NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Donald Trump zal niet getuigen tijdens impeachment-circus

Impeachment circus

Professor Jonathan Turley, hoogleraar constitutioneel recht, voerde aan dat het voornemen van President Donald Trump ,die niet voor het Huis zal gaan getuigen tijdens het zoveelste circus (nu wéér een impeachment-zaal),  tegen hem kan worden gebruikt in zijn proces. “Niet alleen in tegenspraak is met onze grondwettelijke principes, maar ook met eeuwen van juridisch schrijven.”

“Presidenten hebben historisch gezien nooit getuigd tijdens afzettingsprocessen. Een van de redenen is dat tot nu toe alleen zittende presidenten zijn afgezet en presidenten weigerden te worden onderzocht als hoofd van de uitvoerende macht door de wetgevende macht ”,schreef hij op 7 februari voor Fox News. (bron)

“Bovendien werd het waarschijnlijk als onwaardig en eerlijk gezegd te riskant beschouwd. Inderdaad, de meeste advocaten van de verdediging ontmoedigen hun cliënten routinematig om te getuigen in echte strafzaken, omdat de risico’s opwegen tegen de eventuele voordelen. Ten slotte voert Trump aan dat dit proces ongrondwettelijk is en dat het dus nog minder waarschijnlijk is dat hij afwijkt van de traditie en als getuige verschijnt. “

Vorige week schreef House impeachment manager Rep. Jamie Raskin (D-Md.) aan Trump en zijn advocaten dat de voormalige president volgende week onder ede zou moeten getuigen tijdens het proces in de Senaat . De Democraat zei toen dat als Trump niet komt opdagen om te getuigen, het tegen hem kan worden gebruikt. Een soortgelijke tactiek werd gebruikt tijdens het eerste afzettingsproces van de voormalige president. (bron)

Jamie Raskin - De impeachfreak

“Ondanks het historische precedent voor presidenten die niet getuigden, legde Raskin een buitengewone en huiveringwekkende verklaring af namens het Huis van Afgevaardigden”, zei Turley.

“Hij schreef in een brief aan Trump dat als hij deze uitnodiging afwijst zij ons alle rechten voorbehouden, inclusief het recht om tijdens het proces vast te stellen dat uw weigering om te getuigen een sterke negatieve gevolgtrekking ondersteunt met betrekking tot uw daden (en inactiviteit) op jan. 6, 2021. ”

Een verkapte dreigbrief. Maar Wat verrast ons nog van de Democraten? Er zit geen enkel normaal persoon meer in die partij. Het is de wereld volledig op z´n kop.

Alle House Democrats en 10 Republikeinen stemden om Trump te beschuldigen omdat hij zogezegd een opstand had aangezet vanwege zijn toespraak tot supporters op 6 januari tijdens de inbreuk op het Capitool. Trump zei tijdens de bijeenkomst expliciet dat demonstranten vreedzaam hun stem moesten laten horen.

Het wordt heel vervelend om iedere keer weer te horen dat Donald Trump geweld zou hebben uitgelokt terwijl de man alles behalve geweld uitlokt.

“Ik weet dat jullie naar het Capitool gaan om vreedzaam jullie stem te laten horen als patriotten.” (speech)

Je wordt er vooral moe van omdat het gewoonweg genegeerd wordt. Of de media knippen dat stuk eruit. Zeer frustrerend. Helemaal wanneer je bedenkt dat diezelfde Democraten de verkiezingen hebben gestolen en afgelopen zomer geweld van linkerzijde volledig hebben genegeerd of zelfs aangemoedigd. Geweld waar deze “riot”, die duidelijk is opgezet, in het niets bij valt.

En dat het is opgezet dat blijkt wel uit o.a. de beelden uit dit artikel (bron)

Nu spreekt men er bij de Democraten openlijk over hoe deze 80 miljoen Trump-supporters weg te krijgen. Nog steeds zoeken de Democraten de schuld niet bij zichzelf en hebben zij geen flauw benul waarom deze mensen zo massaal op Donald Trump hebben gestemd.

Waarom heeft Amerika, en President Trump, het land weg laten stelen? Hoe kan een partij winnen door onconstitutionele handelingen? Oftewel: Hoe kan een partij winnen met vals spelen en wordt er niets aan gedaan?

Alhoewel niets… er lopen nog een aantal zaken en Donald Trump won wel degelijk twee-derde van de rechtszaken. Maar daar informeren de media u niet over en deze processen kosten tijd. Heel veel tijd. (bron)

ZIE OOK

Radicaal links slaat volledig door: “Opruimen van Trump-aanhang wordt een hele klus!”

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x