Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

AfD grote winnaar in Thüringen!

“Je bewijst de  democratie geen dienst als je een kwart van de kiezers tegen je in het harnas jaagt.” 

De Alternativen für Deutschland hebben een grote overwinning geboekt gisteren bij de verkiezingen in Thüringen.

Die Linke werden de grootste met voorlopig 31% van de stemmen. Tweede werd AfD met 23.5% en het CDU werd derde met slechts 21.8%.

CDU verliest ruim 12% (!) aan kiezers. Een coalitie tussen CDU en Die Linke was tot voor kort niet voor te stellen. Maar nu de AfD zo´n grote klap uitdeelt en ruimschoots is verdubbeld, blijkt voor CDU ineens veel mogelijk op links nu ook de SPD vrijwel onzichtbaar is geworden en minder dan 10% van de stemmen behaalde.

Opnieuw zal men tegen de stem van de kiezer ingaan en lijkt er op dat het CDU liever met links in zee gaat en hun eigen idealen verkwanselen, dan ook maar één keer toe te geven aan het geluid van de AfD. Een partij die overal in Duitsland democratisch één van de grootste partijen is geworden.

AfD leider in Thuringen Björn Höcke wordt te pas en te onpas als extreem rechts bestempeld. Binnenkort een uitgebreid artikel over deze man. Trek daarna je conclusies.

Er zou dankzij Höcke een tweestrijd aan de gang zijn door zijn extreem rechtse ideeën. Van tweestrijd is in werkelijkheid weinig sprake en Alice Weidel van de AfD heeft allang haar goedkeuring laten blijken.

De NOS beweert met droge ogen dat de man in de gaten wordt gehouden. Letterlijk zegt de NOS:

“Ook de winst van de AfD is opvallend. De partij wordt in Thüringen geleid door Björn Höcke, die de meest rechtse vleugel van de AfD vertegenwoordigt en in de gaten wordt gehouden door de Duitse inlichtingendienst.”

Dit is allang rechtgezet en de NOS komt dus weer eens met nepnieuws.
https://nos.nl/artikel/2307954-die-linke-grootste-in-thuringen-afd-wordt-twee-keer-zo-groot.html
https://www.dw.com

Alle andere partijen bleven onder de 10% van de stemmen.

Omdat geen van de partijen met de realisten van AfD wil samenwerken, zijn de enige twee meerderheidscoalities die van Die Linke met de CDU, of een vier-partijen-regering van Die Linke, de SPD, de Groenen en de FDP. De CDU heeft samenwerking met Die Linke tot nu toe altijd uitgesloten.

Beter in moeilijke bochten wringen dan luisteren naar de kiezer, blijkt overal in Europa het motto te zijn.

Toch zijn er nog verstandige politici, ook bij het CDU.

Michael Heym, een van de CDU-vice-fractievoorzitters in de deelstaat, noemt een coalitie met de AfD een mogelijkheid. “Je bewijst de  democratie geen dienst als je een kwart van de kiezers tegen je in het harnas jaagt.” 

Duitsland, waarvan 25% een niet-Westerse achtergrond heeft, gaat zwaar gebukt onder het beleid van Merkel die de grenzen wagenwijd open laat staan.  Dankzij dit beleid zijn er al heel wat Duitse burgers gesneuveld. 

https://commonsensetv.nl/live-rechtse-demonstraties-in-duitsland/
https://commonsensetv.nl/duitsland-immigranten/

https://commonsensetv.nl/duitsland-geteisterd-hoeveel-offers-nog/

Wij gaan Nederland wakker maken!! Steun ons en we kunnen nog veel meer laten zien en doen! De media en de politiek hebben ons in de steek gelaten. We moeten het nu samen doen!

Of wordt onze Patron! Vanaf €25 krijg je een mok toegestuurd van CSTV en ontvang je van tijd tot tijd leuke verrassingen van CommonSenseTV!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x