en ik heb er geen moeite mee om mensen op te vangen, die gevlucht zijn uit lijfsbehoud, maar dat is voor 70% van alle vluchtelingen in het geheel niet aan de orde, zij komen hier alleen maar heen om er beter van te worden.
Hetgeen waar ik in het geheel niet trots op ben, is dat er voor onze eigen bevolking, de voedselbanken de laatste twintig jaar als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, een land als de onze, welke vroeger best wel tot de rijkere landen behoorde, glijdt nu af richting een derde wereld land.


Het mes van de verdeeldheid snijdt dwars door vriendschappen en families, de leugen regeert nog steeds met Mark Rutte als de wezenlijke verpersoonlijking daarvan!

Chris Collard.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven