CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Engeland heropent met pinten, boodschappen en kapsels

Mensen stonden maandag in de rij bij winkeliers in heel Engeland om hun opgekropte winkelkoorts los te laten en sommigen pakten een pint om middernacht of zelfs een vroege knipbeurt toen de Engelse winkels, pubs, sportscholen en kappers na drie maanden lockdown weer open gingen.

Na het opleggen van de zwaarste beperkingen in de Britse vredestijd, zei premier Boris Johnson dat de heropening een “belangrijke stap” was op weg naar vrijheid, maar hij drong er bij mensen op aan zich verantwoordelijk te gedragen aangezien het coronavirus nog steeds een bedreiging vormt.

Klanten staan ​​in de rij om naar binnen te gaan, aangezien de winkel Primark in Birmingham, Groot-Brittannië, zijn deuren heropent na een derde lockdown begin januari vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie op 12 april 2021. (Carl Recine / Reuters)

Toen de zon opkwam, stonden tientallen mensen in de rij voor Primark in Engelse steden zoals Birmingham en buiten JD Sports op Oxford Street in Londen, niet afgeschrikt door het ongebruikelijk koude weer.

 

Sommige mensen stonden na middernacht in de rij om samen met andere feestvierders een pint te heffen bij de Kentish Belle in Bexleyheath, Zuid-Londen, en bij de Oak Inn in Coventry, centraal Engeland.

“Ik ben zo opgewonden om mijn klanten te zien, om te zien hoe ze zijn en om ze het gevoel te geven dat ze krijgen als ze hun haar hebben laten knippen”, vertelde Maggie Grieve, die de Beaucatcher-kapper in Noord-Londen beheert, aan Reuters.

“Vandaag zal aanvoelen als de verjaardag van elke kapper. De weldoeners zijn al binnen: e-mails, sms’jes, WhatsApps, zelfs buren op straat die geluk en vreugde wensen. Het voelt geweldig. Ik kan nu niet wachten om naar de pub te gaan, ‘zei Grieve.

Lockdown in Engeland wordt gemakkelijker omdat niet-essentiële winkels, sportscholen, zwembaden en kappers worden heropend

Mensen weer geld laten uitgeven is cruciaal voor het herstel van Groot-Brittannië, nadat officiële gegevens hebben aangetoond dat 2020 het slechtste jaar was voor de economie in meer dan drie eeuwen met een daling van het bruto binnenlands product met 9,8 procent.

Honderdduizenden bedrijven zijn gesloten sinds begin januari, toen Engeland een derde lockdown inging om de stijgende infecties, veroorzaakt door de “Kent” -variant van het virus, een halt toe te roepen.

Een vaccinatiecampagne bij meer dan de helft van de volwassenen en lockdown-maatregelen hebben het aantal doden met meer dan 95 procent en gevallen met meer dan 90 procent verminderd ten opzichte van de piek in januari.

De beperkingen van de coronavirusziekte (COVID-19) worden in Londen versoepeld

‘Gedraag je verantwoord’

De branchelobbygroep, het British Retail Consortium, schat dat Britse winkels £ 27 miljard (€ 31 miljard) aan omzet hebben verloren tijdens drie lockdowns, terwijl 67.000 banen in de detailhandel alleen al in 2020 zijn geschrapt.

Zo’n 17.532 winkelketens zijn vorig jaar verdwenen uit winkelstraten, winkelcentra en retailparken in het VK, volgens gegevens die zijn verzameld door onderzoeker de Local Data Company voor accountantskantoor PwC.

“Ik weet zeker dat het een enorme opluchting zal zijn voor die bedrijfseigenaren die zo lang gesloten zijn geweest, en voor alle anderen is het een kans om weer een aantal dingen te doen die we leuk vinden en die we hebben gemist,” zei Johnson in een verklaring op zondag.

“Ik dring er bij iedereen op aan om zich verantwoordelijk te blijven gedragen en ‘handen, gezicht, ruimte en frisse lucht’ maatregelen te blijven volgen om COVID te onderdrukken terwijl we tevens doorgaan met ons vaccinatieprogramma.”

Met meer dan 127.000 dodelijke slachtoffers heeft het Verenigd Koninkrijk het vijfde hoogste dodental ter wereld sinds COVID-19.

Niet-essentiële winkels, zoals woon- en modeketens, gaan maandag weer open in Wales en Engeland, hoewel die in Schotland moeten wachten tot 26 april.

Pubs en restaurants kunnen vanaf maandag alleen buiten serveren.

Serveren binnen is op zijn vroegst tot 17 mei niet toegestaan.

 

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven