Coca Cola tegen medewerkers: “Wees niet te blank!”

Coca Cola tegen personeel: “Wees niet te blank!”

Diversiteitstraining

Medewerkers van Coca-Cola werden aangespoord “minder blank” te zijn als onderdeel van de diversiteitstraining van het bedrijf - maar het materiaal werd offline gehaald na een virale klokkenluiderspost.

De betreffende cursus ‘Racisme tegengaan’ werd aangeboden door LinkedIn Education en gebruikt door de frisdrank-titan.

“In de VS en andere westerse landen worden blanke mensen gesocialiseerd om te voelen dat ze inherent superieur zijn omdat ze blank zijn”, luidt een van de dia’s, naar verluidt verzonden door een “interne klokkenluider” en op Twitter gepost door YouTube-commentator Karlyn Borysenko.

https://twitter.com/DrKarlynB/status/1362774562769879044

Probeer minder wit te zijn en breek met blanke solidariteit

Een andere dia suggereert ‘probeer minder wit te zijn’ met tips zoals ‘wees minder onderdrukkend’, ‘luister’, ‘geloof’ en ‘breek met blanke solidariteit’.

Borysenko, die zichzelf omschrijft als een voorstander van het verbieden van kritische rastheorieën, zei dat de screenshots naar haar waren gestuurd door een “interne klokkenluider” van Coca-Cola, die haar vertelde dat de cursus “verplicht” was.

Haar tweet van vrijdag heeft 18.000 retweets en meer dan 34.000 likes verzameld.

“De cursus Confronterend Racisme met Robin DiAngelo is niet langer beschikbaar in onze cursusbibliotheek op verzoek van de externe contentprovider van wie we een licentie voor deze inhoud hebben verkregen”vertelde Nicole Leverich, vice-president van bedrijfscommunicatie, in een e-mail aan Newsweek .

De betreffende cursus “Racismebestrijding” werd aangeboden door LinkedIn Education.

Inclusiviteit blablabla…

Leverich vervolgde: “We bieden een breed scala aan leerinhoud, waaronder meer dan 270 cursussen over de onderwerpen diversiteit, inclusieviteit en verbondenheid. We zullen doorgaan met het toevoegen van nieuwe cursussen om mensen te helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om succesvoller te zijn in hun carrière, inclusief de basisvaardigheden die we allemaal nodig hebben om effectieve bondgenoten te zijn en te helpen bouwen aan een rechtvaardigere toekomst. “

DiAngelo houdt ondertussen vol dat ze niet wist dat ze in de cursus te zien was.

“De meegeleverde dia’s zijn niet gemaakt door Dr. DiAngelo,” zei haar vertegenwoordiger, Caitlin Meyer.

“Ze was zich er niet van bewust dat de video’s op deze manier opnieuw waren bewerkt, of dat ze op de markt werden gebracht als een cursus / training over antiracisme, aangezien de manier waarop de inhoud was samengesteld niet nauwkeurig weergeeft hoe ze dat zou faciliteren. type werk.”

Coca-Cola ontkende dat de training verplicht was voor werknemers, meldde Newsweek. Maar Borysenko vertelde het verkooppunt dat meerdere werknemers zeiden dat het in feite nodig was.

Het trainingsmateriaal werd offline gerukt na een virale klokkenluiderspost.

 

De drankgigant vertelde de publicatie dat, hoewel het ‘Better Together’-initiatief toegang tot de LinkedIn-diversiteitstraining omvatte, de cursus ‘geen deel uitmaakte van het curriculum van het bedrijf ‘.

“We zullen naar onze medewerkers blijven luisteren en onze leerprogramma’s waar nodig verfijnen”, aldus het bedrijf.

https://nypost.com/2021/02/23/coca-cola-diversity-training-urged-workers-to-be-less-white/

Manman… Gezeik over rassen. Wat kan ons die rassen schelen. Je wordt beoordeeld op je individuele gedrag.

 

5 8 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
10
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x