Boycot Fred Perry die Proud Boys polo uit de handel neemt!

Het Britse kledingmerk Fred Perry stopt met de verkoop van zijn befaamde zwart-gele polo in de Verenigde Staten en Canada.

Aanleiding is het succes van het shirt bij de wereldwijde Proud Boys-beweging.

 

Foto: Voorzitter van Proud Boys international, Enrique Tarrio

‘Dit is bijzonder frustrerend, maar wij willen op geen enkele manier aan zo’n rechtse organisatie gelinkt worden’, klinkt het in een persbericht van Fred Perry.

Het bedrijf benadrukt dat inclusiviteit, diversiteit en onafhankelijkheid al meer dan 65 jaar de kernwaarden vormen van het merk Fred Perry.

‘In de jaren ’70 kwam de zwart-gele polo op de markt. Het stuk textiel werd gedragen door verschillende subculturen en generaties, zonder enig vooroordeel.’

Ook skinheads droegen decennia lang Fred Perry, maar daar hoorde je Fred Perry gek genoeg toendertijd nooit over.

Pas vier jaar geleden kwam John Flynn zich als voorzitter van het merk verantwoorden bij de mainstream media voor de associatie met nationalisten die door Fred Perry nu neo-nazi’s worden genoemd.

‘Oprichter Fred Perry was de zoon van een joods socialistisch parlementslid uit de arbeidersklasse’, klonk het.

 

 

‘Hij werd tenniskampioen in een tijd waarin die sport nog iets elitairs uitstraalde. Daarna werkte hij samen met Joodse zakenman Tibby Wegner uit Oost-Europa. We betreuren het daarom dat we dit soort vragen moeten beantwoorden. Natuurlijk steunen wij extreemrechtse idealen niet. Die gedachtegang druist in tegen alles waar wij voor staan.’, aldus Fred Perry inc.

 

 

De nationalistische Proud Boys verschijnen regelmatig op Trump-rally’s, maar worden sinds 2018 door de FBI beschouwd als een rechts-extremistische groepering, omdat zij zich openlijk durven te verweren tegen het extreem-linkse Antifa.

 

 

Oprichter Gavin McInnes schreef meermaals dat de polo het geschikte uniform was om multiculturaliteit te bestrijden.

Bij de Proud Boys is echter iedereen welkom.

Alle rassen, hetero, homo, moslim, jood, christen etc.

Als je maar een man bent en wil strijden voor eigen natie.

 

 

Maar Fred Perry benadrukt dat het shirt enkel weer verkocht zal worden als de link met de Proud Boys volledig verdwenen is!

In de tussentijd onderneemt het merk juridische stappen tegen namaak:

‘Onwettig gebruik is ontoelaatbaar’, klinkt het.

‘Wij hebben niets te maken met Proud Boys-producten waar onze zwart-gele kleuren en onze lauwerkrans op staan.’

Afgelopen weekend hielden de Proud Boys een rally in Portland, Oregon.

 

 

Vele Proud Boys werden er gearresteerd door de nerveuze politie die aangemoedigd werd door de Gouverneur van Oregon Kate Brown.

 

 

Kate Brown tekende vorig jaar de wet SB 664 waarin staat dat de Holocaust en genocide verplicht onderwezen moeten worden vanaf het schooljaar 20/21.

Kate Brown, die er prat op gaat de eerste openlijke bi-seksuele gouverneur te zijn, zei tijdens een persconferentie te vrezen voor het leven van de inwoners van Oregon door de demonstratie van de Proud Boys.

 

 

De liberale Brown noemt de groepering extreem-rechts en daarom moest de vreedzame rally zaterdag 26 september zo snel mogelijk de kop ingedrukt worden.

 

 

Dit zegt zij terwijl er al vijf maanden lang avond aan avond demonstraties en rellen zijn van BlackLivesMatter in Portland.

Antifa kwam wederom bijdragen aan de goede sfeer in Portland door een tegendemonstratie te houden pal naast de rally van de Proud Boys.

Net als Fred Perry laat CNN geen kans voorbij gaan om de mannen als dronken neo-nazi’s te portretteren.

Proud Boys laten weten alleen links en racisme te haten.

‘Wij zijn niet bang om onszelf te verdedigen.’

 

 

De Antifascisten lichtten de CNN-kijker in over het feit dat de Proud Boys pis drinken en dat ze eigenlijk de Proud little penis Boys heten die bang zijn hun macht als het superieure ras te verliezen.

Feit is dat de rellen die avond puur en alleen ontstonden tussen Antifa en de politie. De trotse Proud Boys waren niet uit op bloedvergieten, maar CNN maakte ervan dat de laffe Proud Boys met de staart tussen de benen waren vertrokken.

 

bron

bron

4 3 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x