Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

AG Barr: ‘Vreedzame demonstranten gooien geen explosieven’

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De Procureur-Generaal (Attorney-General) van de Verenigde Staten William Barr heeft tijdens een getuigenis de media en politici klemgezet. Barr heeft in zijn openingsstatement de vloer aangeveegd met politici en de media. William Barr staat gepland te getuigen aan de Judiciary Committee van het Huis der Afgevaardigden. Dat wordt voorgezeten door Jerry Nadler (D-NY).

William Barr uitte met name flinke kritiek op opmerkingen die politici en mediapersoonlijkheden hebben gemaakt over de gewelddadige rellen die de afgelopen twee maanden Amerikaanse steden hebben geterroriseerd.

“Sinds ik duidelijk had gemaakt dat ik er alles aan zou doen om de diepere vormen van misbruik te achterhalen die bij het nep-Russiagate-schandaal betrokken waren, hebben Democrats in deze commissie geprobeerd mij in diskrediet te brengen door een verhaal dat ik de factotum van de president ben die volgens zijn instructies zaken afhandelt,” begon Barr. “Afgaande op de brief die me uitnodigde voor deze hoorzitting, lijkt dat vandaag uw agenda te zijn. Dus laat me daar eerst naar kijken.”

Deze opmerking kwam nadat de voorzitter van de commissie, Rep. Jerry Nadler (D-NY), zondag onjuist stelde dat het geweld in Portland een “mythe” is. In zijn statement is het duidelijk dat de kritiek is gericht op bepaalde leden van de Democratische Partij. Ook al noemt Barr ze niet bij naam.

Barr’s analyse

Verder stelt Barr correct dat in de nasleep van George Floyd’s dood, gewelddadige relschoppers een legitiem protest hebben gekaapt om zinloze destructie los te laten op onschuldige slachtoffers.

“Na de dood van George Floyd hebben gewelddadige relschoppers en anarchisten legitieme protesten gekaapt om zinloze ravage en vernietiging aan te richten tegen onschuldige slachtoffers. De huidige situatie in Portland is een sprekend voorbeeld. De afgelopen twee maanden heeft een menigte van honderden relschoppers het federale rechtsgebouw en andere nabijgelegen federale eigendommen belegerd. De relschoppers arriveren uitgerust voor gevecht, gewapend met krachtige katapulten, tasers, voorhamers, zagen, messen, geweren en explosieven. Binnen het rechtsgebouw is een relatief klein aantal federale wetshandhavers belast met een defensieve missie: het gebouw, de thuishaven van federale rechters, beschermen tegen overspoeld en vernietigd worden.

Wat zich elke nacht afspeelt rond het gerechtsgebouw, kan redelijkerwijs geen protest worden genoemd; het is naar alle objectieve standaarden een aanval op de regering van de Verenigde Staten. In de afgelopen nachten hebben relschoppers de voordeur van het gebouw gebarricadeerd, triplex met koevoeten uit de ramen geplukt en vuurwerk het gebouw ingegooid in een kennelijke poging om het personeel te verbranden. De relschoppers zijn buiten het gebouw begonnen met branden en vielen vervolgens systematisch federale wetshandhavers aan die probeerden te blussen. Bijvoorbeeld door officieren te bekogelen met stenen, bevroren waterflessen, blikjes voedsel en ballonnen gevuld met ontlasting.

Een recente video toonde een menigte die enthousiast een plaatsvervangend Amerikaanse maarschalk versloeg die het gerechtsgebouw – een eigendom van de Amerikaanse regering, dat door dit Congress wordt gefinancierd – probeerde te beschermen tegen verdere vernietiging. Een aantal federale officieren is gewond geraakt, waaronder een ernstig verbrand door vuurwerk in mortierstijl en drie die ernstig oogletsel hebben opgelopen en mogelijk permanent blind zijn.”

‘Demonstranten gooien geen explosieven’

AG Barr heeft ook de media en lokale officials de maat genomen over hun aantijging dat de federale overheid verantwoordelijk was voor het geweld.

Om te verklaren wat voor de hand zou moeten liggen, vreedzame demonstranten gooien geen explosieven in federale rechtbanken, breken triplex niet af met breekijzers, of lanceren ontlasting naar federale officieren. Dergelijke handelingen zijn in feite federale misdrijven volgens wetten die door dit Congress zijn vastgesteld.”

Langer dan twee maanden wordt de Verenigde Staten al geteisterd door zogenaamd “vreedzame protesten”. De meeste van deze protesten zijn vreedzaam begonnen. Totdat Antifa ze kaapten en het gebruiken als vrijbrief om hele steden te slopen.

Het begon met de dood van George Floyd, op wiens nek een agent bijna 9 minuten lang knielde. Hij overleed later die dag.

De protesten begonnen toen in Amerika’s grote steden. Maar de huidige rellen hebben al lang niets meer met Floyd te maken.

De huidige rellen zijn een aanval op het fundament van de VS, niet op één aspect.

De eerste week ging het nog om ‘police brutality’, maar daarna was het gericht op ‘defunding the police’. Waarmee effectief het fundament onder het hele Amerikaanse systeem wordt weggetrapt.

Gekleurde media

Het onderwerp werd toen veranderd naar het omverwerpen van standbeelden, en het afzweren van de hele Amerikaanse cultuur. De media heeft de BLM-ideologie totaal overgenomen. Dat is wel te zien aan hun berichten over president Trump’s Mount Rushmore speech zoals het volgende bericht:

Gekleurde weergeving van Trump's speech, terwijl CNN zegt objectief te zijn
Gekleurde weergeving van Trump’s speech, terwijl CNN zegt objectief te zijn

En er is ook een heel duidelijk contrast tussen CNN’s reporting over Trump’s reis naar Mount Rushmore en die van Obama, zoals The Washington Times duidelijk heeft laten zien. CNN vond Obama’s bezoek geweldig en Trump’s bezoek was een totale ramp.

Dit conflict is een linkse poging om Amerika uit elkaar te drijven. En als Trump niet doorgaat met het sturen van de Feds en andere middelen om het geweld te stoppen. Dan is Amerika verloren, dan wint Antifa en BLM.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x