NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Drie verhalen over ambulance aanslag Oslo?

UPDATE:

Het officiele verhaal:
https://www.aftenposten.no/osloby/i/mRWm4l/han-har-ingen-hoeyreekstrem-tilknytning

Hier de Google vertaling. Goed te lezen:
NRK Verslag van de aanslag

NRK is de bron hier. NRK is de nationale omroep en kreeg het monopolie in 1933. De meeste buitenlandse pers nemen dit over.

Dit is wat we van de man weten volgens de officiële berichten.

Het gaat om een man van 32 jaar die in de omgeving van Oslo woont. Hij is betrokken geweest bij auto-achtervolgingen en is veroordeeld geweest voor bedreigingen, geweld en diefstal. Ook heeft de dader een zwaar drugsprobleem en hij zou brandbommen hebben gefabriceerd. Ook is hij veroordeeld op wapenbezit.

Bij een vorig vonnis sprak de rechter de woorden uit: “De verdachte lijkt zich nu in een fase te bevinden waarin hij te weinig vermogen heeft om zich te onthouden van het plegen van een zeer ernstige misdaad.”. Hij kreeg van diezelfde rechter vier weken gevangenisstraf.

De zender NRK zou eerder geïnformeerd zijn door verschillende onafhankelijke bronnen. De man zou banden hebben met de nazi-organisatie: “The Nordic Resistance Movement”, zegt NKR zelf.

De vrouw is ook gevonden en opgepakt wegens wapenbezit.

Er is nog geen enkel motief bekend.

Blijft de vraag waarom de verhalen zo onsamenhangend en verschillend zijn.

 

ORIGINELE ARTIKEL:

Wat is nou waar?

In Oslo stal een man vandaag een ambulance en reed in op het publiek. De politie schoot op de bestuurder van de ambulance en de dader raakte licht gewond. De dader kon worden ingerekend en men is op zoek naar een vermoedelijke medeplichtige. Een getinte vrouw van ongeveer 1m65.

De politie laat nog niets los over het motief, de afkomst en of het om een aanslag gaat.
BRON: Verklaring Reuters in Euronews

Dit is zo´n beetje de algemene berichtgeving van de pers, Reuters en de autoriteiten tot nu toe over dit tragische gebeuren. Maar het hele verhaal is vrij bizar. Er gaan namelijk meerdere verhalen rond. Of het gaat om meerdere aanslagen is (nog) niet duidelijk.

Dit is één van de daders..

Foto arrestatie:

Maar de woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat er 2 ambulances bij betrokken waren en komt met een ander verhaal:

“Onze ambulance werd gestolen door een man met een shotgun. Een aantal minuten later kon een andere ambulance van ons de gestolen ambulance stoppen door op hem in te rammen. De politie was snel ter plaatse en kon de man inrekenen.” aldus de woordvoerder van het ziekenhuis.

Bron: https://www.euronews.com/2019/10/22/several-hit-by-stolen-ambulance-in-oslo-armed-man-arrested-police

De Noorse site News in English komt met weer een ander verhaal en vermeld als bron de Noorse zender NRK. Dit is hun berichtgeving in grote lijnen en ook hier zou de politie het verhaal hebben bevestigd.

“De ambulance was op weg naar een ongeluk waarbij een auto over de kop was geslagen. Daar begon het drama.” vertelde de politie.

“De bestuurder van de verongelukte auto kon zich uit de auto werken en vluchtte met een grote IKEA tas richting de ambulance en stal deze om vervolgens in te rijden op het publiek op straat. ” aldus een getuige..

en ook…

“De politie bevestigt dit verhaal maar enige details zijn nog wel onduidelijk.”

De politie zou snel ter plaatse zijn geweest en een groot gebied werd direct afgezet. Een helikopter vloog boven het gebied van plaats delict.

Net iets na 13:00 bevestigde de politie dat ze de ambulance onder controle hadden. De politie heeft geschoten op de dader in de ambulance, en deze raakte daarbij licht gewond. De dader zelf had ook een wapen. Een getuige zei dat hij de dader heeft zien schieten.

Er is tot nu toe één persoon gearresteerd. Het Noorse NRK zegt dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt. Geschokte getuigen vertellen dat de ambulance een tweeling in een babywagen raakte. Één van de twee raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: https://www.newsinenglish.no/2019/10/22/police-halted-stolen-ambulance-in-oslo/

Wat is nou waar?
Kijken of we wat wijzer kunnen worden vandaag of morgen.

Wordt vervolgd…

 

 

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x