CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Ambassadeur van Taiwan in Nederland

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra heeft de Taiwanese vertegenwoordiger in Nederland ontvangen op de Amerikaanse ambassade tijdens het eerste publiekelijk aangekondigde bezoek aan een Amerikaans regeringskantoor sinds de staatssecretaris Mike Pompeo de beperkingen op interacties heeft opgeheven. (bron)

Pete Hoekstra zei op Twitter dat de Taiwanese vertegenwoordiger Chen Hsing-hsing, hem maandag op de ambassade heeft ontmoet.

“Vandaag wordt geschiedenis geschreven!”,  zei de Taiwanese vertegenwoordiger Chen op de Amerikaanse Ambassade in Nederland.

Hij is blij dat zijn collega’s over de hele wereld nu zien dat Taiwan welkom is op ambassades van vrienden van het land.

Chen twitterde dat ze zeer verheugd en vereerd was om de ambassade te bezoeken en zei dat het “de allereerste keer in mijn diplomatieke carrière” was.

Taiwan is de facto een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee die echter wegens tegenstand van de Volksrepubliek China door een aantal landen niet als staat erkend wordt. Beide landen hebben wel een eigen regering gehad sinds het einde van de burgeroorlog in 1949. (bron)

Taiwan ligt zwaar onder druk door China.  (bron) (bron)

De CCP (Chinese Communistische Partij) ziet Taiwan als een verloren provincie die weer bij China zal horen. Een soort Anschluss. Taiwan wil onafhankelijk blijven.

CCP (Chinese Communistische Partij) China

Nu Joe Biden in de zak zit van de Chinezen zoals we hebben geleerd uit het Biden-schandaal (bron) zal China zich gesterkt voelen in het (militair) overnemen van de democratie Taiwan. Men verwacht militaire acties van China. (bron)

China veroordeelde dit bezoek aan Nederland dan ook en zei dat niemand de “hereniging” van China kon voorkomen. Peking beschouwt het democratische eiland als zijn Chinees territorium en veroordeeld Taiwan voor het hebben van banden en connecties met andere staten.  (bron)

De Verenigde Staten hebben, zoals de meeste landen, geen ambassade in Taiwan. Ambtenaren van beide kanten hebben elkaar ontmoet op niet-officiële locaties zoals hotels. (bron)

China was boos over de verhoogde Amerikaanse steun aan Taiwan onder Donald Trump. China, en blijkbaar ook het Amerika van Biden, hebben niet zo veel op met democratieën en het lijkt erop alsof de laatste overeind staande democratieën voor hen een “oplossing” nodig hebben.

De situatie waarin we nu zitten als volk is niet best.

Aan de ene kant de bigtech, nog steeds vrijwel alle mainstream media en de niet weg te krijgen carrière-politici die vooral denken aan het verrijken en doen wat hen gezegd wordt door DeepState.

Daarnaast China. Een communistische grootmacht met een mentaliteit van geduld en vooruitdenken.

Aan de andere kant staat het volk. Bepaalde mensen lijken voor hen op te staan. Wat het er niet makkelijker op maakt is dat we onder het juk van de EU leven. En veel Europese landen zijn al afhankelijk geworden van de EU. Wij kunnen nog strijden voor onze soevereiniteit.

Extra bronnen:
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4100198
https://www.reuters.com/article/us-taiwan-usa/us-hosts-taiwan-in-netherlands-in-first-visit-since-restrictions-lifted-idUSKBN29H04C

 

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven