Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Bedankt Joe Biden: Taliban nu grotere luchtmacht dan meeste NAVO landen

Je krijgt waar je op stemt in de VS

In deze video uit 2017 spreekt Trump profetische woorden m.b.t. Afghanistan:

Het grote falen van Joe Biden

Terwijl Biden zijn straatje probeert schoon te vegen maakt Rasmussen bekend dat 52% van de Amerikanen vindt dat Joe Biden moet aftreden (bron)

De terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan is uitgedraaid op een wereldwijde ramp.

Zonder waarschuwing, zonder afscheid, zonder enige uitleg vertrok het Amerikaanse leger nadat zij de stroom hadden afgesloten. Binnen enkele minuten werd het hele gebied geplunderd. Honderden plunderaars. En niet alleen winkels werden leeggeroofd. Een grote opslag aan wapens en munitie zijn meegenomen en het kostte 13 Amerikanen het leven. Direct na het verdwijnen van de Amerikaanse troepen vermoordden Taliban strijders onschuldige burgers van huis tot huis.

Honderden Amerikaanse soldaten worden aan hun lot overgelaten en lopen nog vogelvrij rond in Afghanistan. 12 Amerikanen zijn gesneuveld.

Nancy Pelosi weigerde 1 minuut stilte voor de gesneuvelde Amerikanen in het Huis van Afgevaardigden, volgens Newsmax.

Op schandalige wijze hebben de Amerikanen burgers aan hun lot overgelaten omdat “ze niet op tijd waren voor de vlucht”. Ongeloofwaardig voor het meest geavanceerde leger van de wereld dat normaal gesproken uiterst georganiseerd te werk gaat.

Biden praat over “een geweldige overwinning” en wauwelt dat hij terug zal gaan om “de rest” op te halen. De man heeft zelf geen idee meer wat hij zegt. Het is een schandalige vertoning.

20 jaar Afghanistan en dit is hoe het afloopt? Er werd voor meer dan 80 miljoen Amerikaanse dollars aan wapens en munitie achtergelaten. Hoe kan dat gebeuren? Is dat toeval?

 

Joe Biden keert Amerikanen de rug toe

Taliban nu zwaar bewapend en rijk

De chaos is niet te overzien. De Amerikanen lieten voor 80 miljard dollar wapens en munitie achter. Nu dus in handen van de Taliban.

De Taliban hebben nu minimaal 48 vliegtuigen, waaronder door de VS geleverde Black Hawks en A-29-aanvalsvliegtuigen en Hercules transportvliegtuigen. Tot nu toe. Meer wapens zullen worden afgenomen van het Afghaanse leger die nog  Amerikaanse wapens en voertuigen in handen heeft. Dit maakt dat hun luchtmacht groter is dan de meeste NAVO-landen.

 

Blackhawk

En bleef het daar maar bij.

Daarnaast hebben de Jihadisten Amerikaanse ScanEagle mini militaire drones in hun bezit: onbemande luchtvaartuigen (UAV) dat de drie-eenheid van inlichtingen-, bewakings- en verkenningsmissies (ISR) vervult. Elk systeem kost ongeveer $ 3,2 miljoen.

ScanEagle mini militaire drone

Verder een fiks aantal MD-530F aanvalshelikopters van $2.4 miljoen per stuk.

Trots rijden de Taliban nu rond in mijnbestendige voertuigen (MRAP’s), dit zijn gepantserde voertuigen voor elk terrein die effectieve bescherming bieden tegen landmijnen en hinderlagen en tussen $ 500.000 en $ 1.000.000 kosten.

MRAP´s

Duizenden M1151 Humvee wapendragers met een prijs van meer dan $220.000 per stuk werden achtergelaten. Zo´n 4.700 zijn nu in het bezit van de Taliban. (bron)

Een fikse voorraad M24 Sniper Weapon-systemen om wapens om te bouwen tot sluipschuttersgeweren met arendsogen, M18 enkelschotsgeweren aanvalswapens, ladingen M4-karabijnen en 40 mm hoge explosieve granaten.

MK19 granaatwerper ontworpen voor 44 mm grenaten

 

Ook lieten de Amerikanen A-29 Super Tucano´s achter en zijn ze in het bezit van nachtkijkers en allerlei andere zeer technische en gevaarlijke militaire gadgets.

A-29 Super Tucan

 

Vernedering Amerika en geallieerden

Een video van een Blackhawk met de Talibaanse vlag gevolgd door Amerikaanse legervoertuigen, bestuurt door Jihadisten. De ultieme vernedering.

Doodskisten met vlaggen van Amerika en hun geallieerden.

 

Taliban in Amerikaanse tanks (Dailymail)

Woke

Soldaten en hooggeplaatste militairen geven hun leven voor hun land, maar liegen voor het behoud van hun baan.

Het Wokeism lijkt ook te zijn doorgedrongen in het Amerikaanse leger, hoorden we gisteren al tijdens een uitzending van de Tucker Carlson Show. (bron)

Het is ook goed te merken wanneer hooggeplaatste militairen het woord nemen en hoe zij deze daad proberen te verdedigen. “Niemand had kunnen verwachten dat dit zou gebeuren.” (bron)

Ongeloofwaardig. Na 20 jaar Afghanistan weet iedereen dat dit direct stond te gebeuren.

En daar staan we dan. Een zwaar bewapend leger van volledig gestoorde en gewelddadige Jihadisten aan de poorten van de “vrije wereld” samen met ontelbaar veel vluchtelingen waarvan we weten dat er mensen tussen zitten die op de terreurlijst staan. (bron)

In een eerder artikel lieten we al zien dat ruim 1 op de 10 Biden stemmers spijt hebben als haren op hun hoofd. Dat aantal zal niet gedaald zijn. (bron)

Het waren mensen die “het niet zagen”.  Klinkt heel bekend.

 

Bronnen:
https://www.trtworld.com/magazine/top-10-high-end-weapons-the-taliban-seized-after-us-withdrawal-49490
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9943629/Taliban-Air-Force-Jihadists-seize-48-aircraft-aerial-firepower-Nato-members.html
https://commonsensetv.nl/archief/we-weten-niet-wie-de-afghaanse-vluchtelingen-zijn/

LEES OOK:

We weten niet wie de Afghaanse vluchtelingen zijn

Geef ons wat liefde

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
20
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x