NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Donald Trump overweegt eigen social media platform

Senior adviseur van voormalig president Donald Trump, Jason Miller, zei zaterdag dat Trump besluit hoe hij opnieuw zal verschijnen op sociale media , inclusief de overweging of hij zijn eigen platform wil creëren.

“Ik verwacht dat we de President snel zullen zien verschijnen op sociale media,” vertelde Miller zaterdag aan Breitbart News. (bron)

Jason Miller en Donald Trump

“Of het nu gaat om toetreden tot een bestaand platform of het creëren van zijn eigen nieuwe platform, er zijn een aantal verschillende opties en een aantal verschillende bijeenkomsten die ze op dat front hebben gehad.”, aldus Miller.

Toen hem werd gevraagd om meer informatie over Trumps plannen voor sociale media, zei Miller dat “alle opties op tafel liggen.” (bron)

“Er wordt over een aantal mogelijkheden gesproken. Blijf op de hoogte want wat zeker is is dat hij terug zal komen op social media.”, zei hij.

Trump, die een van de meest actieve presidenten op sociale media was, werd permanent geschorst van Twitter en blijft voor onbepaalde tijd verbannen van Facebook na de schending van het Amerikaanse Capitool op 6 januari. (bron)

De gerichte censuur op de posts van Trump vond plaats tijdens zijn presidentschap en de schaamteloze censuur nam toe na de verkiezingen van 3 november, toen Donald Trump en zijn team herhaaldelijk deelnamen aan oproepen. Ook werden de hoorzittingen volledig genegeerde door de media en beelden van de bewijzen die werden getoond tijdens die zittingen, waren bijna onmogelijk te verspreiden.

Platforms zoals YouTube, Instagram (dat eigendom is van Facebook) en Snapchat hebben de voormalige president ook verboden hun platforms te gebruiken.

De sociale mediabedrijven rechtvaardigden hun censuur als een poging om geweld te voorkomen en beweerden dat Trump hun gebruiksvoorwaarden had geschonden.

De hypocrisie is stuitend. De leugens worden lachwekkend.

In de aanstaande afzettingsprocedure van de Senaat is het team van Trump van plan de voormalige president te verdedigen door te stellen dat het proces ongrondwettelijk is en dat hij zijn rechten op het Eerste Amendement uitoefende toen hij op 6 januari een toespraak hield.

Trump had een menigte in Washington DC toegesproken  toen het Congres bijeenkwam om de stemmen van de kiescolleges te tellen, waar hij herhaalde aantijgingen over onregelmatigheden bij de verkiezingen en mogelijke fraude, en zijn ontevredenheid over de media en verschillende wetgevers.

In zijn toespraak op 6 januari riep Trump zijn aanhangers op om “vreedzaam en patriottisch” hun stem te laten horen in het Capitool.

Zie hier de hele speech:
https://www.theepochtimes.com/trumps-full-speech-at-jan-6-save-america-rally_3649786.html

Zie hier de speech in tekstformaat:
https://www.rev.com/blog/transcripts/donald-trump-speech-save-america-rally-transcript-january-6

1
Heeft hij volgens u ook meer op enige wijze opgeroepen tot geweld? Het waanzinnige agressieve gedrag van de Democraten afgelopen jaren daargelaten.x

Na het incident veroordeelde Trump  het “geweld, de wetteloosheid en de chaos” en  zei dat degenen die “het Capitool waren geïnfiltreerd, de zetel van de Amerikaanse democratie hebben verontreinigd”. (bron)

Kortom: Zoals we Trump kennen.

Er gaan geruchten dat Trump al actief is op andere social media zoals Gab. Maar dit is niet het geval.

“We zijn hier altijd transparant over geweest en zouden de mensen natuurlijk laten weten of de president het gaat gebruiken”, zei Andrew Torba in een verklaring over Gab. (bron)

Een nieuwe social media van Donald Trump zelf. Dat klinkt als een zegen.

Vind u het een goed idee wanneer Donald Trump zijn eigen social media begint?

Laden ... Laden ...

Vanochtend hebben wij via Signal contact opgenomen met Donald Trump om CommonSenseTV ter beschikking te stellen. Hij zou hier nog op terugkomen, meldde hij.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x