CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Erdoğan negeert Trump

Erdoğan negeert Trump

President Donald Trump heeft een brief gestuurd naar de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Trump zou in deze brief onder andere hebben beschreven dat hij niet verantwoordelijk wilt zijn voor het verwoesten van de Turkse economie, en dat Erdoğan niet verantwoordelijk zou moeten zijn voor het vermoorden van duizenden mensen. De brief werd afgesloten met ‘’Don’t be a fool!’’ (wees geen dwaas).

Twee dagen terug heeft de Amerikaanse president al sancties opgelegd tegen Turkije. Zo heeft Trump de importheffingen op staal naar 50% laten stijgen en onderhandelingen ter waarde van zo’n 100 miljard dollar voorlopig afgebroken. Door deze importheffing krijgt de Turkse economie een gigantische klap, aangezien het eerst 25% was. Het dubbele tarief is er dus bovenop geklapt.

Trump heeft kritiek gekregen van verschillende kanten. Democratisch congreslid Mike Quigley noemt het een ongelooflijke brief, zonder verdere toelichting.

Ook vanuit het Kremlin werd er gereageerd op Trump’s brief. Echter niet met kritiek maar vooral met ongeloof. Een woordvoerder vertelde dat hij de toon van de Amerikaanse president ‘’hoogst ongebruikelijk’’ vindt en vertelde dat je dit soort taal niet vaak tegen komt.

Het is nog niet bekend wat voor verdere sancties Trump gaat opleggen, de Europese Unie heeft een sanctie opgelegd van een halvering van de wapenlevering. Wat is de EU toch dapper!

Bronnen:

https://www.nu.nl/buitenland/6004738/erdogan-gooide-brief-van-trump-in-de-prullenbak.html

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/trump-kondigt-economische-sancties-aan-tegen-turkije-bereid-om-turkse-economie-snel-te-vernietigen~a628d726/

  • Jonathan
0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven