Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Afghanistan

Verspreid de vrijheid!

Joke Biden at een ijsje, deed vervolgens even een dutje en ondertussen nam de taliban de macht over in Afghanistan.

Bijna 20 jaar heeft de VS, samen met hun Europese bondgenoten, het land bezet met de bedoeling om een legermacht en een politiecorps op te leiden, zodat het land, zonder moslimextremisme zou kunnen voortdoen.

Donald Trump heeft tijdens de Trump Administration zijn belofte waargemaakt om de bemoeienissen van de VS over de hele wereld te reduceren. Ook uit Afghanistan heeft hij veel manschappen teruggetrokken. Maar hij besefte zich wel dat een volledige terugtrekking op een ramp zou uitdraaien en een beperkt aantal manschappen hield hij daar gestationeerd.

Waarom sleepy Joke Biden besloten heeft om alle troepen aldaar terug te trekken, daar kunnen we naar gissen.

Volgens Joke zou dit nooit een probleem kunnen opleveren want het Afghaanse leger bestaat uit drie – honderd – duizend goed opgeleide en goed bewapende soldaten. Dit leger is zo goed als elk andere leger. En de taliban is maar een groepje van 75.000….

Ze zijn echt niet zo sterk als het Noord Vietnamese leger destijds, beweerde Joke…

Het Noord Vietnamese leger bestond voornamelijk uit rijstboeren die een slim tunnelsysteem hadden gegraven en daardoor ongrijpbaar waren voor de Amerikanen die dachten met hun groot-materieel daar wel eens eventjes snel de ideeën over een onafhankelijk (van Frankrijk) Vietnam uit de hoofden van de mensen te bombarderen.

Dit wordt niet een nieuw Saigon, beweerde Joke ook nog…

En experts geven hem op dat punt gelijk: Dit is nog veel erger.

Donald Trump zijn twitter account werd verwijderd, maar de taliban mag er rustig op los twitteren. De Afghanen moeten immers wel geïnformeerd worden over wat hen te wachten staat…..

Deze materie is voor mij te complex om u een uitgebreide analyse te kunnen geven. Ik publiceer hier de 6 minuten durende schokkende en cynische analyse en compilage die Mark Dice erover gemaakt heeft:

 

 

 

Joke beweert nu dat het allemaal de schuld van Trump is (?)…..


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
31 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
31
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x