CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Bernie Sanders kapt ermee, Joe Biden zal het opnemen tegen Trump

Bernie Sanders, de onafhankelijke senator van Vermont, stapt uit de race om de Democratische Presidentskandidaat te worden. Daarmee heeft hij Joe Biden de nominatie gegeven. 

‘Ik wou dat ik je beter nieuws kon geven, maar ik denk dat je de waarheid kent, en dat is dat we nu zo’n 300 afgevaardigden zijn achter vice-president Biden, en de weg naar de overwinning is vrijwel onmogelijk’, zei Sanders in een livestream na het gesprek mijn zijn campagneteam.

“Dus terwijl we de ideologische strijd winnen en terwijl we de steun krijgen van zoveel jonge mensen en werkende mensen in het hele land, heb ik geconcludeerd dat deze strijd om de Democratische nominatie niet zal slagen. En daarom kondig ik vandaag de opschorting van mijn campagne. “

De ‘democratic socialist’ heeft een turbulente campagne achter de rug, met winst en verlies. Zo kreeg Bernie Sanders een hartaanval tijdens de campagne. Dit riep serieuze vragen op over zijn fitheid.

Ook in de peilingen ging Sanders heen en weer. Zo begon hij op 17% en steeg hij naar 24% op 20 maart 2019. Maar hij verloor zijn momentum aan Joe Biden van 27 april tot 12 mei 2019.

Bernie Sanders klom daarna weer geleidelijk in de peilingen totdat Elizabeth Warren zijn feestje ruïneerde. Zo steeg Warren naar 26,6%, de status van frontrunner, terwijl Bernie Sanders naar 14,6% daalde. Na de ineenstorting van Warren’s campagne steeg Sanders weer in de peilingen, en bereikte op 10 februari 2020 de status van frontrunner, toen de campagne van Joe Biden ineen leek te storten, toen Biden daalde van 27% naar 18% in 10 dagen. (bron)

Die status verloor Bernie op 3 maart toen Joe Biden weer boven Sanders kwam te staan omdat Pete Buttigieg, Michael Bloomberg, Elizabeth Warren en Amy Klobuchar uit de race stapten en zich achter Joe Biden schaarden.

Nu Joe Biden tegen de 60% heeft in de peilingen ziet Bernie Sanders de mogelijkheid niet meer om de nominatie te winnen.

Een paar minuten nadat bekend werd dat Bernie Sanders uit de race stapte. Reageerde President Donald Trump op twitter op het nieuws:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1247914464319504385

“Bernie Sanders is UIT! Bedankt aan Elizabeth Warren. Zonder haar zou Bernie bijna elke staat op Super Tuesday hebben gewonnen! Dit eindigde precies zoals de Democraten en de DNC wilden, hetzelfde als het Crooked Hillary-fiasco. Het Bernie-volk zou naar de Republikeinse Partij moeten komen, TRADE!” Aldus de President

De campagne

Het was Sanders ‘tweede kans voor de Democratische Nominatie in vier jaar. Hij hoopte de progressieve steun van zijn campagne in 2016 te herwinnen.

Hoewel de senator van Vermont onafhankelijk is, sloot hij zich bij de Democraten aan voor belangrijke stemmen.

‘We begonnen de politieke revolutie in de campagne van 2016, en nu is het tijd om die revolutie voort te zetten’, zei hij toen hij in een interview met Vermont Public Radio zijn kanteling tijdens het presidentschap aankondigde.

‘Onze campagne gaat niet alleen over het verslaan van Donald Trump.

“Onze campagne gaat over het transformeren van ons land en het creëren van een regering gebaseerd op de principes van economische, sociale, raciale en ecologische rechtvaardigheid.”

Een enthousiaste progressieve die voorstellen omarmt, variërend van ‘Medicare for All’ tot gratis collegegeld. Sanders verbaasde het democratische establishment in 2016 met zijn pittige uitdaging aan Hillary Clinton.

Hoewel ze uiteindelijk de genomineerde van de partij werd, hielp zijn campagne de basis te leggen voor de linkse steek die de democratische politiek in het Trump-tijdperk domineerde.

De vraag voor Sanders was of hij zich kon onderscheiden in een druk veld van democratische presidentskandidaten die ook veel van zijn beleidsideeën omarmen en nieuwer zijn op het nationale politieke toneel.

Dat is heel anders dan in 2016, toen hij de enige progressieve tegenstander van Clinton was. Toch was er geen twijfel mogelijk dat Sanders een geduchte kandidaat was voor de Democratische nominatie. Hij won meer dan 13 miljoen stemmen in 2016 en tientallen voorverkiezingen.

De senator zei dat hij veel van zijn progressieve ideeën uit zijn vorige presidentiële campagne wilde doorvoeren, zoals universele gezondheidszorg, verhoging van het minimumloon en verlaging van de studentenschuld.

Sanders gaf toe dat het “een heel andere campagne” was vergeleken met de top van 2016, omdat hij zal vechten tegen de kandidaten voor de nominatie die ook zijn ideeën deelt.

Sanders beschreef zijn bod in het Witte Huis als een ‘voortzetting van wat we in 2016 hebben gedaan’. Hij merkte op dat het beleid waar hij toen voor pleitte nu wordt omarmd door de Democratische Partij.

 

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven