Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Amish, doopsgezinde gemeenschappen in Pennsylvania hebben mogelijk groeps-immuniteit bereikt

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vier Amish-mannen lopen naar een begrafenis voor een slachtoffer van de schietpartij op het Amish-schoolgebouw in Nickel Mines, Penn. op 5 oktober 2006. (Mark Wilson / Getty Images)

Volgens een plaatselijke gezondheidsfunctionaris kunnen Amish- en mennonietengemeenschappen in een provincie in Pennsylvania immuniteit hebben bereikt voor het CCP-virus.

Allen Hoover, een administrateur bij het Parochial Medical Center in het hart van de Amish-gemeenschap in New Holland Borough in Lancaster County, zei dat hij gelooft dat in maar liefst negen op de tien huishoudens in de lokale Amish- en mennonietengemeenschappen er ten minste één gezinslid is of is geweest met COVID -19 , de ziekte veroorzaakt door het CCP-virus (Chinese Communistische Partij) .

Hij zei dat hij gelooft dat dit een indicator is die COVID-19 groeps-immuniteit binnen de gemeenschappen heeft aangetoond.

‘Dus je zou denken dat als COVID zo besmettelijk was als ze zeggen, het als een tsunami zou doorgaan; en dat deed het ook, ‘zei Hoover, meldde The Associated Press .

Op het hoogtepunt van de uitbraak was bijna 15 procent van de dagelijkse patiënten van het Parochiaal Medisch Centrum degenen die positief waren getest op COVID-19, zei Hoover.

Gevallen daalden vervolgens gedurende de zomer, met een lichte stijging in de herfst, zei hij. Nu heeft het medisch centrum in ongeveer zes weken geen bezoeker met COVID-19-symptomen gezien, merkte Hoover op.

De Plain-gemeenschap in Lancaster County, waar zowel ongeveer 40.525 Amish als 5.700 mennonieten wonen, vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de bevolking van de provincie. Gecombineerd vertegenwoordigt het bijna 8 procent van de 545.000 inwoners van de provincie, volgens schattingen van het Young Center for Anabaptist en Pietist Studies van Elizabethtown College. Het Parochiaal Medisch Centrum heeft 33.000 actieve patiënten.

Groeps-immuniteit treedt op wanneer een voldoende groot deel van de bevolking immuniteit verwerft tegen een infectieziekte – hetzij van nature door een eerdere infectie of tijdelijk door vaccinatie – zodat deze zich niet langer verder verspreidt.

Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in oktober 2020 stilletjes het concept van groeps-immuniteit veranderde om alleen verworven immuniteit doormiddel van vaccinatie op te nemen, voegde het twee maanden later de natuurlijk verworven immuniteit van een eerdere infectie weer toe aan de definitie van groeps-immuniteit, en benadrukte dat de gezondheidsorganisatie ‘het bereiken van’ kudde-immuniteit ‘wordt ondersteunt door middel van vaccinatie.’

Aan het begin van de pandemie hebben de Amish- en Doopsgezindgemeenschappen in de provincie Lancaster de kerkdiensten geannuleerd op basis van het bevel om thuis te blijven. Maar vorig jaar april waren de diensten hervat, waar ze communiebekers deelden en elkaar begroetten met ¨heilige¨ kussen.

“Het was hier in het voorjaar slecht; de ene patiënt direct na de andere, ‘zei Pam Cooper, een doktersassistent in het medisch centrum.

Sommige volksgezondheidsfunctionarissen en epidemiologen hebben echter hun bezorgdheid geuit dat een misplaatste perceptie van groeps-immuniteit in een populatie die 8 procent van Lancaster County uitmaakt, de poging om het tij van de pandemie te keren in gevaar kan brengen.

“Je kunt een lange periode hebben waarin je denkt dat alles in orde is, maar je hebt een hele populatie die vatbaar is”, zegt David Lo, hoogleraar biomedische wetenschappen en senior associate decaan onderzoek aan de University of California, Riverside.

Lo voegde eraan toe: “Er is maar één persoon nodig die besmettelijk is om een plotselinge uitbraak te bezorgen.”

Hoover was het met de epidemiologen eens. Hij voegde eraan toe dat hoewel sommigen in de Plain-gemeenschap misschien niet langer de behoefte voelen om de COVID-19-richtlijnen voor de volksgezondheid te volgen vanwege hun perceptie dat COVID-19-gevallen zijn verminderd, hij nog steeds gelooft dat mensen aandacht moeten besteden aan het voorkomen van elke verspreiding van de virus.

“We moeten oppassen dat we niet de oorzaak zijn van de verspreiding”, zei Hoover.

Sinds het begin van de pandemie heeft Lancaster County op 29 maart 974 COVID-19-sterfgevallen en 47.430 bevestigde gevallen geregistreerd  van degenen die hebben ingestemd met testen. Van de bijna 1000 sterfgevallen waren er slechts 42 van personen jonger dan 60 jaar. Bijna 50 procent van de slachtoffers van het CCP-virus stierf in verpleeghuizen, 44 procent in een ziekenhuis en ongeveer 6 procent thuis.

163996ad3e5dc23e.jpeg
163996ad3e5dc23e.jpeg

Deskundigen weten nog steeds niet welk percentage van de bevolking immuun moet zijn om groeps-immuniteit te bereiken. Dr. Anthony Fauci, een medisch topadviseur van president Joe Biden en voormalig president Donald Trump, heeft echter geschat dat ten minste 70 procent van de Amerikanen COVID-19-vaccins nodig heeft voordat immuniteit van de kudde wordt bereikt.

Dr. Francis Collins, directeur van de National Institutes of Health (NIH), vertelde vorige week aan The Hill  dat het bereiken van groeps-immuniteit afhangt van de vraag of mensen die aarzelen om het vaccin tegen COVID-19 te krijgen, kunnen worden overtuigd door ‘betrouwbare stemmen’ om het vaccin vooralsnog te nemen.

 

Op welke manier ze het U ook vertellen, het is en blijft ¨DE GRIEP¨

 

 

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x