CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Florida - Een plekje op aarde zonder coronanonsens

Florida - Een plekje op aarde zonder corona-nonsens

Twee weken geleden, toen de thermometer zakte en binnen eten nog steeds verboden was in de stad, bleven New Yorkers zich vastklampen aan de overblijfselen van hun sociale leven.

Dit artikel geeft aan hoe hadr deze belachelijke coronaregels de mensen hebben geraakt. We vinden iets wat normaal is een wonder. Een utopie.

In Florida is het alsof Covid19 niet bestaat. De common sense gouverneur van Florida, Ronald Dion DeSantis, is een genot om naar te luisteren en er wordt al gefluisterd dat hij een Presidentskandidaat zal worden in 2024.

Op East 60th Street zaten klanten van het ooit zo bruisende Le Bilboquet ineengedoken in openluchtkaarten, met hoeden en sjaals op, terwijl ze aan Cajun-kip knabbelden en Bordeaux dronken. Een blok hoger hadden 10 tafels bij club van La Goulue moeite om vier kachels te delen, terwijl de gasten kommen uiensoep grepen voor extra warmte.

Monkey Bar del Ray / Palm Beach Jeffery Salter

Maar slechts een korte vlucht verderop - in Tony Palm Beach, Florida, waar La Goulue onlangs een tweede zaak opende die een spiegelbeeld is van zijn zaak in Manhattan - zijn alle tafels en stoelen aan de bar vol. Barmannen lachen en leven het uit, hier is geen pandemie.

“Ik ben ontsnapt uit New York!” Verklaarde de eigenaar van de bistro, Jean Denoyer. “We nemen bij aankomst de temperatuur van iedereen op en houden de deuren en ramen open zodat frisse lucht circuleert. ”

De eigenaar van Le Bilboquet, Philippe Delgrange, bevindt zich ook in Palm Beach, waar hij deze week de première van de zuidelijke zus van zijn beroemde boîte maakte.

Denoyer en Delgrange behoren tot de hordes New Yorkers die nu genieten van het leven in Palm Beach County. Hoewel maskers verplicht zijn in commerciële instellingen in het hele land (Biden), mogen mensen ze natuurlijk verwijderen tijdens het eten of drinken, en er zijn geen specifieke regels voor afstanden - dus het is niet ongebruikelijk om bars vol met dicht opeengepakte maskerloze klanten te zien.

Sommige noorderlingen hebben het gevoel dat ze in een parallel universum zijn beland, met oude vrienden en favoriete ontmoetingsplekken die naar een zonniger omgeving zijn getransporteerd.

Le Bilboquet Palm Beach CAPEHART

Upper East Sider Joe Wagner, 63, arriveerde eind januari in Zuid-Florida met plannen om twee weken te blijven, maar besloot tot maart te blijven. Hij heeft binnen gegeten bij La Goulue. “Soms voel ik me een beetje onveilig. In New York was ik aan huis gebonden. Maar het lijkt erop dat zoveel mensen hier meer ontspannen zijn omdat ze al COVID hadden ‘‘, vertelde de vastgoedontwikkelaar aan The Post. “Ze zeggen: ‘Maak je geen zorgen, ik heb de antilichamen’, en ik zeg: ‘Dat is geweldig, maar kun je een beetje achteruitgaan?’ 

Het geeft aan hoe diep de indoctrinatie zit bij mensen die onder een fascistisch coronabewind leven zoals wij hier in Nederland.

Inderdaad, de COVID-infectiepercentages van Palm Beach County zijn deze week gestegen tot 7,57 procent. In New York is het gedaald tot 5,08 procent vanaf een hoogste punt van meer dan 7 procent. Maar de griep is weg en er gaan niet meer mensen dood dan normaal. Logisch nadenken.

Sinds 12 februari mogen restaurants in New York eindelijk binnen diners verwelkomen met een capaciteit van 25 procent, maar de vestigingen in Palm Beach draaien op volle toeren.

Café Boulud in New York is gesloten tot eind 2021, maar bij zijn Palm Beach-broer of zus mengen de diners zich op de weelderig aangelegde binnenplaats. De restaurants Bice, Sant Ambroeus en Almond in New York hebben allemaal locaties op het eiland. Zelfs de ter ziele gegane Upper East Side-drinkplaats Swifty’s is herrezen in Palm Beach.

Terwijl legendarische plekken in New York zoals 21 en Cipriani spookplaatsen zijn, ging deze week een chique Monkey Bar in première in het nieuwe Opal Grand hotel in Palm Beach County, en onthult de New Yorkse restaurantgroep Host (Campagnola, Bill’s Townhouse) een nieuw Delray Beach, Fla ., steakhouse, Avalon, aan het einde van de maand.

Het is net een ontsnapping uit de gevangenis!

Het is moeilijk om een ​​lege stoel te vinden in een van de hete restaurants in de buurt. “Ik kan het verbazingwekkende aantal mensen hier dit jaar niet geloven - het is net een ontsnapping uit de gevangenis!” zei John Lehmann, 59, die op het eiland woont en een sportmarketingbedrijf runt.

‘Ik voel me weer levend. Ik zou hier voor de rest van mijn leven kunnen verhuizen ”, zei de 47-jarige Erica Holzer, de 47-jarige huisvrouw van Long Island, aan de oceaan aan de Opal Grand, waar zij en haar man acht weken verblijven. “Ze nemen voorzorgsmaatregelen, maar zijn niet absurd. We gingen naar de Monkey Bar en hadden een fantastische tijd. Het is gewoon zo vrij om hier te zijn. ”

Swifty’s Palm Beach CAPEHART

Dat gevoel van vrijheid gaat verder dan alleen restaurants. Fitnessverslaafden kunnen alleen gemaskerde spinsessies volgen met een virtuele instructeur in sportscholen in New York, maar SoulCycle geeft nu al-fresco lessen op de green van het Royal Poinciana Plaza op het eiland. Het is naast een buitenpost van de Paul Labrecque-salon in New York, waar klanten zonnestralen opvangen op de binnenplaats terwijl hun kleur ondergaat en hun nagels drogen.

Lincoln Center, Broadway en Carnegie Hall zijn allemaal duister, maar live jazzoptredens zijn zojuist aangekondigd voor later deze maand in het Kravis Center in West Palm.

‘Het is een verademing om hier te zijn. Het voelt alsof we eindelijk kunnen ademen ”, zegt Greenwich, Conn., Evenementadviseur Boo Huth, 60, die negen dagen in Zuid-Florida was.

Hoewel de meerderheid van degenen die vanuit de omgeving van New York naar het gebied komen, ongetwijfeld bevoorrecht zijn, bieden goedkope vliegtickets en hotelverblijven een breder spectrum van bezoekers.

“De ironie is dat wonen in Florida eigenlijk een derde minder duur is dan wonen in New York - en jongere mensen realiseren zich dat, ” zei de 70-jarige Gene Pressman, een voormalige Manhattaniet wiens familie Barney’s heeft opgericht en die nu woont in Palm Beach.

“Palm Beach was vroeger vol met mensen in de bovenstad [Manhattan], maar nu zijn de mensen uit de binnenstad hier,” voegde Pressman’s vrouw, Christine, toe, 48.

En na de afsluiting van New York kan de sociale scene van Palm Beach - en het gebrek aan sociale afstand op sommige plekken - een cultuurschok veroorzaken bij nieuwkomers.

“Mensen zeggen dat het hier net als het Wilde Westen is”, zegt Todd Herbst, eigenaar van het populaire nieuwe Palm Beach-restaurant Elisabetta’s. “Ze zijn verbaasd hoe open alles hier is. Het is alsof COVID niet bestaat, maar we eisen dat al het personeel maskers draagt ​​en we staan ​​geen feesten toe van meer dan 10 personen.”

Dit is geen verplichting vanuit de overheid in Florida.

LaGoulue Palm Beach CAPEHART

“Ik ben hier vorige week aangekomen en het voelt als een andere wereld ”, zegt Charles Rosenberg, inwoner van Soho, die in commercieel vastgoed werkt. De 30-jarige is van plan om een ​​paar weken in Palm Beach te blijven. “Maar ik denk dat als de lente komt, New York weer zo zal aanvoelen.”

Ja, die mensen die zo denken zijn onderdeel van het probleem. Vooral als je gouverneur Cuomo van New York kent.

Toch is Upper East Sider Joe Wagner niet klaar om binnenkort naar het noorden te gaan.

 

 

“Een vriend van mij stuurde me een foto van zichzelf in La Goulue in New York met een hoed en twee sjaals op en zei dat zijn vingers blauw werden”, zei Wagner. “Ik heb hem een ​​foto van mijn zwembad teruggestuurd.”

Hartverwarmend en triest tegelijk. Wat hebben ze de mensheid aangedaan. Wat normaal was is nu een wonder.

De Gouverneur van Florida is ook de persoon die zich hard opstelt tegen de bigtech:

Bron en foto´s uit artikel NYPost:
https://nypost.com/2021/02/13/new-yorkers-are-fleeing-to-palm-beachand-businesses-are-too/

5 6 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven