Boeren wijsheid.

Boeren wijsheid

Zoals we inmiddels wel gewend zijn, is het weer de overheid die haar taak verzaakt. Wat we inmiddels ook steeds vaker zien is dat de boeren dan maar weer het stokje oppakken. Onze boeren vrienden leren het stel faalhazen in Den Haag wederom de betekenis van het woordje waar ze in de Tweede Kamer zo graag mee schermen. Het woord waar alle deugende politici bij over elkaar heen donderen om het maar vaak genoeg te prediken. Solidariteit, we moeten het samen doen! Bladiebla bla het zal mij verbazen als dat stel paphersenhoofden überhaupt in staat is om het woord te kunnen spellen.

Afijn de boeren laten zich weer van hun beste kant zien en bewijzen eens te meer, uit wat voor hout ze zijn gesneden. De boer is stroef? Geen idee, de boer is mijn inziens in ieder geval wel volhardend, eervol, daadkrachtig, sterk en bij uitstek een goede probleem oplosser. Zo bewijzen ze ook weer in het volgende filmpje.

Deze daadkracht laat weer duidelijk zien waar de winnaars mentaliteit zit en waar vooral niet. Vooral niet bij de waterschappen. Zoals we al eerder deze week hun abominabele optreden rondom het dijkbeheer hebben besproken (zie artikel Het is pompen of verzuipen!). Is ook deze video weer een overtuigend bewijs van het tekort schieten van het door de belasting betaler gefinancierde (zoveelste) overheids wanproduct! Niet alleen de waterschappen kunnen als belastinggeld verslindend wanproduct beschouwd worden, deze vlieger gaat ook op voor de zogenaamde “veiligheids-“regio’s. Bekijkt u vooral even onderstaand artikel wat gisterenavond door de Limburger is geplaatst.
Waterschap voorzag extreme hoogwater Valkenburg

Vanzelfsprekend zien we in dit wanbeleid steeds meer herkenbare patronen lopen. Persoonlijk kan ik dan ook niet anders dan concluderen dat onze boeren maar ook vissers de zoals Thierry Baudet het zo goed verwoordde “kanaries in de mijn” zijn.

Een man die ook altijd als geen ander de vinger op de zere plek weet te leggen is niemand minder dan Rypke Zeilmaker. Bij bovengenoemd artikel (pompen of verzuipen) attendeerde een lezer me op de verhelderende video waarin Rypke het probleem nog eens extra uitlegt. En dit doet hij goed, dus bij deze nogmaals een verwijzing naar de desbetreffende video.

Maar er is ook goed nieuws!

Vanmorgen vroeg hoorde ik op radio Gelderland weer een typisch staaltje boeren “zet je schouders eronder” mentaliteit. Achterhoekse boeren en vrachtwagenchauffeurs zetten zich momenteel belangeloos in om hun collega boeren en paardenhouders in het door waterschade getroffen Limburg maar ook België te ondersteunen. Zo rijden er vandaag een aanzienlijk aantal vrachtwagens af en aan die onder andere ruwvoer zoals stro en hooibalen komen aanleveren. De arme dieren in het getroffen gebieden zullen naar alle waarschijnlijkheid voorlopig weinig te grazen hebben dus deze leveringen zijn broodnodig! Zie ook onderstaande link voor het artikel van omroep Gelderland.
Achterhoekse boeren schieten collegas in Limburg te hulp.

En er is meer! Aangezien ik niet alleen wil schrijven over het hoe en waarom we de strop om onze eigen hals betalen, wil ik vooral ook een vleugje optimisme toevoegen aan dit artikel. Dat boeren elkaar onderling ondersteunen is hard nodig. Maar dat niet alleen, zoals Baudet het in zijn speech ook al aangeeft, is het van essentieel belang dat wij als burgers ook naast, voor en achter onze boeren en vissers gaan staan. En zoals ik eerder al schreef zijn boeren bij uitstek goede probleem oplossers en zo hebben zij meerdere handvatten uitgereikt aan ons burgers om ook daadwerkelijk wat te kunnen bijdragen. Met dank aan het artikel van collega auteur S.de Roon met zijn artikel Red de boer. zag ik voor het eerst de Telegram groep Haal ‘t Lokaal. Uiteraard ben ik meteen lid geworden en constateerde een compleet scala van dit soort “handvatten”. Er zijn er echt teveel voor nu om op te noemen dus ik zou iedereen die dit leest willen aanraden om vooral zelf eens te gaan kijken wat er allemaal wel niet te vinden is. Voor nu zou ik wel graag de volgende website kort willen benoemen.

Zo kwam ik via, via terecht bij de fantastische website www.boerschappen.nl. Deze site bied diverse mogelijkheden om producten af te nemen van een breed netwerk van boeren, tuinders en vissers van eigen bodem. Ook bieden ze handige compleet boxen aan met een zeer volledige inhoud wat je min of meer red van het eindeloze supermarkt terreur! Indien je lid wordt krijg je ook zo nu en dan een email met een speciale aanbieding. Zo ontving ik deze week een aanbieding om een x aantal flessen kersensap te pre-orderen. Dit om een getroffen fruitboerderij te ondersteunen die door de hevige regenval nog slechts 10% van hun kersenoogst bruikbaar is. Door dit soort acties is er een prachtige “iedereen heeft baat” situatie. De fruitteler in kwestie is geholpen, de consument heeft een mooi product en bovenal een gezond product (wat weer handig is bij het ondersteunen van je immuunsysteem) en last but not least. Met dergelijke acties en platforms kunnen we massaal tegen de Great Reset engerds en grijpgrage supermarkten opstaan en eindelijk eens die grens gaan trekken.

Laten we creatief zijn zoals alle lieden genoemd in dit artikel die elk op hun eigen manier innovatief bezig zijn. Laat ons ook een voorbeeld nemen aan de echte solidariteit die ik in dit artikel heb getracht te laten zien. Laten we een front vormen.
Genoeg is genoeg!!!

4.8 18 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x