CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Chaos in Brussel - Ook Spanje dreigt uit EU te stappen

Naast Polen lijkt nu ook Spanje koers te gaan zetten richting een Spexit.

Nadat het Europese Gerechtshof de beslissing van de Spaanse rechter naast zich neerlegde over de Catalaanse separatist Oriol Junqueras brak de woede uit in Spanje.

Het ECJ besloot dat Junqueras vrijgelaten moet worden en immuun verklaard terwijl hij door de Spaanse rechtbank tot 13 jaar cel werd veroordeeld vanwege het illegale referendum 1 oktober 2017.

Het gezicht van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging Carles Puigdemont leeft in “ballingschap” in België, samen met Antoni Comin(bron)

Door deze absurde en dictatoriale besluiten van de EU zijn de in ballingschap levende politici in België ineens officiële MEP´s.

“Dankzij de EU gerechtshoven werden er terroristen en verkrachters vrijgelaten die vervolgens weer vrouwen hebben verkracht. Nu slaan ze ons in het gezicht door Puigdemont een MEP te maken.” aldus Santiago Abascal van VOX

“Het ECJ heeft onze rechtbanken overruled en heeft ons land vernederd. ” (bron)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar rond deze tijd was VOX nog niet vertegenwoordigd in het Spaanse parlement maar haalde bij de verkiezingen van mei 2019 vanuit het niets 23 zetels (2.7 miljoen Spanjaarden).

Nadat het linkse Podemos en de socialisten van de PSOE geen regering hebben kunnen vormen vanwege onenigheid over baantjes, werden er nieuwe verkiezingen gehouden in november.

Bij deze verkiezingen behaalde VOX 52 zetels en is nu ineens de 3e partij van het land. De 2e partij van het land zijn de conservatieven van PP en op nummer 1 nog altijd de socialisten van PSOE.

VOX wist binnen een half jaar de harten te stelen van nog eens een krappe miljoen Spanjaarden. Ditmaal stemde 3.6 miljoen Spanjaarden op de patriotten.

Door het hele land zijn de burgers furieus. Dit wordt als een aanslag op de soevereiniteit gezien en SPEXIT is dagenlang trending op social media zoals Twitter.

Abascal van VOX: “Spanje zal zich nooit houden aan welk bevel dan ook die de soevereiniteit en veiligheid van Spanje proberen aan te vallen.” 

VOX heeft altijd al gepleit om de macht vanuit Brussel terug te brengen naar de nationale regeringen maar heeft nog geen officieel standpunt ingenomen over de Spexit.

De druk is enorm. Vrijwel de gehele achterban van VOX is klaar met Europa en ook de achterban van andere rechtse partijen zoals de PP geven aan dat dit nooit goed kan gaan binnen de Europese Unie.

De Europese Unie heeft weer eens zijn ware gezicht laten zien. Het probeert de soevereiniteit van landen te ondermijnen. En dat gaat niet meer door sinds hget patriottisme met de dag groeit in Europa. Het lijkt er steeds meer op dat het een doodlopend project aan het worden is.

Wordt vervolgd. We zitten er bovenop.

Meer weten van VOX? Hier een aantal mooie video´s (Nederlands ondertiteld) van deze geweldige Spaanse partij die binnen een jaar een omslag teweeg wisten te brengen in Spanje.

https://www.youtube.com/watch?v=j1nZ8_9vPxs&t=57s

https://www.youtube.com/watch?v=E5wGMBmX_KA&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=B2ELda3t09Q

Op ons Youtube-kanaal vind je nog veel meer video´s over VOX:
https://www.youtube.com/c/CommonSenseTV

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven