CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Dries van Langenhove bezoekt Griekse grens: Geen vrouwen en kinderen hier!

“Geloof me, vrouwen of kinderen zie je hier écht niet. Hier staan alleen duizenden woedende jonge mannen.”

Vlaams Belang-parlementsleden Dries Van Langenhove en Tom Vandendriessche zaten tot woensdag in Griekenland, vlakbij de grenspost waar tienduizenden migranten het land proberen binnen te komen.

Sceptr deed verslag van het interview van Dries..

“Wat we hier zien is onwezenlijk. Dit zijn oorlogsbeelden.”, zegt Van Langenhove.

De Vlaams Belang-delegatie landde maandagmiddag in Athene om meteen een extra vlucht te nemen richting Evros, het Griekse departement dat aan Turkije grenst.

Van Langenhove en Vandendriessche bezochten er intussen vier grensposten. (bron)

“We praten hier met de grenswachters, met de lokale burgemeesters, met de bevolking. De meeste mensen zijn boos tot heel boos.”

“Sommige boeren kunnen hun velden niet meer bereiken, vissers kunnen niet meer gaan vissen. En de burgemeesters maken zich ernstig zorgen over het lot van hun inwoners.”, zegt Van Langenhove.

“De mensen zijn hier echt in staat van oorlog.”

Er werd gevraagd of hij ook al heeft gesproken met de Grieken die de grens bewaken.

“Uiteraard. En die mensen voelen zich door de EU in de steek gelaten. Ze zijn ook de valse berichtgeving over wat hier gebeurt beu. De media verspreiden beelden van vrouwen en huilende kinderen.”, aldus Dries.

“Maar geloof me, vrouwen of kinderen zie je hier écht niet. Hier staan alleen duizenden woedende jonge mannen die de grenswachters en de militairen bekogelen met stenen en alles wat ze vast kunnen krijgen.

“Dit zijn geen taferelen waar je medelijden mee hebt. Hier kan je alleen maar bang van worden.”

Op de vraag of ze zelf ook onder de indruk zijn:

“Toch wel, ja. Als je op televisie beelden of foto’s ziet, dan is dat al straf. Maar daarmee geconfronteerd worden in het echt, dat is nog wat anders. De mensen zijn hier echt in staat van oorlog.”

https://twitter.com/TomVandendriess/status/1237327753319514112

“Als je migranten hier omschrijft als vluchtelingen, krijg je het hele dorp over je heen!”

Er worden verdedigingswerken uitgevoerd om die grens extra te beschermen. Er komt extra prikkeldraad aan te pas, hogere en steviger hekken.

Met graafmachines worden nieuwe drempels aangelegd. Brandweer, politie, grenswachten, het leger is in paraatheid.

De Grieken voelen aan dat dit een georganiseerde invasie is.

“Dit zijn duidelijk geen oorlogsvluchtelingen. Volgens de cijfers van de Griekse politie komt slechts 4 procent van hen uit Syrië. De rest zijn vooral Somaliërs, Pakistanen en Afghanen.'”

“De Griekse grenswachters zijn ook ónze grenswachters. Ik heb al veel bijgeleerd door rechtstreeks met hen te kunnen praten. Deze mannen wilden heel graag met mij op de foto toen hun commandant zei dat ik “the man who showed the Greek flag in parliament” was!”

Er wordt gezegd dat veel van die migranten vrijgelaten zijn uit Turkse gevangenissen. Op de vraag of Dries denkt dat die beweringen kloppen:

“‘Dat moet ik nog eens goed navragen. De generaal hier zegt dat het overgrote deel vooral criminelen zijn, dus dat zou kunnen kloppen.”

“Volgens de opperbevelhebber zijn het vooral jihadi’s en criminelen. In de meeste media spreekt men altijd over vluchtelingen. Maar als je de migranten hier omschrijft als vluchtelingen, dan krijg je het hele dorp over je heen.”

Volgens het persbericht van Vlaams Belang willen jullie niet alleen jullie steun uitdrukken voor Griekenland, maar tegelijk ook polsen welke hulp er nodig is. Hoe kunnen jullie die hulp aanleveren?

“Vlaams Belang maakt in Europa deel uit van de fractie ID (Identiteit en Democratie). We vormen een grote fractie en we zullen pleiten voor meer steun aan de Grieken. Wij beseffen heel goed dat de Grieken niet alleen hun eigen grens aan het verdedigen zijn.”

“Ook onze grenzen, en ónze toekomst zijn ze momenteel aan het bewaken. De Grieken zijn loyaal en we zouden beter aan hén steun en geld geven dan aan Erdogan.”

Dries vervolgde:

“Aan de Turks-Griekse grens, aan de andere kant van het hek, staan duizenden Afghanen, Somali’s etc. die willen binnendringen. Gelukkig beschermt het Griekse leger en politie onze grenzen. Wij moeten hen alle steun hiervoor geven.”

In het parlement ontvouwde je ook een Griekse vlag. Zijn die beelden tot in Griekenland geraakt?

“En of! En die actie heeft de mensen een hart onder de riem gestoken. Ik word er heel veel over aangesproken.”

“Overal waar ik kom, moet ik op de foto. Met huismoeders, met winkeliers, met brandweermannen, ja, zelfs met generaals. De mensen voelen zich gesteund door mijn actie.”

“In Vlaanderen moet ik al vaak eens op de foto met iemand, maar hier is dat niet minder het geval!” (lacht)

Lees hier een uitgebreider artikel met foto´s van de 2 mannen aan de Griekse grens:
https://sceptr.net/2020/03/interview-dries-van-langenhove-aan-de-griekse-grens/

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven