NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Column: “Their Show Must Go On”

Van de ene rampspoed in de andere
‘Their Show Must Go On’

Bangmakerij door de overheid is niet iets van de laatste tijd. Het is een bewuste strategie van alle tijden om mensen bang te maken en om zodoende meer grip en controle te hebben over de mensen en ze wetten en maatregelen te laten slikken die er onder ‘normale’ omstandigheden nooit door zouden komen.

De bezoekers van commonsensetv.nl en, meer bepaald, de lezers van mijn columns, weten dat ook ik me nogal veel bezig hou met onderzoeken en analyseren van alles wat er rond de corona hoax speelt.
Mijn hoofd is er vol van, maar de laatste tijd spelen er ook regelmatig 2 liedjes door mijn hoofd. Politiek getinte liedjes van enige tijd geleden. In deze column begin ik eens met het analyseren van een aantal regels uit de songteksten.

(Voordat we iets fout doen of ergens van beschuldigd worden, eerst even dit:
Songwriters: Jochem Fluitsma / Frank Pels / Eric Tijn Van
Songteksten voor 15 miljoen mensen © Strengholt Music Publishing Bv, Fader Songs)

De meeste mensen zullen zich dit liedje nog wel herinneren. Het werd destijds ook gebruikt voor een reclamecampagne van De Postbank (die helaas al lang geleden door ING bank is geëlimineerd)

15 miljoen mensen uit 1996

Land van duizend meningen (nee, helaas niet meer)
Het land van nuchterheid (nee, helaas niet meer)
Met z’n allen op het strand (nee, mag niet meer)
Beschuit bij het ontbijt (nee, behalve als het niet samen met iemand anders is )
Het land waar niemand zich laat gaan (nee, we zijn hysterischer dan ooit)
Behalve als we winnen (nee, iedereen is alleen nog maar aan het verliezen)
Dan breekt acuut de passie los (nee, mag niet meer)
Dan blijft geen mens meer binnen (nee, naar buiten gaan mag niet meer)
Het land wars van betutteling (ik zal het maar netjes houden in mijn column en niet gaan vloeken)
Geen uniform is heilig (gestapo, ME met wapenstok, zwarte politie, optreden met harde hand)

15 Miljoen mensen (17,5 inmiddels)
Op dat hele kleine stukje aarde
Die schrijf je niet de wetten voor (jawel, op dictatoriale wijze!!)
Die laat je in hun waarde (niets van onze waarde blijft gespaard)

Het land vol groepen van protest (veranderd in het land van slachtlammeren en lemmingen, protest is verboden)
Geen chef die echt de baas is (laat dat maar aan mark en hugo over)
Gordijnen altijd open zijn (dat kan niet meer, voor je het weet hebben de buren je verraden)
Lunch een broodje kaas is (als we het nog kunnen betalen)
Het land vol van verdraagzaamheid (helaas, dat hebben ze ook weten te veranderen in grootse polarisatie)
Alleen niet voor de buurman
De grote vraag die blijft altijd
Waar betaalt ‘ie nou z’n huur van (die vraag wordt steeds prangender, want bedrijven en banen worden vernietigd)
Nee, deze songwriters hadden misschien wel goede bedoelingen maar hebben wat betreft voorspellende waarde de plank volledig misgeslagen. Niets uit de vrolijke songtekst van destijds klopt nog.

Meer visie kunnen we vinden in deze songtekst:

Dansen op de vulkaan uit 1987:
(Songwriters: Huub Van Der Lubbe / Antonie Broek / Hans Van Der Lubbe)

Je moet je het schompes werken (klopt, als je niet al werkeloos bent geworden)
En je doet het maar waarvoor? (om de idiote machthebbers te kunnen betalen)
Het kan elk moment gebeurd zijn (ja Huub, dat is nu zo’n beetje)
Maar ze gaan nog even door (ja, tot het hélemaal naar de kloten is)
Nog dichter bij de afgrond (visionair)
Nog dichter op het vuur (visionair)
En het wordt alleen maar
Erger met het uur… (ja Huub, ze hebben het ultieme destructiepunt zo ongeveer bereikt)
Bommen voor de vrede (hebben plaatsgemaakt voor ‘gevaarlijke virussen’)
Leugens om het geld (and you’ve ain’t seen nothing yet)
En wij moeten betalen
Ook al had je niks besteld (al 33 jaar lang hebben we niks besteld en de rekening is hoger dan ooit)
Waar halen ze de lef
En de gore moed vandaan (waar halen ze de lef en het gore moed vandaan, niks aan toe te voegen)
Lief, trek iets moois aan (nee, dat mag niet meer, muilkorf moet je op)
Want we gaan
Dansen dansen dansen (nee, dat mag niet meer)
Dansen op een vulkaan (nee, is rode zone, alles verboden)
Dit is de grote vrijheid (nee, die is weg)
Je mag zeggen wat je denkt (nee, dat mag niet meer)
Niet dat het iets uitmaakt
Met hoeveel je ook bent (ja, dat klopt nog precies)
Ze doen toch wat ze willen (ja, dat klopt ook nog precies)
Al moet de hele boel vergaan (ja, dat is exact wat ze aan het doen zijn)
Lief, trek iets moois aan
Want we gaan
Dansen dansen dansen
Dansen op de vulkaan
Straks is het verboden (ja Huub, die tijd is nu aangebroken)
Of te laat om nog te gaan (ja Huub, het is nu inderdaad te laat)
Lief trek iets moois aan
Want we gaan…. (…….. vertel het Huub, wat gaan we doen?)
Deze songtekst was al actueel in 1987. Nu is het alleen nog maar veel erger en enger actueel.

Lees dit eens over de politie:
´Er is geen systeem te bedenken of er zijn mensen die het willen uitvoeren´  De Nederlandse politie van 1940, arm gehouden en gehoorzaam opgevoed, volgde plichtsgetrouw het boven haar gestelde gezag. Zo schrijven  Bert Huizing en Koen Aartsma in hun voorwoord. Hun boek verscheen in 1986.

De jacht op mensen is in volle gang. En de Nederlandse politie is erbij betrokken.  Aan alle misverstand over het wel of niet optreden van de Nederlandse politie bij het arresteren van joden maakt mr Broersen, de gevolmachtigde voor de reorganisatie van de Nederlandse politie, een eind: ´Ten einde alle twijfel op te heffen bepaal ik dat aan opdrachten van bevoegde Duitse autoriteiten tot arrestatie, transporten, voorgeleiding van joden, gijzelaars en andere personen door de politie gevolgd dient te worden gegeven, waarbij zo nodig van ten dienste staande hulpmiddelen gebruik kan worden gemaakt´

De gruwelijke, gruwelijke situatie voor het Joodse volk van toen is natuurlijk totaal niet vergelijkbaar met de terroristische overheid van nu. Dat wil ik niet bagatelliseren. Maar wat betreft de politie: Ziet u nog enig verschil met de politie van nu? Kijk maar wat er gebeurt met vreedzame demonstranten in Den Haag of met een ondernemer die het licht in zijn winkel pas om 1 minuut over 8 heeft uitgedaan of met iemand die zijn of haar muilkorf in de trein even afgezet heeft om een slokje water te drinken of een meisje die ergens een sticker op een lantarenpaal plakte en door maar liefst 7 agenten werd afgevoerd.

1984

Is de titel van een boek dat door George Orwel werd geschreven al in de 2e helft van de jaren 40 van de vorige eeuw. Toen ik het las was ik ervan onder de indruk. Later in mijn leven heb ik zowat de hele wereld over gereisd en heb ik in verschillende landen gewoond. Ik heb gereisd en gewoond in landen die mij erg sterk aan ‘1984’ deden denken. Maar dat het regime van mijn vaderland mij nog eens zo dicht bij de wereld van Winston zou brengen….. The Ministry of Truth is inmiddels in de maak. Grapperhaus is er al volop mee bezig.

(Arjen) Douchebag op Zondag heeft in zijn uitzending van 18 oktober ook het ware gezicht van zijn broodheren uitvoerig aan bod doen komen. Volgens mij is Arjen bekend en beroemd geworden omdat hij juist misstanden van overheden en politici aan de kaak stelde. Dat leverde hem zijn enorme hoeveelheid kijkers en waardering op. Maar in deze uitzending heeft hij dat allemaal overboord gegooid door 100 % overheidspropaganda en censuur te bepleiten. Vooral ons aller Frans Frederiks werd helemaal belachelijk gemaakt met handig uit de contexst gehaald knip en plakwerk. Resultaat is dat het YT kanaal van Frans nu gewist is . Goh, wat een overwinning heb je behaald douchebag! En weet je wat Arjen, hier blijft het niet bij!! Jouw overwinning wordt nog veel groter, want iedereen die een mening verkondigd die niet strookt met de informatie van jouw overheid en jouw WHO wordt verwijderd van YT. What a douchebag you are!! De NSB zou trots op je geweest zijn en had je een erelidmaatschap aangeboden.

Maar het wordt nog veel erger:
Er bestaat al een Europese instructie die het journalisten en publicisten verbiedt om meningen te verkondigen en/of te publiceren die tegen het beleid van de regering en de WHO ingaan. Het is nog een concept, maar spoedig wordt dit wet. Jawel, complete censuur. Ramon Bril heeft daar deze week een video over gemaakt, maar die is al verwijderd. Niet meer terug te vinden.
Voor mij is het heel simpel: Als je de waarheid verkondigd, dan hoef je niet bang te zijn voor andere geluiden (die dus wellicht geen waarheid verkondigen). De waarheid blijft altijd overeind en leugens die blijven niet overeind. Dus als je de meningen of opinies van anderen wil censureren, dan zal dat wel zijn omdat in die andere meningen of opinies misschien wel meer waarheid te vinden is dan in jouw ‘waarheid’. En als je je leugens er door wil drukken, en als je ook nog de macht in handen hebt, dan is het gemakkelijk om de meningen en opinies die wel de waarheid bevatten, te censureren. Jawel, ‘The Ministry of Truth’ is here to come and to stay.

Angst en paniek zaaien is ook in de westerse (geciviliseerde) wereld, al heel lang de gewone gang van zaken bij overheden.
Toen ik nog jong was, was het grote, alles verwoestende gevaar: Zure regen. Zure regen zouden alle bossen doen verdwijnen, en daarmee onze zuurstofproductie. We zouden allemaal dood gaan.
De media speelde het spel lekker mee door foto’s te publiceren van bossen en bomen die het loodje aan het leggen waren.
In die tijd werkte ik op een boomkwekerij in Boskoop en ik wist dus wel iets van bomen. De plaatjes die we te zien kregen in de kranten en op het journaal waren van naaldboombossen, picea en pinus bossen. Bomen die eigenlijk het best tot hun recht komen als ze solitair staan. Dicht bij elkaar aangeplant groeien deze bomen hoog, op zoek naar het licht en blijven daardoor van onderen kaal en zonder zijtakken. En dat is precies wat ze willen in de bosbouw. Mooie lange rechte stammen. En de media kon ‘mooie’ foto’s van de kale stammen publiceren om de mensen angst aan te jagen. Ook zag ik veel foto’s van berken (betula) die (daadwerkelijk) aan het sterven waren. Maar dat komt door de ‘berkendoder’. Een parasiet die zich nestelt op de stam en zijn gastheer uiteindelijk vermoord. Ook weer sensationeel voor de mainstream media om plaatjes van te laten zien.
De zure regen werd bestreden door regelgeving ten aanzien van de uitstoot van uitlaatgassen van auto’s. (wat op zich een goede zaak is, ware het niet dat de ‘oude’ auto’s en vrachtwagens verscheept werden naar andere delen van de wereld en daar, tot op heden ten dage, vrolijk voort ‘tuffen’). En uiteraard lag de oplossing ook in het treiteren van het leven en welzijn van de boeren.
En heeft het iets opgeleverd??? Nee, maar: ‘Ze doen toch wat ze willen’.
Ik woon (noodgedwongen) in Lima en ik heb al eens in een column geschreven dat één dag autoverkeer in Lima de lucht meer vervuild dan alle sjoemelvolkswagens in Europa samen in een heel jaar.

Oh, het
‘Gat in de ozonlaag’.
Dat hadden we ook nog in die tijd. Het gat in de ozonlaag zou ervoor zorgen dat we allemaal dood zouden gaan door de UV-straling van de zon. Dat de ozonlaag een dynamisch verschijnsel is dat op sommige plaatsen op natuurlijke wijze groter en kleiner wordt….. Tja, daar hoorden we later niet zo veel meer over.

Weet u dat we daarna nog een tijdje in angst waren voor
de afkoeling van de aarde?
De kracht van de zon zou afnemen en niet meer door de atmosfeer meer heen kunnen schijnen. We zouden allemaal een bevriezingsdood sterven. Tja, ook daar hoorden we later niet zo veel meer over.

Maar al deze paniek viel in het niet bij de ‘echte’ dreiging:
De Russen:
zouden ons met kernwapens gaan aanvallen. Wij moesten het land volbouwen met kernwapens om ons hiertegen te kunnen weren (?!?). In 1983 gingen meer dan een half miljoen mensen demonstreren op het Malieveld in Den Haag (dat mocht toen nog). ‘Nee tegen kruisraketten’.
De voorstanders hadden geen demonstratie maar wel ook een slogan: ‘Liever een raket in de tuin, dan een Rus in de keuken’. Leuk bedacht, toch?
Meer dan 500.000 demonstranten op het Malieveld. Wie het niet gezien heeft kan het zich niet voorstellen. Maar heeft het iets opgeleverd????? Nee, maar: ‘Ze doen toch wat ze willen’.
En de dreiging van de Russen, tja, ook dat bleek vals alarm en daar hoorden we later niet zo veel meer over.

De stijging van de zeespiegel:
Die gaat er voor zorgen dat vele mensen gaan verdrinken omdat het land overspoeld wordt door zeewater.
De experts zijn ervan overtuigd!
Er zijn landgebieden op de wereld die erg dicht bij zeeniveau liggen. The Republic of Maldives is daar een mooi voorbeeld van. Maar sterker nog: Delen van Nederland liggen zelfs onder de zeespiegel.
Als de zeespiegel zou stijgen, dan zouden we dat hier en daar toch eerst moeten merken.
Maar de experts hebben ook daarvoor een goede verklaring: Op sommige plekken stijgt de zeespiegel wel, en op ander plekken niet. Wonderbaarlijk, niet? Ik had laatst ook zo iets geks meegemaakt! Toen ik het ligbad gevuld had. Aan de linkerkant van het bad was het water 20 centimeter hoger dan aan de rechterkant. Terwijl het bad niet scheef stond…. Tja, met zulke experts ben ik snel uitgeluld…..
Eerst werd als oorzaak genoemd dat de ijsbergen zouden smelten en dat daardoor de zeespiegel zou stijgen. Maar aangezien de meeste ijsbergen in zee drijven en Archimedes ons al lang geleden daarover het een en ander heeft uitgelegd, viel deze theorie al snel door de mand. Maar gelukkig is er nog een nieuw argument gevonden:
‘Door de opwarming van de aarde zet het water uit en stijgt de zeespiegel’, beweren ze. Al 20 centimeter deze eeuw!!
Het aardoppervlak bestaat voor ongeveer 70 % uit oceanen. Totaal is er ongeveer 1,35 miljard kubieke kilometer zeewater met een gemiddelde diepte van 3.682 meter. Deze immense hoeveelheid water wordt niet zo maar even een paar graden warmer. En zelfs al warmt water op, dan is de uitzetting van deze wonderbaarlijke vloeistof nog steeds zeer gering.
Doe maar eens een test: Vul een koffiemok tot bijna aan de rand met water. Zet de mok in de magnetron-oven en laat deze op de hoogste stand zijn werk doen voor 15 seconden. Kijk of het waterniveau is gestegen. (niet dus). Herhaal dit nogmaals 15 seconden, en herhaal, en herhaal, en herhaal, en herhaal.
Het water in de koffiemok is na 6 x 15 seconden zo’n 30 graden warmer maar er is geen visueel observeerbare stijging van het waterniveau in de mok.
Weet u wat de zeespiegel wel kan doen stijgen? Erosie! Alles wat vanaf het land, inclusief de bergen (wow, The Grand Canyon) wegslijt en meegesleurd wordt door het rivierwater naar zee, doet het waterpeil stijgen. Gooi in diezelfde koffiemok maar een paar eetlepels zand en kijk wat er dan gebeurt.
Simpele logica, daar hoef je geen rocket science voor gestudeerd te hebben.
Logisch nadenken telt niet mee voor onze beleidsmakende dictators met hun ‘experts’ en de wiskundige modellen.
Maar ja: ‘ze doen toch wat ze willen’.

CO2
dan maar eens proberen. Daar hebben de meeste mensen toch geen verstand van. Daar kunnen we vast ook nog wel wat paniek mee zaaien!
In voorkomende gevallen vraag ik vaak aan mensen of ze weten hoeveel procent van de lucht uit CO2 (koolstofdioxide) bestaat. De antwoorden die ik tot nog toe heb gehad variëren van tussen de 10 en de 50 %.
Weet u het? Nee? Houdt u zich even vast:
Ongeveer 78 % van de lucht bestaat uit stikstof, ongeveer 21 % uit zuurstof en ongeveer 1 % van de lucht bestaat uit alle overige gassen, waarvan CO2 er 1 van is. De samenstelling van de lucht is, evenals de ozonlaag, ook onderhevig aan schommelingen, afhankelijk van locatie en gebeurtenissen. Wat voor ons zuurstof als essentieel gas is om te leven is CO2 trouwens voor bomen en planten. Wij ademen zuurstof in en (een klein beetje) CO2 uit, bij bomen en planten is dat net andersom. In het verleden zijn de CO2 concentraties in de lucht vele vele malen hoger geweest dan dat ze nu zijn. Minder CO2 in de lucht dan dat we nu hebben zou het einde betekenen van bomen en planten en dus ook het einde van het leven van mens en dier.
Nu snapt u nu dat de ‘klimaatwetenschappers’ met heel veel onzinnige en wollige taal en ‘berekeningen en modellen’ moeten komen om hun leugens verkocht te krijgen.
Maar ja: ‘Ze doen toch wat ze willen’.

Stikstof dan:
Dat klinkt namelijk veel gevaarlijker dan CO2. Stikstof, daar zul je wel van kunnen stikken zeker? Oh nee, ik had hierboven al vermeld dat de lucht voor 78 % uit stikstof bestaat. Maar als we nou een paar mooie rapporten opstellen dan kunnen we misschien de boeren in het land nog wat verder treiteren.
Als we de boeren, die voor de voedselproductie zorgen, nou wegjagen, dan kan de overheid zich weer eens op de borst kloppen. Dat dat voedsel nog steeds geproduceerd moet worden en dat dat dus ergens anders gaat plaatsvinden….. Tja: ‘Ze doen toch wat ze willen’.

Maar waar ze ons de meeste schrik mee kunnen aanjagen:
dat zijn toch wel virussen. Een nog mysterieuze onzichtbare groep vijanden.
De vogelgriep, de varkensgriep, de Mexicaanse griep, steeds grote paniek en steeds gebleken om niks!
Maar ja: ‘Ze doen toch wat ze willen’.

Maar dit keer is het anders:
Het corona virus heeft een nieuwe variant en daar gaan we allemaal dood aan.

Het is de grootste bedreiging voor de mensheid ooit, maar gelukkig is er een oplossing. Als alle regeringen veranderen in dictaturen en iedereen doet wat de dictators zeggen, dan worden we allemaal gered.
‘Ze doen toch wat ze willen, al gaat de hele boel eraan’.

Er schiet me opeens nog een songtekst te binnen. (Thanks Freddie)
Een tekst die de boodschap van de regeringen verwoordt.
Alleen de letter R is veranderd in de letter F:

We will we will Fock you!

 

Marcel van Tol

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
5
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x