NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Boris Johnson geeft toe dat vaccinatie paspoorten ‘onvermijdelijk’ zullen worden

Vaccinatiepaspoorten voor het Chinese coronavirus zullen “onvermijdelijk” worden geïmplementeerd voor internationale reizen, gaf de Britse premier Boris Johnson maandag toe in een persconferentie.

De Britse regering aarzelt de afgelopen maanden over de afgifte van vaccinatiepaspoorten. De heer Johnson gaf echter nog de duidelijkste aanwijzing dat een dergelijke regeling aan Britten zal worden opgelegd.

“Ik denk dat er onvermijdelijk grote belangstelling zal zijn voor ideeën als kun je laten zien dat je bent ingeënt tegen COVID op de manier dat je soms moet laten zien dat je bent ingeënt tegen gele koorts of andere ziekten om ergens naartoe te reizen?”  zei  tijdens een persconferentie in Downing Street.

“Ik denk dat dat heel erg in de mix zal zitten, ik denk dat dat gaat gebeuren”, voegde de Britse leider eraan toe.

De taal van de heer Johnson weerspiegelt die van voormalig premier Tony Blair, die naar verluidt de regering heeft  geadviseerd  over het Chinese coronavirus. Blair heeft ook gezegd dat vaccinatiepaspoorten “onvermijdelijk” zullen worden  , en daarom riep hij de regering van Johnson op om een ​​van de eersten te worden die   het plan toepast.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock bevestigde maandag dat de Britse regering momenteel in onderhandeling is met andere landen om een ​​digitale vorm van een vaccinpaspoort te ontwikkelen.

“Er zijn enkele landen over de hele wereld die overwegen regels in te voeren die zeggen dat je alleen kunt reizen als je bent gevaccineerd - deze zijn er nog niet, maar er zijn landen die dit idee actief uitdrijven en voorstellen,” vertelde hij.   Sky News.

Hancock voerde aan dat het vanwege de huidige restrictieve staat van internationaal reizen belangrijk zou zijn voor mensen in het VK om hun vaccinatiestatus te kunnen tonen om naar het buitenland te gaan.

“Dus we werken op basis hiervan samen met landen over de hele wereld en hoe die vaccinatiecertificering kan gebeuren op een manier die kan worden gegarandeerd”, zei hij.

 

Tijdens zijn persconferentie zei premier Johnson verder dat hij niet gelooft dat mensen een gezondheidspas nodig zullen hebben om instellingen zoals pubs binnen te gaan. Hij suggereerde echter dat grotere locaties zoals nachtclubs, bioscopen of theaters klanten mogelijk verplichten een negatieve coronavirus-test te presenteren.

“Ik denk dat dat de weg is die we inslaan en dat bedrijven naar beneden gaan,” zei de heer Johnson  en voegde eraan toe: “Je ziet al veel bedrijven die gebruikmaken van het potentieel van snelle, dagelijkse testen. Ik denk dat, in combinatie met vaccinatie, waarschijnlijk de weg vooruit zal zijn. ”

Johnson waarschuwde wel dat het “nog prille dagen” is en dat “er nog veel discussies moeten worden gevoerd”.

Bioscopen en theaters zijn al begonnen samen te werken met bedrijven die werken aan vaccinpaspoorten om de heropening ervan te vergemakkelijken.

David Chadwick van Verifiable Credentials - een bedrijf dat momenteel door de overheid wordt gefinancierd om een ​​digitaal vaccincertificaat te ontwikkelen -  vertelde  The Telegraph  dat hij al overeenkomsten heeft gesloten met een theater- en bioscoopcomplex om de technologie te testen.

Het plan zou elektronische vaccinatiecertificaten creëren die zijn gekoppeld aan gegevens van de National Health Service (NHS) die zouden worden gekoppeld aan online gekochte tickets om een ​​QR-code voor smartphones te maken die bij binnenkomst kan worden gebruikt.

Ondanks de ontkenningen van de minister van  vaccineren Nadhim Zahawi  en de minister van kabinet  Michael Gove  dat de regering vaccinpaspoorten zou invoeren, heeft de Britse regering naar verluidt  acht afzonderlijke projecten gefinancierd  om de gezondheidspassen te ontwikkelen.

Het idee van vaccinpaspoorten is in   heel Europa op stoom gekomen , waarbij verschillende EU-lidstaten hun intentie hebben aangekondigd om de maatregel te nemen. Zowel  Denemarken  als  Griekenland  hebben gezegd dat ze deze maand vaccinpaspoorten zullen lanceren voor internationale reizen.

Naar aanleiding van de heer Johnson’s persconferentie op maandag, de vrijheden actiegroep civiele Big Brother Kijk gewaarschuwd dat het vaccinatie paspoorten zou een “health apartheid” staat op te richten,  te zeggen : “We kunnen mensen niet verbannen uit het openbare leven voor het feit dat zij het verkeerde vaccin ID hebben. De regering heeft de plicht om dergelijke irrationele, autoritaire [en] discriminerende impulsen een halt toe te roepen. ”

 

https://www.breitbart.com/europe/2021/02/16/boris-johnson-admits-vaccine-passports-inevitable-international-travel/

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 4 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x