NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Beste lezers! Een aantal huishoudelijke mededelingen

Beste lezers,

Er stond iets op ons lijstje dat we heel belangrijk vinden en omdat niets saaier is dan naar de inauguratie van Joe Biden kijken, hebben we vandaag gekozen om onze site nog eens extra te beveiligen.

Om geen fout volk uit te dagen, zullen we niet alle details hier uit de doeken doen maar het is gericht op zowel de veiligheid van ons geliefde platform CommonSenseTV en tegen de censuur. Alles wordt gelogd en wat dat betreft kunnen we alle handelingen terugkijken. Door de logs terug te kijken, hebben we een heel goed beeld hoe men het probeert en soms zelfs WIE probeert om ons te ontregelen. En ook hebben we een goed beeld hoe hier tegen op te treden en dat zetten we vandaag in werking.

Daar zijn we nu, op het moment van schrijven, nog steeds mee bezig en dat zal vannacht, of vroeg in de morgen, afgerond worden. U zult er weinig van merken.

Het klinkt misschien allemaal eng maar dat is het niet. Het hoort er tegenwoordig bij. Uw gegevens zijn veilig en we doen er helemaal niets mee. Iedereen is ook volledig vrij zich te registreren met welk email adres dan ook en onder welke naam of pseudo dan ook.

Wat u heel misschien kunt merken is het volgende:

  • Als u een commentaar post en het verschijnt niet direct op de site, dan is uw bericht aangemerkt als eventuele spam. Dit kan frustrerend zijn omdat het meestal vals alarm is. Weet dat wij iedere avond kijken of er commentaren in de spambox zitten en dat we ze toelaten zodra we zien dat het geen spam is. Als het een dringende boodschap is die u heeft te melden, probeer het gewoon weer in een iets andere bewoording. Het is een zelflerend filter dus na verloop van tijd is het filter “intelligenter” en wordt het nauwkeuriger om de echte spam van normale commentaren te onderscheiden.
  • Het kan gebeuren dat u ineens wordt uitgelogd zonder reden. Dit gebeurt vooral bij mensen die een VPN gebruiken. De meeste VPN´s hebben “shared IP´s”. Dat betekent dat u een IP adres gebruikt die op datzelfde moment dat ook door tig andere gebruikers wordt gebruikt. Ons beveiligingssysteem kan zulke IP adressen op de blacklist zetten. Probeer een ander IP of meldt het ons om het IP te whitelisten.
  • Er kunnen captcha´s verschijnen die u moet invullen/oplossen. We proberen dit te minimaliseren want het is irritant. Mocht u captchas krijgen maar geen veld zien om ze op te lossen, contacteer ons.
  • Loopt u tegen een probleem aan? Laat het ons weten, dan kunnen we daar naar kijken en ook weer kennis opdoen.
  • Onze site kan soms een aantal minuten uit de lucht zijn.

 

We moeten/willen alles zelf doen (verderop leest u waarom) en dat is in combinatie met wat we eigenlijk écht willen doen (namelijk veel schrijven en veel video´s maken) wel eens lastig. We zijn ook maar burgers die opstaan omdat de media het vertikken om mensen te informeren.

Niet denigrerend bedoeld overigens. Wat ik er mee wil zeggen is dat niemand hier, denk ik, heeft gestudeerd voor journalist of ook maar enige ervaring heeft. Maar we moeten het doen. U wordt overspoeld door eenzijdig fakenieuws en desinfo. Daar moet iets tegenover staan.

Het bijhouden van een website, de beveiliging daarvan en het opbouwen van nieuwe websites of het verbeteren van de huidige website is ontzettend tijdrovend. Dan loop je altijd tegen randzaken aan die opgelost moeten worden. Je moet de social media bijhouden en dan heb je nog de vele mails die binnenkomen.

Maar het voordeel is wel dat je ontzettend veel leert en in de toekomst in staat zult zijn zelfstandig alles tot in de puntjes op orde te hebben.

In december heb ik er een Tweet uitgegooid dat we binnen enkele dagen de videosite zouden lanceren. Dat was te voorbarig. Al heb je het plaatje in je hoofd, het neerzetten ervan en het ook goed te laten werken kost meer tijd dan gedacht en je moet het nog combineren met de andere normale werkzaamheden.

Maar die site komt er. Hij is in principe al klaar. Vandaar dat we de site vandaag ook goed gaan beveiligen. We hebben inmiddels 600 video´s en al zijn niet alle video´s relevant, er zitten pareltjes tussen en de laatste weken hebben we ook video´s geproduceerd die wij hier in artikelen hebben gebruikt.

Schrijvers en columnisten

Iedereen die bijdraagt doet dat op zijn eigen manier en in een vorm die hem of haar dat het beste past. Dat kan via artikelen, video´s, columns of opiniestukken. Niemand bemoeit zich met het schrijven van een ander. Zolang het maar oprecht is, en waar nodig onderbouwd wordt.

Als gelijkgestemden onder elkaar lijkt er een soort ongeschreven regel te zijn ontstaan die niemand overtreedt. We zijn fatsoenlijke mensen die oprecht een ander geluid willen laten horen en zich grote zorgen maken over Nederland en de rest van de wereld. We bemoeien ons niet met andermans schrijven. We censureren geen woord en we beïnvloeden niemand wat te schrijven, hoe het te schrijven en wanneer te schrijven. Nooit gedaan. En zo willen we het het graag houden.

Iedereen schrijft onafhankelijk van elkaar en is verantwoordelijk voor zijn of haar schrijven. We hoeven het ook niet tot in de details overal eens te zijn met elkaar. Juist niet. Zolang het doel maar hetzelfde is.

Zolang dit goed gaat hoeven we hier ook geen waslijst aan regels te maken.

Reacties onder artikelen en opiniestukken

Er is daarvoor tot nu toe slechts één duidelijke regel:

Alle meningen zijn welkom maar berichten met persoonlijke aanvallen, onnodig schelden, trollen en commentaren die duidelijk zijn bedoeld om een discussie te ontregelen (dat is ook trollen) worden weggehaald. 

Wanneer dat toch gebeurt, zullen we dat in het betreffende commentaar zelf melden zodat de plaatser de kans heeft zijn commentaar anders te formuleren. Wij denken dat dit meer dan fair is. Soms zullen we het niet zien maar dan hopen we dat we er op geattendeerd worden.

Mensen zullen zeggen: “Vrijheid van meningsuiting…”.

Helemaal mee eens. Maar wij willen een platform bouwen waar in de toekomst op grote schaal serieuze discussies ontstaan en als we kijken naar een aantal andere platforms, dan zien we dat de comment-sectie alles behalve gezellig en interessant is. In plaats daarvan zie je vaak altijd dezelfde mensen die onderling elkaar het leven zuur maken en het is absoluut niet interessant om te lezen en jaagt mensen die wel serieus willen reageren weg.

Huisregels om dat te voorkomen zijn vrij normaal. Elk bedrijf, ieder restaurant en alle winkels hebben huisregels. De meeste websites zelfs een hele waslijst.

Als wij dat kunnen bereiken met slechts die ene simpele regel, dan is dat fantastisch en uniek.

Nogmaals: Uw bericht zal niet worden verwijderd vanwege uw persoonlijke mening maar om bovengenoemde redenen of door volledig off-topic te gaan. 

Tot een aantal dagen geleden, konden alleen geregistreerde gebruikers reageren. Dit vanwege de spamaanvallen met spamberichten die we aan het begin meemaakten. Je hebt binnen mum van tijd de hele pagina volstaan met viagra-reclame en andere rotzooi.

Nu kan iedereen reageren. Dat is een extra reden dat we vandaag onze tijd hebben besteed om het hier een veilige plek te houden.

Nog een laatste oproep:

Veel mensen bieden zich aan om mee te helpen en hulp kunnen we altijd gebruiken. Wel is het de bedoeling dat die mensen helemaal zelfstandig kunnen werken. We weten ook dat er mensen zijn geweest die zich hebben aangeboden en wellicht niets meer van ons hebben gehoord. Dit heeft geen enkele andere reden dan chaos en het kwijtraken en per ongeluk wissen van e-mails. Dat vind ik oprecht vervelend en dat spijt me ook. Veel zaken vliegen langs- en door elkaar heen.

Wilt u graag iets bijdragen aan CommonSenseTV met iets waarvan u weet dat het uw sterke punt is en zelfstandig mee kunt helpen, van harte welkom. Kunt u goed schrijven? We leggen u uit hoe het werkt en u krijgt alle vrijheid. U weet van uzelf wel of u bij CommonSenseTV past of niet. Het is duidelijk waar wij voor staan.

We weten dat CommonSenseTV heel groot en professioneel gaat worden. Waarom? Omdat we nooit zullen stoppen en onze ziel nooit zullen verkopen. Dat laatste zal gezien en gewaardeerd worden.

We weten ook dat we om die redenen geduld moeten hebben omdat we nee zeggen tegen sponsors die een vinger in de pap willen hebben. We zeggen ook nee tegen adverteerders die producten of services aanbieden die haaks staan op waar wij voor staan en we willen al helemaal niet de bigtech spekken, zoals GoogleAds of Amazon, voor een maandelijkse commissie. Hoeveel we dan ook in één klap op zou kunnen lossen, we doen het niet.

We doen het met donaties en een drietal adverteerders uit onze eigen achterban. Daar willen we mee samenwerken. Niet met Amazon of het verschrikkelijke Bol punt com.

Bedankt voor al jullie steun! Blijf ons alsjeblieft steunen als u ons waardeert. Aan de mensen die ons vast steunen: We kunnen hier niet jullie namen noemen maar we zien jullie allemaal en bedankt hiervoor. Mensen die trouw iedere week of maand, al is het maar €5, geven. Het helpt ons zo ontzettend veel. Wij gaan door en we willen een zo groot mogelijke steen bijdragen om uit deze gekte te komen en om mensen te informeren over zaken die in de media worden verzwegen.

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
10
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x