Anti Zwarte Piet-activist baan kwijt na bekladden standbeeld

Een KOZP-activiste, die in verband werd gebracht met het bekladden van een standbeeld in Hoorn, is haar baan kwijtgeraakt.

Marisella de Cuba, de dader, is niet langer welkom bij het bedrijf waar ze 5 jaar gewerkt heeft.

Marisella de Cuba:

,,Ze belden met de mededeling dat mijn contract niet verlengd wordt, dat ik niet meer welkom ben in het pand, dat ik tot einde contract vrijgesteld ben van werk en dat ik de laptop moet inleveren. Ze zeiden dat mijn acties het bedrijf ongevraagd hebben geraakt. Dat ze het credo hebben: wat van waarde is, moet van waarde blijven en wat ik doe staat daar haaks op. Ik kon nog net een verbaasde ‘het was krijt’ uitbrengen, maar ze hadden geen interesse in mijn verhaal.”

De politieke partij Bij1 heeft een actie opgezet om de Hoornse te helpen. Blijkbaar vindt Bij1 het bekladden van standbeelden en het vervalsen of verwijderen van onze geschiedenis prima. Dat wijst de geschiedenis van deze partij wel uit met hun beeldenstormen. (bron)

Het Twitter-account Vizier op Links, dat meer dan 15.000 volgers heeft, noemde de dader Marisella de Cuba een “criminele extreemlinkse activist.”

Het bedrijf waar ze werkte werd om een reactie gevraagd en zij ontkenden dat dit iets te maken heeft met het bekladden van het standbeeld.

 ,,Bij de betrokken medewerker is geen sprake van ontslag, maar van het niet verlengen van een tijdelijke arbeidsrelatie. Een besluit dat al genomen was voor alle gebeurtenissen van de laatste twee weken. Bij een dergelijk besluit spelen nóóit politieke motieven of dreigementen een rol. Ook niet in dit geval.”

Volgens het AD ging er een e-mail rond die aantoonde dat het wel te maken had met de bekladding.

Het AD schrijft:

“Uit een interne mail blijkt echter dat het bedrijf helemaal niet blij was met de actie van de werkneemster. ‘Vanzelfsprekend mag eenieder uitkomen voor de eigen idealen, maar als dit CED raakt zijn we genoodzaakt om hier maatregelen tegen te nemen’, valt onder meer te lezen.”

De selectieve verontwaardiging van een groep die iedereen met een andere mening te pas en te onpas als racisten, fascisten en extreem-rechts neerzet is schrijnend:

“‘Het is toch niet te geloven dat iemand die zoveel maatschappelijke betrokkenheid toont, die zo keihard haar best doen om de samenleving een betere plek te maken, zo hard in de steek worden gelaten’, schrijft Jazie Veldhuyzen, fractievoorzitter BIJ1 Amsterdam, op Facebook.

 ‘Marisella is een van die mensen die zich echt continu – achter de schermen – inzet voor de strijd tegen racisme. Zodoende speelt ze al jarenlang een doorslaggevende rol in het aankaarten en bespreekbaar maken van racisme in de regio West-Friesland.’

Lees hier de klaagzang van Jazie.

De dubbele standaard…

Toen deze figuren stonden te demonstreren middenin de zogenaamde pandemie kwam burgemeester Halsema voor ze op en ze stond er zelfs tussen. Zonder mondkap. Afgelopen weekend komen er mensen op voor hun vrijheid en ze kunnen rekenen op honderden ME´ers en politiemannen.

Allemaal niet te beroerd om je in elkaar te slaan. Of je nu 16 jaar oud bent of 80. We hebben de beelden en kijk anders even op het YouTube kanaal van De Kapitein.

https://www.youtube.com/c/DeKapitein/videos

Bronnen:
https://www.ad.nl/binnenland/kozp-activiste-raakt-baan-kwijt-na-bekladding-bij-standbeeld-gemeente-staat-achter-aangifte~a17ab351/

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x