Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Algemeen Dagblad, een update

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De journalist van het Algemeen Dagblad, die al eerder uitvoerig heeft geschreven en gepubliceerd over het noteren van een onjuiste doodsoorzaak van mijn overleden vader, door de Alphense arts R.J. van Rijn, heeft een update geschreven van de ontwikkelingen in deze affaire.

De lezers van CommonSenseTV zijn uiteraard allemaal al volledig op de hoogte maar wat mij betreft kunnen dit soort zaken niet genoeg aandacht krijgen in de mainstream media.

De journalist had het volgende artikel geschreven:

 

Het venijn zit in de staart.

Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte wegens valsheid in geschrifte tegen de Alphense huisarts Robert-Jan van Rijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Alphense familie Van Tol beschuldigt de huisarts ervan als doodsoorzaak van hun vader Covid-19 te hebben opgegeven, terwijl hij volgens de familie geen Covid had en overleden is aan hartfalen.

Het politie-onderzoek tegen aangever Marcel van Tol (56) zelf is nog niet afgerond. Huisarts Robert-Jan van Rijn had op zijn beurt aangifte tegen Van Tol gedaan tegen wegens smaad, laster en bedreiging met de dood. Volgens de arts gaat het om een ‘corona-ontkennend gezin dat een lastercampagne’ is gestart.  Zijn advocaat Ali Oass laat weten dat dit onderzoek nog loopt. ,,Mijn cliënt heeft hier nog heel veel last van.‘’ Verder wil Oass niets kwijt over de zaak.  

Van Tol senior (85), twintig jaar hartpatiënt, overleed op 14 februari om 23.00 in zijn woning in Alphen. Zijn vrouw vond hem op de grond in de gang en hij reageerde nergens meer op. Eerst de buurtwacht en later ambulancebroeders probeerden hem reanimeren. De dienstdoende arts om de doodsoorzaak vast te stellen is huisarts Van Rijn van Bospark Huisartsen, hij is niet de huisarts van Van Tol. Hij komt even later en noteert Covid-19 als doodsoorzaak, waar Van Tol vier dagen aan zou hebben geleden

Vervalst

Volgens de familie Van Tol heeft de arts opzettelijk een onjuiste doodsoorzaak genoteerd op het B-formulier, dat wordt opgesteld voor het Centraal Bureau voor Statistiek. Deze gegevens worden gebruikt bij onderzoek en het weergeven van het aantal Covid-slachtoffers. ,,Op basis van deze informatie voeren de overheden vergaande maatregelen in die heel veel mensen en bedrijven raken. Als deze informatie vervalst is, worden deze maatregelen op verkeerde gronden genomen‘’, zei Van Tol eerder in het AD.

Marcel van Tol bracht de zaak in februari in de openbaarheid  op CommonSense TV, waar hij columnist is. Dit kanaal werd in 2019 opgericht door mensen die zeggen dat de media het volk misleiden en klaarstomen voor een toekomst die is uitgestippeld door globalisten. Overigens beklemtoont Van Tol dat hij geen corona-ontkenner is.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Marcel van Tol laten weten geen verder onderzoek naar de huisarts te doen. De officier van justitie schrijft: ‘Het is aan de arts die het lichaam schouwt een inschatting te maken van de reden van overlijden. Als niet-medici kunnen wij daar niets over zeggen. Het is dan ook niet aan het Openbaar Ministerie om daar een (medisch) oordeel over te vormen.‘’

Tuchtcollege Gezondheidszorg

Van Tol vecht die beslissing aan bij het Gerechtshof. ,,Het zal toch niet zo zijn dat het OM uitsluitend aangiftes en zaken in behandeling neemt waarvan  ze voldoende kennis heeft? Dat zou een vrijbrief betekenen voor alle gepleegde strafbare feiten waarvan het OM niet over voldoende kennis beschikt‘’, schrijft hij aan het Gerechtshof.

De zaak komt vermoedelijk over 4 tot 6 maanden voor bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg De familie beschuldigt de huisarts of van valsheid in geschrifte of van het niet naleven van de corona-regels. ‘Gezien zijn volharding in de vaststelling Covid-19 als doodsoorzaak  heeft hij mijn moeder, mijn broer, zus en mijzelf, (…) buren, kennissen, de begrafenisondernemer ernstig in gevaar gebracht aangezien hij alle protocollen in verband met Covid-19 heeft nagelaten. (…) Mijn  vader is vijf dagen thuis opgebaard geweest. Iedereen is op bezoek geweest om afscheid te nemen.‘’

 

 

 

Dat was echter niet conform de richtlijnen waar het Algemeen Dagblad zich blijkbaar aan dient te houden, dus de hoofdredactie heeft het artikel aangepast, ingekort en gewijzigd.

Door te klikken op onderstaande link, kunt u zien wat de redactie van het AD ervan gemaakt heeft. Zoek de verschillen:

 

 

Indien de link niet werkt of indien u geen toegang heeft tot het artikel op ad.nl, hieronder de tekst van het artikel zoals gepubliceerd:

 

Justitie vervolgt huisarts niet na betwiste doodsoorzaak

Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte wegens valsheid in geschrifte tegen de Alphense huisarts Robert-Jan van Rijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Alphense familie Van Tol beschuldigt de huisarts ervan als doodsoorzaak van hun vader Covid-19 te hebben opgegeven, terwijl hij volgens de familie geen Covid had en overleden is aan hartfalen.

Hans-Paul Andriessen 01-06-21, 06:30 Laatste update: 08:40

Het politieonderzoek tegen aangever Marcel van Tol (56) zelf is nog niet afgerond. Huisarts Robert-Jan van Rijn had op zijn beurt aangifte tegen Van Tol gedaan tegen wegens smaad, laster en bedreiging met de dood. Volgens de arts gaat het om een ‘corona-ontkennend gezin dat een lastercampagne’ is gestart op internet.  ,,Mijn cliënt heeft hier nog steeds veel last van”, laat zijn advocaat Ali Oass weten. Verder wil de advocaat niets kwijt over de zaak.  

Van Tol senior (85) overleed op 14 februari om 23.00 uur in zijn woning in Alphen. Zijn vrouw vond hem op de grond in de gang. Tevergeefs probeerden de buurtwacht en later ambulancebroeders hem te reanimeren. De arts die de doodsoorzaak officieel moest vaststellen, was huisarts Van Rijn van Bospark Huisartsen. Hij noteerde Covid-19 als doodsoorzaak, waar Van Tol vier dagen aan zou hebben geleden.

Onderzoek

Van Tol zegt dat zijn vader twintig jaar hartpatiënt was en dat de arts opzettelijk een onjuiste doodsoorzaak noteerde op het B-formulier, dat wordt opgesteld voor het Centraal Bureau voor Statistiek. Deze gegevens worden gebruikt bij onderzoek en het weergeven van het aantal Covid-slachtoffers. 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Van Tol laten weten geen verder onderzoek naar de huisarts te doen. De Officier van Justitie schrijft: ‘Het is aan de arts die het lichaam schouwt een inschatting te maken van de reden van overlijden. Als niet-medici kunnen wij daar niets over zeggen. Het is dan ook niet aan het Openbaar Ministerie om daar een (medisch) oordeel over te vormen.”

Van Tol gaat in beroep. De zaak komt vermoedelijk over 4 tot 6 maanden voor bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
19 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
19
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x