Primeur: De ALLEREERSTE CSTV-Podcast

Niels Lunsing heeft mij dan eindelijk weten te strikken om samen een wekelijkse podcast te houden.

video

 

We kennen elkaar nu ruim anderhalf jaar. Niels is bekend van o.a. zijn wekelijkse Audiokrant en zijn website www.blikopdemaatschappij.nl.

Hij maakt regelmatig een overzicht van verschillende kanalen met onafhankelijk nieuws (websites, YouTube-kanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media.

Zelf heb ik ook een aantal keren in zijn show gezeten om ons laatste nieuws te brengen, maar ik heb altijd gezegd dat dit niets voor mij is. Zo wist ik ook niet dat ik ooit video´s zou gaan maken, zou gaan schrijven en dat er iets als CommonSenseTV uit zou komen rollen. Dat was -in eerste instantie- ook allemaal niets voor mij en datzelfde geldt waarschijnlijk voor meer mensen die hier op CSTV actief zijn.

Wat Niels en mij erg verbindt is dat we beide vooral opereren uit idealisme. We maken ons oprecht zorgen over onze toekomst en die van de komende generaties. Samen hebben we een bepaalde visie die sterk overeenkomt. Ook al verschillen we hier en daar van elkaar, in de onderwerpen die we bespreken merken we dat we in grote lijnen dezelfde mening delen.

De privégesprekken die wij wekelijks voeren zijn voor ons beide een moment om naartoe te leven.

Het is altijd fijn om even met iemand te spreken die iedere dag weer net zoveel haren uit zijn hoofd trekt als jijzelf in deze waanzinnige tijden. We aanschouwen de gekste dingen zoals bijvoorbeeld mensen die, zonder enige weerstand, de meest belachelijke maatregelen opvolgen.

Die gesprekken waren eigenlijk veel leuker omdat je vrijer kunt spreken.

Vanuit daar is het idee ontstaan om die energie niet te verspillen en in plaats daarvan een wekelijkse podcast uit te zenden. Hierin zijn we volledig onszelf zodat veel mensen zichzelf waarschijnlijk zullen herkennen in onze gevoelens. Dat is best moeilijk en wanneer ik onze eerste proefpodcast terug luister merk ik direct dat daar nog wel wat gesleuteld aan kan worden.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en wanneer ik onze eerste proef podcast terug luister dan merk ik direct dat daar nog wel wat aan gesleuteld kan worden.

Niels zit wat dat betreft al langer in dit wereldje en is in het verleden radio-DJ geweest.

Met zijn ervaring en de duidelijke klik die wij hebben brengen wij wekelijks een interessante podcast. Deze zal steeds meer vorm gaan krijgen.

In de komende podcasts is het de bedoeling dat we één of twee onderwerpen bespreken die de afgelopen week in het nieuws zijn geweest (of juist zijn verzwegen door de media) en daarnaast brengen we ook het positieve nieuws naar buiten.

De media hebben ons de rug toegekeerd en zijn er op uit om ieder positief geluid te onthouden. maar er zijn wel degelijk ontwikkelingen gaande die hoop en perspectief bieden.

Dit is onze eerste (proef)aflevering.

We horen heel graag wat jullie er van vinden!

 

4.9 18 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
15 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
15
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture