Facebook het ‘perfecte’ platform voor pedofielen en kindermishandeling?

Australische Overheid bekritiseert Facebook voor zieke dubbele standaarden door het ‘perfecte’ platform te creëren voor pedofielen om kindermishandeling te delen - en Jou ervan te weerhouden het nieuws te lezen

  • Facebook heeft miljoenen Australiërs verbannen om nieuws op het platform te bekijken 
  • Het besluit betekent dat Australiërs geen nieuws op Facebook kunnen lezen of delen 
  • De verhuizing is een reactie op het voorstel om techreuzen te laten betalen voor nieuwsinhoud
  • Minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton hekelde Facebook ook over Facebooks richtlijnen
  • Nieuwe versleutelde berichten maken het moeilijker om pedofielen te vangen 

 

Facebook is door de Australische regering vernederd omdat ze het voor pedofielen gemakkelijker heeft gemaakt om weg te komen met het delen van materiaal voor kindermisbruik op het platform - op dezelfde dag als de ‘schandelijke’ beslissing van het bedrijf om Australisch nieuws te blokkeren.

De Amerikaanse technologiegigant heeft Australiërs woedend gemaakt nadat hij hen had geblokkeerd om lokaal nieuws te lezen en te delen als reactie op een wereldprimeur die technologiegiganten dwong mediabedrijven te betalen voor de inhoud die ze gebruiken.

De buitengewone stap heeft er ook voor gezorgd dat Australiërs geen toegang hebben tot vitale informatie in het midden van de  coronavirus- pandemie, waarbij de pagina’s over volksgezondheid, liefdadigheid en hulpdiensten ook worden geblokkeerd door de algoritmewijziging van het bedrijf.

Minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton vertelde Daily Mail Australia dat de brutale daad de ‘arrogantie’ van het bedrijf toonde in het omgaan met het Australische overheidsbeleid en de wetgeving.

 

Facebook is door de Australische regering vernederd omdat ze het voor pedofielen gemakkelijker heeft gemaakt om weg te komen door materiaal over kindermisbruik op het platform te delen. Afgebeeld: pedofiele arrestatie

 

Toegang tot de online voetafdruk van verdachten is cruciaal gebleken voor politieonderzoeken. Afgebeeld: de computeropstelling van een vermeende pedofiel in Queensland

Een woedende heer Dutton zei dat het bedrijf later dit jaar versleutelde berichten zal introduceren die het voor de Australische autoriteiten nog moeilijker zal maken om zieke pedofiele gesprekken en het delen van afbeeldingen en video’s van kindermisbruik te onderscheppen.

‘De arrogantie van Facebook beperkt zich niet tot hun beslissing om Australisch nieuws te verbieden’, zei Dutton donderdag.

‘Hun drang naar end-to-end encryptie zal het voor pedofielen gemakkelijker maken om materiaal over seksuele uitbuiting van kinderen te delen.’

End-to-end-codering, die al wordt gebruikt door WhatsApp van Facebook en iMessage van Apple, betekent dat alleen de mensen die communiceren hun berichten kunnen zien, waardoor de privacy van gebruikers wordt beschermd, maar ook wordt voorkomen dat de politie toegang krijgt tot essentieel bewijs.

Toegang tot de online voetafdruk van verdachten is cruciaal gebleken voor politieonderzoeken en heeft onlangs geholpen de ‘bin bag pedo’ Richard George Aldinger, 63, te strikken, die het misbruik van een 12-jarig meisje in de Filippijnen livestreamde.

Voormalig A Current Affair-journalist Ben McCormack werd ook opgepakt voor het promoten van kindermishandeling nadat de politie zijn zieke Skype-berichten had doorzocht met een katholieke basisschoolleraar die fantaseerde over het verkrachten van kleine jongens vanaf drie jaar.

De heer Dutton vreest dat duizenden pedofielen nooit zullen worden betrapt onder het nieuwe geheime berichtensysteem.

 

Facebook-CEO Mark Zuckerberg

‘Ik vind het een complete verontwaardiging. Ik denk dat mensen als Mark Zuckerberg een morele plicht hebben om op te treden en het juiste te doen, ‘zei hij tegen Daily Mail Australia.

‘Op dit moment faciliteren ze deze criminelen, deze netwerken, deze georganiseerde criminele syndicaten die de levens van jonge kinderen uitbuiten en vernietigen, en we moeten het uitroepen.’

Het National Center for Missing and Exploited Children in de VS schat dat als Facebook doorgaat met end-to-end-versleuteling, dat de meldingen van seksueel misbruik van kinderen met wel 50 procent zal afnemen.

Meer dan 90 procent van de verwijzingen naar het centrum wordt gedaan door Facebook en ze hebben geresulteerd in meer dan 30.000 meldingen die voor onderzoek zijn ingediend bij Australische functionarissen.

Facebook kondigde in maart 2019 zijn overstap naar end-end-encryptie aan en het zal later dit jaar in Australië een rol gaan spelen.

Het bedrijf is van mening dat end-to-end-encryptie de beste beschikbare beveiligingstool is om Australiërs te beschermen tegen cybercriminelen en hackers en zal nog steeds andere onderzoekstechnieken en analytische tools gebruiken om pedofielen uit te roeien.

Een Facebook-woordvoerder zei: ‘We tolereren geen enkel gedrag waarbij kinderen worden uitgebuit en we werken nauw samen met wetshandhavingsinstanties in Australië en de rest van de wereld om schadelijke inhoud te melden en te verwijderen.

‘We ondernemen krachtige maatregelen tegen elke gebruiker die inhoud deelt die kinderen uitbuit of in gevaar brengt, inclusief het verbieden van de gebruiker en het melden van de kwestie aan de relevante autoriteiten.

‘Facebook loopt voorop in de strijd tegen kindermishandeling online en we zullen dat blijven doen via onze privéberichtendiensten.’

 

Minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton (foto) is woedend over het besluit van het bedrijf om later dit jaar versleutelde berichten te introduceren

De woordvoerder zei dat WhatsApp-moderators elke maand 300.000 accounts wereldwijd verbieden door foto-matching-technologie te gebruiken om afbeeldingen van kindermisbruik in profielfoto’s te identificeren.

De heer Dutton was een van de ministers die Facebook donderdag sloeg na zijn buitengewone actie om nieuwsinhoud in Australië te verbieden.

Wanneer gebruikers op betrouwbare Facebook-nieuwsaccounts gaan, waaronder de ABC, 7News en Daily Mail Australia, krijgen ze een bericht dat er ‘geen berichten’ beschikbaar zijn - waarbij nieuwsinhoud wordt verborgen die zichtbaar is voor mensen in het buitenland.

Zelfs de Australische Groenen Facebook-pagina, het Bureau of Meteorology en liefdadigheidsinstellingen voor huiselijk geweld mochten geen updates plaatsen.

De buitengewone stap van Facebook om nieuws te verbieden, stond in contrast met Google, dat de afgelopen dagen deals heeft gesloten met mediagroepen, waaronder Rupert Murdoch’s News Corp.

Penningmeester Josh Frydenberg zei dat de actie ‘hardhandig was en zijn reputatie hier in Australië zal schaden’.

 

De Australische Greens-senator Sarah Hanson-Young (foto) sloeg de zet van Facebook af en noemde het ‘Fakebook’

Minister van Volksgezondheid Greg Hunt zei dat de socialemediagigant de toegang tot fundamentele gezondheids-, geestelijke gezondheids- en vaccinatiegegevens heeft ontzegd.

‘Facebook heeft stappen gezet die ongekend en verwerpelijk zijn’, zei hij.

‘Onaanvaardbaar in een democratie als deze en misbruik van hun macht.’

Minister van Landbouw David Littleproud was onvermurwbaar dat de regering terug zou vechten tegen Facebook.

‘Het Australische volk en zijn regering zullen niet worden gepest door een of ander groot technologiebedrijf dat mensen als levens in gevaar brengt en winsten boven mensen stelt’, zei hij.

Nationale senator Matt Canavan zei dat hij het niet eens was met deze verstikking van de vrijheid van meningsuiting.

‘We hebben al wetten die voorkomen dat buitenlanders zich in politieke debatten mengen. Facebook lijkt in ieder geval in strijd te zijn met de geest van die wetten, ‘zei hij tegen Daily Mail Australia.

‘Alle buitenlandse bedrijven die de vrijheid van meningsuiting van Australiërs proberen te beheersen, moeten worden ingepakt.’

 

Voormalig vice-premier Barnaby Joyce, zei dat Mark Zuckerberg zich gedraagt ​​als de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (rechts) door de toegang tot onafhankelijk nieuws te stoppen

 

Nationale senator Matt Canavan (midden) vertelde Daily Mail Australia dat hij het niet eens was met deze verstikking van de vrijheid van meningsuiting. Hij is afgebeeld met liberale senatoren Eric Abetz (links) en Hollie Hughes (rechts)

Voormalig vicepremier Barnaby Joyce zei dat Mark Zuckerberg zich gedraagt ​​als de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

Joyce zei dat de beslissing betekende dat Facebook leek op Noord-Korea, dat streng controleert tot welk nieuws en informatie zijn burgers toegang hebben en onophoudelijk propaganda publiceert ter ondersteuning van het leiderschap.

‘Journalistiek is essentieel voor het functioneren van de democratie. Als je geen journalistiek wilt, ga dan naar Noord-Korea ‘, zei hij tegen Daily Mail Australia.

‘Dit is een Noord-Koreaanse beleidsagenda die door Facebook wordt nagestreefd’, voegde hij eraan toe.

Joyce zei dat de regering zou moeten overwegen licenties uit te geven die sociale-mediabedrijven toestemming geven om in Australië actief te zijn, om er zeker van te zijn dat ze in het nationale belang handelen.

‘Als ze vertrekken, wat dan nog? Er komt nog een platform, ‘zei hij.

Joyce voegde toe: ‘Als ik naar de persgalerij in het Parlement kijk of als ik door Tamworth loop, zie ik geen Facebook- of Google-bureau - dus als ze willen profiteren van journalistiek van anderen, dan moeten ze dat doen betaal er voor.

‘Het kostte 10.000 jaar menselijke ervaring om de vrijheden te verwerven die we vandaag genieten, en de onderzoeksinspanningen van betaalde journalisten zijn daar een cruciale pijler van. Om journalistiek te zijn, heb je echte aanwezigheid en reclame nodig.

‘Als Facebook het proces wil verduisteren, kunnen ze terugkeren naar hun garage en tafeltennis.’

 

Nationaal parlementslid Barnaby Joyce (foto) riep de federale overheid op om licenties te overwegen die sociale mediabedrijven toestemming geven om in Australië actief te zijn

 

Minister van Communicatie Paul Fletcher (foto) dringt erop aan dat de regering ‘doorgaat’ met de nieuwe wet die leidde tot het Facebook-verbod

Minister van Communicatie Paul Fletcher heeft erop aangedrongen dat de regering niet zal terugvallen en zei dat de uitgever zich aan de Australische wetten zou kunnen houden of het land zou kunnen verlaten.

De heer Fletcher zei dat de regering ‘doorgaat’ met de nieuwe wet, die woensdagavond door de Tweede Kamer is aangenomen en die naar verwachting binnen enkele dagen door de Senaat zal worden aangenomen.

‘We willen dat  Google  en Facebook in Australië blijven, maar we zijn heel duidelijk geweest dat als je zaken doet in Australië, je je moet houden aan de wetten die zijn aangenomen door het gekozen parlement van dit land’, zei hij donderdagochtend tegen het ABC.

Maar de heer Fletcher sloot het aanpassen van de code niet uit na voortdurende discussies met Facebook.

Penningmeester Josh Treasurer sprak donderdagochtend met CEO Mark Zuckerberg en onthulde dat het paar ‘een pad voorwaarts’ probeerde te vinden.

‘Laten we die discussies laten doorgaan en tegelijkertijd doorgaan met het wetgevingsproces voor de code,’ zei de heer Fletcher.

Het besluit van Facebook betekent dat de negen miljoen dagelijkse gebruikers in Australië geen nieuws meer kunnen zien - zelfs niet van buitenlandse websites.

Australische Facebook-gebruikers kunnen zelfs geen inhoud delen die ze interessant vinden met vrienden en familie, en die in het buitenland kunnen ook geen inhoud van Down Under lezen of openen.

 

De wet ‘begrijpt’ fundamenteel verkeerd ‘de relatie tussen technische platforms en uitgevers, zei Facebook, eraan toevoegend dat het Australische uitgevers vorig jaar ongeveer AU $ 407 miljoen heeft geholpen door verwijzingen (foto: een andere zwarte Australische nieuwssite)

Een screenshot toont een melding van Facebook waarin wordt uitgelegd dat een nieuwsartikel niet kan worden gedeeld

Hoe reageerden nieuwskanalen?

Dagelijkse mail:

‘Tot zover de inzet van Facebook voor vrijheid van meningsuiting.

‘We zijn verbaasd over deze opruiende stap, een flagrante en onhandige poging om de Australische regering te intimideren om de bepalingen van de ACCC-code af te zwakken.

‘We vertrouwen erop dat Canberra’s politici standvastig zullen blijven en Facebook’s bluf zullen noemen door de wetgeving ongewijzigd aan te nemen en deze af te dwingen naar de letter van de wet.’

Negen:

‘Het is jammer dat Facebook deze positie heeft ingenomen en het zal ons er inderdaad van weerhouden ons kwaliteitsnieuws en -informatie met Australiërs te delen. Niemand profiteert van deze beslissing, aangezien Facebook nu een platform zal zijn voor desinformatie die zich snel en zonder evenwicht kan verspreiden. Deze actie bewijst opnieuw hun monopoliepositie en onredelijk gedrag ”, aldus een woordvoerder.

‘Maar de verklaring van vandaag betekent niet dat Facebook zich niet hoeft te houden aan de door de federale overheid voorgestelde code. Er is al waarde overgedragen en Facebook profiteert al jaren van onze content. We zouden toegang moeten hebben tot hun monopolieplatform en het recht moeten hebben om geld te verdienen met onze inhoud.

‘We hebben te goeder trouw met Facebook onderhandeld en we blijven bereid om met hen een deal te sluiten die een wederzijds voordelig resultaat oplevert en ervoor zorgt dat alle Australiërs op hun platform hoogwaardige informatie kunnen krijgen.’

ABC:

‘ABC News is de nummer één digitale nieuwsservice van Australië en het meest vertrouwde nieuwscentrum van het land’, aldus directeur David Anderson.

‘De digitale nieuwsdiensten van ABC zullen altijd gratis en toegankelijk blijven voor alle Australiërs op de ABC-website en via de ABC News-app, die onafhankelijk en betrouwbaar nieuws, informatie en analyse biedt.

Ondanks belangrijke problemen, zoals de COVID-19-pandemie die aanhoudende gevolgen heeft voor alle Australiërs, heeft Facebook vandaag belangrijke en geloofwaardige nieuws- en informatiebronnen van zijn Australische platform verwijderd.

‘Na deze ontwikkeling zullen we onze gesprekken met Facebook vandaag voortzetten.’

Minister Fletcher zei dat de actie van Facebook waarschijnlijk de hoeveelheid desinformatie op Facebook zal vergroten.

‘Er zijn al vragen over de geloofwaardigheid van informatie en bronnen op het Facebook-platform’, vertelde hij Ben Fordham op 2GB-radio.

‘Ze zeggen eigenlijk tegen Australiërs: “Als je op zoek bent naar betrouwbaar nieuws, is Facebook niet de plek om ernaar te zoeken”.’

Denktank Reset Australia zei dat de ontroerde liet zien dat de heer Zuckerberg niets geeft ‘om de Australische samenleving en cohesie’.

‘Facebook vertelt Australiërs dat het in plaats van zinvol deel te nemen aan regelgevende inspanningen, de voorkeur zou geven aan een platform waarop echt nieuws is opgegeven of de prioriteit heeft gekregen, waardoor verkeerde informatie de leegte kan opvullen’ ‘, aldus directeur Chris Cooper.

Senator Sarah Hanson-Young van de Groenen, die vorige maand in een senaatsonderzoek woest Facebook- en Google-vertegenwoordigers grilden, veroordeelde de verhuizing.

‘Het blokkeren van Australisch nieuws van de ene op de andere dag, terwijl haatzaaiende uitlatingen en gevaarlijke complottheorieën hoogtij vieren.

‘Facebook heeft zojuist bevestigd dat het echt gewoon FakeBook is’, zei ze.

FACEBOOK’S WIJZIGINGEN IN NIEUWS IN AUSTRALIË

Facebook heeft uitgevers en gebruikers van sociale media in Australië beperkt in het delen of bekijken van Australische en internationale nieuwsinhoud.

Wat betekent dit voor Australische nieuwsorganisaties?

Australische nieuwsorganisaties mogen geen inhoud op Facebook-pagina’s delen of posten

Beheerders hebben nog steeds toegang tot pagina-inzichten en Creator Studio op hun Facebook-pagina’s

Facebook zei dat ze toegang zullen blijven bieden tot andere standaarddiensten, waaronder datatools en CrowdTangle

Wat betekent dit voor internationale nieuwsorganisaties?

Internationale nieuwsorganisaties kunnen nog steeds posten op Facebook, maar Australische gebruikers kunnen de inhoud niet zien of delen

Wat betekent dit voor Australische Facebook-gebruikers?

Australische Facebook-gebruikers zullen geen Australische of internationale nieuwsinhoud kunnen bekijken of delen

Wat betekent dit voor internationale Facebook-gebruikers?

Internationale Facebook-gebruikers zullen geen Australische nieuwsinhoud op Facebook kunnen bekijken of delen

Degenen die voorstander zijn van de wet zeggen dat de regels nodig zijn om ‘journalistiek van algemeen belang te beschermen’ door ervoor te zorgen dat verkooppunten worden betaald voor inhoud die sociale media en gebruikers van zoekmachines lezen en delen.

Maar industriereuzen Google en Facebook zijn fel gekant tegen de regel, met het argument dat deze de relatie tussen technologiebedrijven en nieuwsuitzendingen niet volledig begrijpt.

De wet begrijpt de relatie tussen technische platforms en uitgevers ‘fundamenteel verkeerd’, zei Facebook, eraan toevoegend dat het Australische uitgevers vorig jaar heeft geholpen om ongeveer $ 407 miljoen te verdienen via verwijzingen.

De verhuizing is al als ‘zeer verontrustend’ bestempeld door journalisten en media-experts, die vrezen dat het gebrek aan goed, geverifieerd nieuws zal helpen om valse informatie online te verspreiden.

 

Het besluit betekent dat de bijna vijf miljoen volgers van Daily Mail Australia geen toegang meer hebben tot onze nieuwsinhoud op Facebook

Een release van het bedrijf luidt: ‘De voorgestelde wet begrijpt de relatie tussen ons platform en uitgevers die het gebruiken om nieuwsinhoud te delen, fundamenteel verkeerd.

‘Het heeft ons voor een grimmige keuze gesteld: proberen te voldoen aan een wet die de realiteit van deze relatie negeert, of stoppen met het toestaan ​​van nieuwsinhoud op onze diensten in Australië.

‘Met een bezwaard hart kiezen we voor het laatste.’

Het voegt eraan toe: ‘We waren bereid Facebook News in Australië te lanceren en onze investeringen bij lokale uitgevers aanzienlijk uit te breiden, maar we waren alleen bereid om dit te doen met de juiste regels.’

Facebook zei dat Australische gebruikers geen nieuwsinhoud op het platform zullen kunnen lezen of delen, en Australische nieuwsuitgevers zullen worden beperkt in het plaatsen of delen van inhoud op Facebook-pagina’s.

Satirische nieuwssites, waaronder de Betoota Advocate, The Shovel en The Chaser, zijn verstrikt geraakt in het verbod van Facebook op Australiërs om nieuws te delen.

Discussies tussen de heer Frydenberg en de heer Zuckerberg op zondag brachten de eerste ertoe te geloven dat een deal op handen was.

‘Ze zijn erg gefocust op wat er hier in Australië gebeurt, maar ik voel dat ze ook proberen deals te sluiten, en dat is welkom’, zei de heer Frydenberg.

Een door de regering gecontroleerde senaatscommissie heeft al aanbevolen de nieuwe onderhandelingscode, die betrekking heeft op digitale platforms en nieuwsmedia, goed te keuren.

 

De verhuizing is een reactie op de door het land voorgestelde wet op mediaonderhandelingen, die technologiebedrijven zoals Facebook en Google dwingt om met nieuwsaanbieders te onderhandelen over hun inhoud (foto: een lege nieuwssite op Facebook)

MP zegt dat Facebook ‘irrelevant’ kan worden na een nieuwsverbod

 

https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2021/02/17/5237088855814063411/636x382_MP4_5237088855814063411.mp4

Donderdag tekende de zoekmachine-gigant een wereldwijde deal om te betalen voor inhoud van Rupert Murdoch’s News Corp nadat Australische mediabedrijven over voorwaarden hadden onderhandeld met de technologiegigant.

De kolos van Silicon Valley heeft overhaaste afspraken gemaakt met Australische mediabedrijven nadat wetgevers zeiden dat ze zouden overwegen om Big Tech te dwingen te betalen voor de inhoud die het op zijn platforms reproduceert.

De twee grootste free-to-air tv-stations van Australië, Seven West Media en Nine Entertainment, hebben naar verluidt al deals met Google gesloten ter waarde van $ 60 miljoen per jaar.

News Corp zei dat het ‘aanzienlijke betalingen’ zou ontvangen van Google in zijn driejarige overeenkomst, die wordt opgenomen in de Times and the Sun-kranten in het VK, de Wall Street Journal en New York Post in de VS, en het Sky News TV-kanaal in Australië.

De deal omvat audio en video en News Corp krijgt ook een aandeel in advertentie-inkomsten van Google.

 

Scott Morrison (foto) was ook betrokken bij de besprekingen en sprak met leidinggevenden op hoog niveau bij Google en Facebook

Robert Thomson, CEO van News Corp, bedankte Australische functionarissen in een verklaring en zei dat ze ‘pal stonden voor hun land en voor de journalistiek’.

De heer Frydenberg bevestigde eerder op woensdag dat de Australian Broadcasting Corporation, die eigendom is van de staat, ook in onderhandeling was en van plan was om Google-inkomsten te besteden aan regionale journalistiek.

‘Er zijn momenteel onderhandelingen gaande met alle grote spelers en de kleine spelers’, zei de heer Frydenberg.

‘Dit zal de journalistiek van algemeen belang in dit land jarenlang in stand houden.’

De heer Frydenberg zei dat ‘geen van deze deals zou plaatsvinden’ als er geen wetsvoorstel zou zijn om een ​​zogenaamde News Media Bargaining Code te creëren.

Politici debatteerden woensdag in de Tweede Kamer over gewijzigde wetgeving om de code tot stand te brengen.

De code zou een arbitragepanel in het leven roepen om een ​​bindende prijs voor nieuws vast te stellen in gevallen waarin Google en Facebook geen deals bereikten met mediabedrijven wiens oorspronkelijke journalistiek ze linken.

‘Alles wat ik heb gehoord van partijen, zowel in de nieuwsmediabusiness als op het gebied van digitale platforms, is dat dit genereuze deals zijn’, zei de heer Frydenberg.

‘Dit zijn eerlijke deals. Dit zijn goede deals. Dit zijn goede deals voor de Australische mediabedrijven. ‘

Het verbod heeft Michael Rowland, mede-presentator van ABC News Breakfast, verbijsterd, die twitterde: ‘Facebook om gebruikers in Australië te verbieden Australische en internationale nieuwsinhoud te bekijken of te delen. Wauw!’

Hij tweette later dat de ABC-Facebook-feed zwart was geworden.

‘Ongelooflijk,’ postte hij.

Federaal parlementslid Rebekha Sharkie vertelde later dat het programma dat Facebook het risico liep ‘irrelevant’ te worden.

‘Kijk, ik denk dat we een kleine markt in Australië zijn en ik denk dat Facebook voelt dat ze hun spieren kunnen buigen,’ zei ze.

‘Uiteindelijk denk ik dat ze heel voorzichtig moeten zijn dat ze niet irrelevant worden. We kunnen allemaal maar naar zoveel grappige kattenvideo’s kijken.

‘Mensen halen hun nieuws vooral van Facebook of andere diensten en ik denk dat mensen misschien naar andere platforms gaan kijken als Facebook niet wil delen.

Andere journalisten zijn naar Twitter gegaan om hun schrik te uiten.

‘De actie van Facebook om te voorkomen dat Australiërs nieuwsinhoud zien of delen, zal alleen maar leiden tot meer desinformatie op FB, zonder de mogelijkheid om feitelijke nieuwsverhalen te posten om de onzin te weerleggen. Dit is zeer zorgwekkend ”, vertelde Guardian-journalist Josh Taylor aan News Breakfast.

 

News Corp tekende woensdag een driejarige deal voor zijn inhoud met Google. Het bedrag dat door de technologiegigant is betaald, is niet bekendgemaakt, maar de outfit van Rupert Murdoch zei dat het ‘aanzienlijke betalingen’ zou ontvangen

Google en Facebook, die samen 81 procent van de online advertenties in Australië afnemen, hebben de code als onwerkbaar veroordeeld.

De heer Frydenberg zei na gesprekken in het weekend met Facebook-chef de heer Zuckerberg en Sundar Pichai, CEO van Alphabet, en haar dochteronderneming Google, dat hij ervan overtuigd was dat de platforms ‘deze commerciële overeenkomsten willen aangaan’.

‘We hebben de lijn vastgehouden en sterk gehouden’, zei de heer Frydenberg.

‘En de digitale reuzen hebben geen twijfel gelaten over het besluit van de … regering.’

Google bevestigde dat het ‘in gesprekken met grote en kleine uitgevers’ was. Het bevatte geen voorwaarden voor de deal met News Corp.

Facebook zou ook op zoek zijn naar nieuwsaanbiedingen, maar zei dat het op dit moment niets had om te bevestigen.

Over de Australische deals met Google wordt onderhandeld volgens het eigen model van Google, News Showcase.

Sinds de lancering van News Showcase in oktober heeft het bedrijf loonovereenkomsten gesloten met meer dan 450 publicaties wereldwijd.

De Australische deals verkleinen de $ 76 miljoen die Google in drie jaar tijd zal verdelen over 121 uitgevers in Frankrijk, wat neerkomt op een gemiddelde van $ 209.000 per jaar per uitgever.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x